Vasile Buhăescu nu concepe ratarea promovării în Liga 1: ”Nu ne gândim la altceva”. Atacantul Argeșului promite că echipa va continua seria celor 13 meciuri fără înfrângere

14 Apr. 2020, 14:35 Liga 2
Vasile Buhăescu nu concepe ratarea promovării în Liga 1: ”Nu ne gândim la altceva”. Atacantul Argeșului promite că echipa va continua seria celor 13 meciuri fără înfrângere

Campionii FC Argeș este una din echipele din Liga 2 care în acest sezon se bat la promovare, iar jucătorii continuă să se antreneze cât mai bine în această pauză pricinuită de pandemia de COVID-19. Atacantul Vasile Buhăescu așteaptă ca reluarea campionatului să se producă repede, iar echipa să continue seria rezultatelor pozitive. Argeșenii n-au mai pierdut de 13 meciuri în Liga 2.

Buhăescu a oferit un interviu pentru site-ul clubului piteștean, în care a abordat mai multe subiecte legate de echipă, de pregătire și de lupta la promovare.

Cum este această perioadă de izolare pentru tine?
Este destul de grea nu numai pentru mine, ci pentru toată lumea. Sunt acasă, la Huși, cu familia și încerc să mă adaptez din mers acestei situații. Fac programul de sală acasă, pe o saltea. Bag abdomene și forță cu cei mici! Mai completez și cu alergări prin jurul blocului, însă este destul de greu. Dacă stăteam la casă, alta era situația. Nu am ce face și trebuie să mă adaptez din mers situației.

Când crezi că se va termina această situație?
Nu știu, însă sper să fie cât mai repede! Îmi doresc ca după ce expiră starea de urgență să revenim cât mai repede la antrenamente și să terminăm campionatul. Avem un obiectiv de îndeplinit, promovarea în Liga 1.

Vasile Buhăescu: ”Nu am crezut niciodată că se va ajunge în această situație. Dacă îmi spunea cineva înainte, îl credeam nebun…”

Credeai vreodată că libertatea de mișcare se va restrânge și vom putea ieși din casă doar cu hârtii?
Nu am crezut niciodată că se va ajunge în această situație. Dacă îmi spunea cineva înainte, îl credeam nebun… Practic este un altfel de război! Sincer, mie mi-e frică și încerc să îmi protejez familia cât pot de mult. Însă văd poze postate pe facebook cu grătare și adunări mari de oameni în piețe… Sunt mulți inconștienți care ignoră recomandările autorităților și se expun unor riscuri foarte mari.

Ai mai vorbit cu colegii? Ei ce spun despre această situație?
Vorbim aproape zilnic pe grup… Ne întrebăm și noi când vom putea redeveni oameni liberi. Încercăm să rămânem optimiști. Asta este cel mai important lucru…

Cum îți ocupi timpul liber?
În afară de antrenamente, timpul liber mi-l petrec cu copii. Am prins acasă nașterea celui de-al doilea copil. Mai ajut soția la treburile casnice. Mă mai bag și la bucătărie. Când vreau ceva special, mă uit pe rețete și mă apuc să fac. Acum câteva zile am gătit pește. Încerc tot felul de rețete culinare. De cele mai multe ori, îmi și ies.

Care este varianta optimă de reluarea campionatului?
Am văzut că FRF a avansat trei date pentru reluarea campionatului. Dacă începem la sfârșitul lunii mai, cred că este timp să jucăm toate meciurile care au mai rămas de disputat. Dacă vom începe în iunie, eu cred că se va merge pe varianta play-off-ului cu meciuri mai puține. Indiferent ce variantă se va alege, îmi doresc ca promovarea să se decidă pe teren.

”Locul nostru este în prima ligă” 

Obiectivul echipei a rămas tot promovarea?
Suntem la doar un punct în spate de locul 2 și nu ne putem gândi la altceva. Îmi doresc foarte mult ca rezultatele muncii noastre să fie încununate de o promovare. Vom face tot ce ține de noi să îndeplinim obiectivul. Locul lui FC Argeș este în prima ligă.

Ce mesaj ai pentru suporteri?
În primul rând, să stea cât mai mult în casă, pentru că dacă ne întâlnim om cu om, această pandemie nu va trece niciodată!. Când vom reîncepe campionatul, îmi doresc să vină în număr cât mai mare la stadion și să ne încurajeze. Poate dă Domnul și promovăm!

Vasile Buhăescu are 22 de meciuri și 5 goluri în acest sezon. Stagiunea precedentă a fost cel mai bun marcator al echipei, cu 17 reușite.

Campionii FC Argeș are șanse reale la promovarea în Liga 1. Clasarea pe locul 4 în ierarhia Ligii 2, după 24 de etape, o face să spere că poate face pasul în primul eșalon. Acumulează 38 de puncte, la unul diferență de locul 3, Turris Oltul Turnu Măgurele, dar și de locul secund, CS Mioveni. UTA Arad, liderul din Liga 2, pare deja că și-a asigurat prima poziție la finalul sezonului. În acest moment are 50 de puncte.

Foto: Emanuel Titus ILIEȘ / Mediafax Foto și Fotbal Club Argeș Pitești 

14 Apr. 2020, 14:35 Liga 2
Pe aceeași temă