Petrolul e campioană de toamnă în Liga 2 și cu un pas în play-off, după victoria la limită cu Concordia Chiajna. Nae Constantin vede ”lupii” pe val, dar rămâne modest: ”Nu s-a decis nimic, mai e mult de jucat”

Marius ANGHEL 19 Nov. 2021, 00:09 Liga 2

Petrolul a trecut cu bine și peste testul Concordia Chiajna, câștigând cu 1-0 pe ”Ilie Oană”, în etapa a 14-a a Ligii 2, contra celei ”mai bune echipe din Liga 2 în acest sezon”, e de părere antrenorul Nae Constantin. Clubul ploieștean a obținut a 12-a victorie consecutivă în campionat în aceeași zi în care, de dimineață, își recâștiga ”identitatea” prin obținerea la licitație a mărcilor Petrolul, s-a distanțat la nouă puncte de trupa lui Claudiu Niculescu, află pe locul 3, și e ca și calificat în play-off.

Senad Jarovic a decis derby-ul dintre Petrolul și Concordia

Într-un meci în care a avut cele mai multe ocazii de gol, a fost preocupată mai mult să creeze, dar a marcat după un corner acordat eronat de arbitru, Petrolul zburdă spre play-off-ul în care se decide promovarea.

În prima repriză, centralul din Liga 1 Cătălin Popa nu a acordat penalty nici la hențul lui Lazăr (40), dar nici la placajul ca la rugby al lui Meijers asupra lui Sandu (42), iar în a doua parte, după un corner dictat greșit, Senad Jarovic a înscris cu capul în minutul 81 unicul gol al jocului de pe ”Ilie Oană”.

Nae Constantin, după victoria cu Concordia: ”Este cea mai bună echipă din Liga a 2-a”

La final, jucătorii Petrolului și stafful au sărbătorit pe gazon o calificare în play-off încă neobținută matematic, dar la flash-interviu antrenorul Nicolae Constantin și-a stăpânit bine trăirile și a transmis că pentru relizarea obiectivului echipa trebuie să continue să joace, fiindcă mai sunt multe meciuri de disputat.

”Principalul” echipei ploieștene și-a menținut părerea despre faptul că trupa din Chiajna este cea mai bună în acest sezon de Liga 2.

”Nu s-a decis nimic, mai e mult de jucat. E o bucurie, pentru că a fost un meci tensionat, un meci cu încărcare pentru toată lumea și, vă dați seama, în momentul în care am reușit să câștigăm, bucuria vine de la sine. Nu a fost un meci ușor, a fost unul chiar greu, echilibrat. A fost de departe cea mai bună echipă pe care am întâlnit-o, am spus și înainte de meci. Din punctul meu de vedere, Chiajna este cea mai bună echipă din Liga a 2-a. Cel mai echilibrat lot, cu antrenor foarte bun, cu o situație financiară bună. Asta e părerea mea și mi-o mențin în continuare. Cu atât e mai importantă victoria noastră din seara asta”, a spus Nae Constantin la microfonul DigiSport.

  • Petrolul avea o medie de 2,7 goluri marcate pe teren propriu în acest sezon, în cele șapte jocuri disputate până la întâlnirea cu Concordia. Trupa ilfoveană a fost singura care a scăpat cu un singur gol primit pe ”Ilie Oană”, însă și Concordia nu degeaba are a doua cea mai bună defensivă în campionat, chiar după Petrolul, acum 6 față de 4 goluri primite.

Urmează alte meciuri de foc, cu FC Hermannstadt și ”U” Cluj

Petrolul a ajuns la 12 victorii consecutive, a 13-a în 14 etape, s-a distanțat la nouă puncte de Concordia, dar se poate menține la șase de ”U” Cluj, dacă aceasta va câștiga în Ghencea cu Steaua. Altfel, trupa ”găzară” poate lua un avans important față de primele două clasate sub ea în acest moment.

Antrenorul Petrolului speră ca această serie a victoriilor să continue cel puțin însă două jocuri, adică în fața unor adversari care luptă tot pentru promovare.

