Victoria cu Astra a reîncărcat cu optimism jucătorii de la FC Hermannstadt. Marius Măldărășanu: ”În ultimul timp i-am simțit că își pierduseră puțin încrederea”

Marius ANGHEL 22 Nov. 2021, 12:08 Liga 2

FC Hermennstadt a obținut la Giurgiu, în etapa a 14-a a Ligii 2, a doua cea mai clară victorie din acest sezon, 5-0 cu Astra, sub acel 6-0 cu Dacia Unirea Brăila de la Mediaș, din etapa a 7-a.

Fotbaliștii lui Marius Măldărășanu au marcat rapid și și-au făcut meciul ușor contra unui adversar care dacă n-ar fi avut o penalizare de 14 puncte s-ar fi aflat la mijlocul clasamentului, nu pe penultimul lor. Raul Opruț (16′), Ionuț Năstăsie (20′), Silviu Balaure (37′), Alexandru Oroian (55′) și Andrei Sîntean (64′) au înscris contra Astrei.

Marius Măldărășanu, după succesul cu Astra: ”Mă bucur pentru victorie și că am urcat pe locul 2”

După jocul de la Giurgiu, antrenorul Marius Măldărășanu a dezvăluit că jucătorii săi ”își pierduseră puțin încrederea” după ce în ultimele cinci meciuri au primit de fiecare dată gol, iar în ultimul joc au încasat prima înfrângere din acest sezon, 0-1 la Mediaș cu Steaua.

”Chiar nu mă așteptam la scorul ăsta. Mă bucur pentru mulți dintre băieți, pentru că în ultimul timp i-am simțit că își pierduseră puțin încrederea, mai ales și din punct de vedere al primirii golurilor, pentru că am cam luat gol în ultimele meciuri și nu a fost bine deloc.

Acum stau și mă gândesc la următorul meci. Cel mai greu de gestionat este o victorie cu scorul ăsta. Bineînțeles că mă bucur că am marcat și a fost un joc la discreție. Lor le-au lipsit câțiva jucători din diferite motive, nouă la fel. Avem ceva probleme, pentru că a ieșit și Baba puțin accidentat. O să vedem, dar astea sunt problemele noastre. Trebuie gestionate. Una peste alta, mă bucur pentru victorie și că am urcat pe locul 2 și vom vedea ce va fi în viitor.

Cea mai convingătoare victorie, și ca joc, din punctul meu de vedere a fost contra Csikszeredei (4-1 la Mediaș, în etapa a 5-a), a spus Măldărășanu la microfonul DigiSport.

Măldărășanu, despre reîntâlnirea cu Astra: ”Fiecare își vede de propriul interes”

Antrenorul echipei sibiene a vorbit și despre revederea cu clubul unde a activat mai mulți ani ca antrenor, atât la echipa secundă, cât și la cea principală.

”Îi cunoșteam foarte bine, chiar în privința unora dintre ei îmi spuneau jucătorii: «Profesore, i-ai făcut Maradona!» Sunt jucători tineri, nu au experiență, dar au calitate. Era normal ca și ei să-i cunoască, să știe la ce se așteapte și să-i trateze serios, pentru că, fiind pe un loc în clasament destul de jos, subconștientul lucrează și poți să iei meciul de sus. Am avut probleme de genul ăsta, pentru că au considerat că unele meciuri pot fi câștigate dinainte, și am suferit, am pierdut puncte. Dar de data asta au tratat meciul foarte în serios.

Acum, că am jucat contra Astrei, o echipă unde eu am lucrat în trecut, contează mai puțin, pentru că sunt profesionist, asta e situația. Am întâlnit și Petrolul ca adversar, și Rapidul. Fiecare își vede de propriul interes”, a declarat Măldărășanu.

Gîndilă și Bucuroiu au debutat la FC Hermannstadt și în Liga 2

Profitând de diferența mare de scor în meciul cu Astra, Marius Măldărășanu a debutat în prima echipă a FC Hermannstadt, dar și în Liga 2, doi tineri jucători.

În minutul 59 l-a introdus pe teren în locul lui Alexandru Oroian pe Ianis Alessio Gîndilă (foto, cu numărul 18), un mijlocaș de 15 ani originar din Sibiu.

Totodată, în minutul 79, în locul lui Baba Alhassan, care a acuzat o accidentare după ce fusese introdus pe teren la pauză, a intrat Cosmin Alexandru Bucuroiu (foto, cu numărul 13), un atacant de 18 ani originar din București.

FC Hermannstadt e pe locul 2 în Liga 2, dar poate pica o poziție. Urmează meciul cu liderul Petrolul

Cu acest succes, FC Hermannstadt a acumulat 31 de puncte, a urcat cel puțin până marți pe locul 2 în clasament, putând fi depășită doar de ”U” Cluj, dacă va câștiga meciul cu Steaua. Față de primele clasate sub locurile de play-off, FK Csikzereda și Metaloglobus, echipa sibiană are nouă puncte în plus.

În etapa a 15-a, FC Hermannstadt joacă vineri, de la ora 17:30, pe teren propriu, la Mediaș, cu Petrolul, liderul clasamentului, cu 39 de puncte, echipă deja calificată matematic în play-off.

Foto: George Filip / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/un-fleac-i-au-ciuruit-fc-hermannstadt-s-a-razbunat-in-liga-2-pe-astra-pentru-toate-infrangerile-din-liga-1-maldarasanu-a-debutat-un-jucator-de-15-ani-19210927

https://liga2.prosport.ro/seria-1/astra-fc-hermannstadt-se-joaca-de-la-ora-1400-marius-maldarasanu-intalneste-echipa-la-care-si-a-inceput-cariera-de-antrenor-19210798

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-14-cinci-meciuri-se-joaca-de-la-ora-1100-insa-multe-priviri-sunt-pe-partida-de-la-slobozia-care-ii-poate-aduce-petrolului-calificarea-matematica-in-play-off-19210551

Marius ANGHEL 22 Nov. 2021, 12:08 Liga 2
Pe aceeași temă