Valentin Țicu s-a săturat de galeria făcută de coechipieri: ”E frunstrant, pentru că avem un stadion frumos, suporteri minunați și nu putem să jucăm cu ei alături.” Căpitanul Petrolului, despre experiența la naționala de tineret și victoria cu Concordia

Marius ANGHEL 19 Nov. 2021, 01:50 Liga 2

La doar o zi după ce s-a întors în țară după ce a jucat în prima repriză a amicalul României U21 cu Italia U21, pierdut de tricolori cu scorul de 2-4, la Frosinone, Valentin Țicu (21 de ani) a integralist pentru Petrolul în derby-ul cu Concordia Chiajna, câștigat cu 1-0, și continuă să aibă maximum de minute disputate în acest sezon în tricoul echipei din orașul natal.

Țicu a simțit altfel meciul, din teren, față de Claudiu Niculescu, de pe margine: ”Cel puțin în prima repriză am dominat clar jocul. După, ne-am retras puțin, nu știu de ce”

Căpitanul Petrolului a tras concluziile la finalul jocului cu Concordia, meci câștigat cu un gol marcat în minutul 81 de Senad Jarovic, cu o lovitură de cap într-o minge centrată dintr-un corner din stânga. Țicu a centrat la faza în care Jarovic a reluat defectuos din careu, cu umărul, mingea s-a dus pe lângă poartă, însă arbitrul s-a păcălit și a dictat cornerul din care a ieșit golul.

”A fost o victorie grea, o victorie muncită, pentru că am întâlnit o echipă foarte bună, o echipă care se bate și ea la promovare, cu jucători foarte buni individual. Tocmai și de asta bucuria a fost pe măsură”, a spus fundașul stânga, care, din teren, a simțit altfel meciul față de cum l-a văzut de pe margine antrenorul Concordiei, Claudiu Niculescu. Fostul dinamovist spunea la final jocului că echipa sa a dominat și a fost peste Petrolul.

”Noi am pus o presiune mai mare pe ei. Cel puțin în prima repriză am dominat clar jocul. După, ei au avut unele momente mai bune, când noi ne-am retras puțin, nu știu de ce. A venit acel gol dintr-o fază fixă. Uneori, fazele fixe pot debloca astfel de meciuri. Am sperat în victorie până la ultimul fluier al arbitrului. Mă bucur că am câștigat, că am crezut cu colegii mei până la capăt”, a declarat Țicu.

”Nu pot să spun că suntem liniștiți. Suntem bucuroși în această seară, sărbătorim în seara asta, poate și mâine, și de poimâine o luăm de la capăt pentru următorul meci”, a mai transmis căpitanul Petrolului după succesul din derby-ul cu Concordia.

Valentin Țicu nu a avut prea multe acțiuni ofensive în meciul cu Concordia Chiajna, contra a ceea ce obișnuise în jocurile precedente. Poate valoarea adversarului și faptul că în urmă cu 48 de ore juca și pentru națioanala U21 a României în Italia au contribuit la un aport mai scăzut în atac pentru fundașul stânga.

Țicu, meciuri disputate în timp scurt pentru naționala de tineret și Petrolul

Marți, Valentin Țicu și Victor Dican, de la ”U” Cluj, au început titulari meciul naționalei U21 din Italia, joc în care România a condus cu 2-0, dar a pierdut cu 2-4. La pauză, când rezultatul era 2-1, Țicu a fost schimbat, pentru că a acuzat probleme musculare și n-a vrut să riște o accidentare înaintea derby-ului cu Concordia.

Fundașul ploieștean a vorbit după jocul cu Concordia despre noua experiență de la naționala condusă de Florin Bratu, dar și despre evoluția sa contra ilfovenilor, la 48 de ore distanță după ce purta tricoul României.