”Avem o serie bună și sper să ne mai țină măcar încă două meciuri, dacă nu mai mult. Suntem bine cum suntem, ne bucurăm în seara asta, mâine o să avem liber și de sâmbătă îi dăm drumul la treabă să pregătim următorul meci”, a spus Nae Constantin.

Ultimele două meciuri ale Petrolului în 2021 sunt tot cu echipe din Top 6 al Ligii 2. Vineri, 26 noiembrie, Petrolul joacă la Mediaș, de la ora 17:30, cu FC Hermannstadt, iar în runda a 16-a, ultima din acest an, urmează să o întâlnească pe teren propriu, la 7 decembrie, de la ora 17:00, pe ”U” Cluj.

Petrolul e pe val și Nae Constantin vrea să rămână acolo cât mai mult

Chiar dacă s-a distanțat la nouă puncte de Concordia, Nae Constantin rămâne cu picioarele pe pământ și spune că greu încă nu a venit. Urmează play-off-ul, acolo unde cele mai bune șase echipe din sezonul regular se vor întâlni în meciuri tur-retur, astfel că diferența de puncte poate fi recuperată destul de ușor.

Nu s-a jucat nimic, mai e mult de jucat. Cred că matematic suntem în play-off (n.r. – matematic, Petrolul este în play-off doar dacă Metaloglobus nu câștigă sâmbătă la Slobozia), și ăsta e un prim obiectiv pe care ni l-am propus și l-am atins. Din momentul ăsta încercăm să facem cât mai multe puncte până la finalul sezonului regular și să vedem în play-off unde suntem și cu cine o să jucăm. Muncim bine, suntem un grup, de la jucători, staff tehnic și conducere, avem o atmosferă bună la echipă, venită și pe fondul acestor rezultate bune pe care le-am obținut și asta, probabil, ne duce așa…  Ne-am urcat pe val și ne duce valul. Sper în continuare să stăm cât mai mult acolo, sus.

Mi-ar fi plăcut să fie lume pe stadion azi, probabil ar fi fost mult mai interesant meciul, dar, din păcate, astea sunt regulile și trebuie să le respectăm”, a mai spus Nae Constantin la finalul meciului cu Concordia.

  • Petrolul în meciul cu Concordia Chiajna: R. Avram – Sg. Pîrvulescu, Meijers, Huja, Țicu (cpt.) – Seto (Sil. Pană 71′), Cebotaru – M. Bratu (Mih. Constantinescu 85′), Tucaliuc (Măzărache 46′), Vajushi (M. Chindriș 85′) – S. Diarra (Jarovic 64′). Rezerve neutilizate: Nic. Cebotari – Alb. Olaru, Boțogan, V. Lică.

Cu 39 de puncte acumulate în 14 meciuri, Petrolul e certă de un lucru în acest moment. Indiferent dacă pierde ultimele două meciuri din 2021 nu poate să cadă de pe locul 1, astfel că poate fi considerată campioana de toamnă.

Declarațiile lui Nae Constantin de la conferința de presă, de după Petrolul – Concordia Chiajna 1-0:

https://www.youtube.com/watch?v=tf77DUjeV2c

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/claudiu-niculescu-suparat-pe-arbitraj-si-extrem-de-subiectiv-dupa-ce-concordia-chiajna-a-pierdut-derby-ul-cu-petrolul-asistentul-se-speria-credea-ca-poate-o-sa-avem-lovitura-libera-19210369

https://liga2.prosport.ro/seria-1/petrolul-concordia-chiajna-se-joaca-de-la-ora-2030-in-deschiderea-etapei-a-14-a-e-unul-dintre-derby-urile-care-se-vor-repeta-si-in-play-off-19210300

https://liga2.prosport.ro/seria-1/marcile-petrolul-au-fost-recastigate-de-acs-petrolul-52-pe-ce-perioada-se-intinde-licenta-obtinuta-prin-licitatie-si-cat-va-costa-anual-clubul-aflat-acum-pe-locul-1-in-liga-2-19210282

Marius ANGHEL 19 Nov. 2021, 00:09 Liga 2
Pe aceeași temă