Valentin Țicu, un lider atipic, la 19 ani: ”E o onoare pentru orice copil ploieștean să fie căpitanul Petrolului”. A făcut pasul la echipa mare din Liga 4, dar ce trăiește acum e unic: ”Lumea e în delir”

Andrei PASCU 08 Nov. 2021, 19:00 Liga 2

La 19 ani, Valentin Țicu se află într-un moment de grație al carierei. Este căpitanul uneia dintre cele mai importante echipe din România, Petrolul, și la cum se prefigurează sezonul până acum, are toate șansele să promoveze în Liga 1 cu formația din orașul natal.

Valentin Țicu: ”Este o onoare pentru orice copil ploieștean să fie căpitanul Petrolului” 

Practic, pentru Valentin Țicu este un vis devenit realitate. S-a gândit de mic copil să ajungă să facă parte din echipa mare a Petrolului, iar acum chiar se află în punctul respectiv. În ciuda vârstei fragede pentru un fotbalist, fundașul Petrolului nu simte presiunea care e pe el, pentru faptul că banderola îl responsabilizează suplimentar.

Este mândru să fie o piesă grea în angrenajul lui Nicolae Constantin, mai ales că face parte din noul proiect încă de la început, când echipa a luat-o din nou de jos, din Liga 4.

Este o onoare pentru orice copil ploieștean să fie căpitanul Petrolului, dar în același timp e și un plus de responsabilitate. Mă face să fiu activ non-stop, concentrat doar pe fotbal. Știți cum se spune, un căpitan trebuie să tragă echipa după el, norocul meu este că aici suntem un grup unit și tragem toți, împreună!

Îmi place să fiu alături de oameni când le este greu sau când trec prin momente mai puțin bune. Pot spune că în obținerea banderolei, m-a ajutat atât faptul că sunt unul dintre veteranii echipei, dar și atitudinea și faptele mele. Un căpitan trebuie să fie un om de ajutor pentru colegii lui, în primul rând.

(…) La 15 ani am ajuns la echipa mare. Am făcut pasul atunci când Petrolul a dat faliment și a ajuns în Liga a 4-a. Poate că acesta a fost norocul meu, dar a fost un moment important pentru mie. Experiența a ceea ce a urmat este de nedescris! Rezultate, atmosferă frumoasă și suporteri minunați”, a declarat Valentin Țicu, pentru FRF.

Valentin Țicu: ”Atmosfera e minunată, după atâtea victorii consecutive, lumea e în delir” 

Momentul de grație pe care îl traversează Petrolul a dat naștere unei energii pozitive peste măsură la Ploiești, după cum a declarat Țicu. Și până acum, în anii trecuți eșuați, suporterii au fost alături de echipă, dar acum, odată cu rezultatele pozitive în lanț, entuziasmul e unul foarte mare, catalogat de fundaș drept un ”delir”.

Țicu se gândește deja la ce se poate întâmpla dacă Petrolul va reuși să ducă obiectivul la bun sfârșit și să promoveze în Liga 1 la finalul acestui campionat.

Atmosfera e minunată, după atâtea victorii consecutive, lumea e în delir. Vreau să cred că vom păstra această formă bună până la finalul sezonului. În perioada aceasta, regulile nu sunt prea prietenoase cu noi, însă suporterii ne sunt alături așa cum este posibil, cred în noi și sunt mai aproape ca niciodată de echipă.

Primul obiectiv este, desigur, promovarea, acesta este cel mai important lucru, pentru că urmează pasul în Liga 1 și eu îmi doresc foarte mult să ajungem acolo și să evoluez foarte bine la acel nivel. Când vom fi acolo, vreau să luam lucrurile pas cu pas și să dăm ce e mai bun din noi la fiecare meci”, a mai afirmat Țicu.

Valentin Țicu, 13 din 13 în Liga 2 

Țicu a fost integralist în toate meciurile Petrolului din Liga 2, 13 (1.170 de minute). Este un pion important și la naționala U21 a României, fiind convocat chiar și pentru acțiunea din luna noiembrie. Până acum, are două partide pentru tricolorii sub 21 de ani, două amicale disputate în acest an.

Petrolul, parcurs aproape perfect în Liga 2

Petrolul are 12 victorii și o înfrângere după 13 etape scurse din Liga 2. A acumulat 36 de puncte și are un golaveraj de 33 de goluri marcate și patru primite. După pauza Ligii a 2-a, Petrolul va juca tot pe teren propriu, cu Concordia Chiajna.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cand-visul-unui-pusti-devine-realitate-povestea-lui-tudor-oltean-trecerea-de-la-un-tanar-promitator-la-titular-la-fc-buzau-cand-am-primit-vestea-am-inceput-sa-plang-imparte-ves-19209300

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/acso-filiasi-fc-buzau-si-politehnica-timisoara-isi-vor-afla-astazi-adversarul-din-sferturile-cupei-romaniei-19209262

https://liga2.prosport.ro/special/o-viata-in-galben-si-negru-ioan-naghi-la-borna-67-nu-mi-a-placut-niciodata-sa-ies-in-fata-19209272

https://liga2.prosport.ro/seria-1/modificari-de-ultim-moment-in-lotul-nationalei-romaniei-u20-bogdan-lobont-a-convocat-de-urgenta-doi-jucatori-din-liga-2-si-liga-3-19209258

 

 

 

 

 

 

Andrei PASCU 08 Nov. 2021, 19:00 Liga 2
Pe aceeași temă