”Sunt mândru că am jucat în culorile României. A fost un meci greu, cu jucători de valoare, care evoluează la un nivel foarte bun. Mi-a plăcut, pentru că mi-am măsurat și eu forțele în comparație cu ei, pot spune chiar că am făcut un meci bun. Eu mereu îmi fac o analiză după meci. Am fost mulțumit. Am ieșit la pauză pentru că am simțit niște dureri musculare și nu am vrut să risc mai mult pentru acest meci, pentru că era programat la 48 de ore. Am fost dezamăgiți de înfrângere. Chiar dacă am controlat Italia, am condus cu 2-0 până la urmă și aveam voie să pierdem acest meci. Dar noi o luăm pas cu pas, am luat tot ce e fost bun din acel meci, am luat că am putut să ținem piept cel puțin o repriză unei echipe ca Italia. Sperăm și acolo să legăm lucrurile și să aducem victorii cu echipe mari.

Cu Concordia a fost destul de greu. Am avut meciul la 48 de ore, cu drum… a fost greu. Mă bucur că am reușit să fac față și am câștigat în această seară”, a spus Valentin Țicu.

  • Pe lângă Țicu, un alt titular al Petrolului a jucat în această săptămână la națională. Sergiu Pîrvulescu, fundașul stânga al echipei ploieștene, a fost convocat la ultima acțiune a României U19.
Valentin Țicu, cu numărul 3, a jucat pentru România U21 marți, în Italia, iar joi a evoluat pentru Petrolul, la Ploiești. Foto: FRF

”Am avut galerie din partea colegilor. E frunstrant”

Țicu poartă din acest sezon banderola de căpitan a Petrolului, are 14 meciuri jucate în campionat din tot atâtea, în toate fiind integralist, și speră la o promovare mult visată alături de echipa sa de suflet.

”Îmi doresc să promovăm. Așteptăm suporterii alături de noi, pentru că am avut galerie din partea colegilor. E frunstrant, pentru că avem un stadion frumos, suporteri minunați și nu putem să jucăm cu ei alături”, a mai spus Valentin Țicu după jocul cu Concordia Chiajna.

Petrolul nu mai poate pierde locul 1 cel puțin în 2021, indiferent de ce face în ultimele două meciuri programate în acest an, cu FC Hermannstadt și ”U” Cluj, două contracandidate la promovare. Echipa ploieșteană are 39 de puncte în acest moment, după 14 etape, iar s-a distanțat la nouă puncte de Concordia Chiajna (locul 3), dar și de ”U” Cluj (locul 2), însă aceasta are un meci mai puțin disputat. În runda a 15-a, Țicu și compania vor evoluat vinerea următoare, de la ora 17:30, la Mediaș, cu FC Hermannstadt.

Declarațiile date de Valentin Țicu la finalul meciului Petrolul – Concordia Chiajna 1-0:

https://www.youtube.com/watch?v=nMqwqLmPBCw

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/imaginea-unui-capitan-ranit-andrei-marc-suporta-cu-greu-esecul-concordiei-chiajna-cu-petrolul-e-frustrare-e-normal-sunt-nervi-ce-i-a-spus-senad-jarovic-dupa-golul-controversat-19210366

https://liga2.prosport.ro/seria-1/petrolul-e-campioana-de-toamna-in-liga-2-si-cu-un-pas-in-play-off-dupa-victoria-la-limita-cu-concordia-chiajna-nae-constantin-vede-lupii-pe-val-dar-ramane-modest-nu-s-a-19210383

https://liga2.prosport.ro/seria-1/claudiu-niculescu-suparat-pe-arbitraj-si-extrem-de-subiectiv-dupa-ce-concordia-chiajna-a-pierdut-derby-ul-cu-petrolul-asistentul-se-speria-credea-ca-poate-o-sa-avem-lovitura-libera-19210369

https://liga2.prosport.ro/seria-1/petrolul-concordia-chiajna-se-joaca-de-la-ora-2030-in-deschiderea-etapei-a-14-a-e-unul-dintre-derby-urile-care-se-vor-repeta-si-in-play-off-19210300

https://liga2.prosport.ro/seria-1/marcile-petrolul-au-fost-recastigate-de-acs-petrolul-52-pe-ce-perioada-se-intinde-licenta-obtinuta-prin-licitatie-si-cat-va-costa-anual-clubul-aflat-acum-pe-locul-1-in-liga-2-19210282

Marius ANGHEL 19 Nov. 2021, 01:50 Liga 2
Pe aceeași temă