Claudiu Niculescu, supărat pe arbitraj și extrem de subiectiv după ce Concordia Chiajna a pierdut derby-ul cu Petrolul: ”Asistentul se speria, credea că poate o să avem lovitură liberă”

Andrei PASCU 18 Nov. 2021, 23:50 Liga 2

Arbitrajul a fost o problemă într-un meci extrem de important, în derby-ul care a și deschis runda a 14-a din Liga 2, Petrolul – Concordia Chiajna. Ploieștenii s-au impus la limită, cu 1-0, iar la final antrenorul ilfovenilor, Claudiu Niculescu, s-a legat de multele greșeli ale ”centralului” Cătălin Popa.

Claudiu Niculescu, supărat pe arbitraj: ”Am înțeles că inclusiv jucătorul din care a ieșit mingea a zis că el a lovit ultimul” 

Claudiu Niculescu nu a putut trece cu vederea faptul că singurul gol, al lui Senad Jarovic, din minutul 81, a venit în urma unei erori a arbitrilor. Practic, faza care a dus la cornerul din care Petrolul a marcat a fost interpretată greșit de brigada condusă de Cătălin Popa, întrucât chiar Jarovic a trimis pe lângă poarta lui Marius Aldescu și nu fundașii ilfovenilor Andrei Marc.

Momentul a fost disecat în toate modurile de Claudiu Niculescu la interviuri, dar asta nu a fost tot. Antrenorul Concordiei Chiajna crede că în ultimele minute orice decizie, pe fondul atacurilor echipei sale, a fost acordată în favoarea gazdelor.

Claudiu Niculescu, informat din timpul meciului că n-a fost corner la faza în urma căreia Petrolul a marcat 

În afară de golul marcat în urma unei faze judecate greșit de cei care au împărțit dreptatea, în prima repriză au fost două momente în care nu s-au acordat lovituri de la 11 metri, în minutele 40 și 42, prima dată pentru Petrolul, la un henț al lui Lazăr, iar apoi pentru Concordia Chiajna, la un ”placaj” al lui Meijers asupra lui Sandu.

(N.r. – Despre faza care a dus la cornerul din care a marcat Petrolul)Rămâne să văd meciul, să văd reluarea, dar am înțeles că inclusiv jucătorul din care a ieșit mingea a zis că el a lovit. În fine, nu mai contează, important e că ne-am ridicat la nivelul derby-ului și în mare parte am fost peste liderul campionatului.

Sunt supărat, în principal, pe arbitraj. Nu prea îl comentez, dar a fost… ne-a tocat câte puțin. La orice contact fluiera pentru ei. Acum, pe final, când atacam, asistentul se speria, credea că poate o să avem lovitură liberă, dar nu am pierdut din cauza arbitrajului. Dacă era VAR, poate se luau alte decizii.

Oamenii care au văzut meciul la televizor mi-au spus că nu a fost corner la acea fază. Jarovic a trimis în out, dar nu din această cauză am pierdut. A fost o scăpare care ne-a costat meciul de azi”, a punctat Claudiu Niculescu la finalul confruntării de pe ”Ilie Oană”, la microfonul DigiSport.

Claudiu Niculescu, subiectiv: ”Un joc pe care în mare parte l-am controlat”

Deși la TV s-a văzut că Petrolul a fost echipa mai bună, cu ocazii mai multe de gol, cu șanse notabile, se pare că la nivelul băncii tehnice lucrurile au părut altfel. Claudiu Niculescu, deși a spus că s-ar putea să fie și puțin subiectiv, a considerat că au fost mai multe momente în care Concordia Chiajna a arătat mai bine.

Că merita cel puțin un egal echipa sa, scorul de 0-0 care se preconiza înainte de cornerul eronat acordat pentru Petrolul, însă nu cedează și promite răzbunare în play-off, unde crede că se vor califica, la cum arată clasamentul în momentul de față, cele două formații.

”Un joc echilibrat, dar pe care în mare parte l-am controlat. Știam ce joacă Petrolul, în special pe contraatac, la fazele fixe. Din păcate, am primit gol în urma a ceva ce nu trebuia să facem. A intrat Jarovic, un jucător puternic la jocul aerian, dar mi-am felicitat băieții după meci, în vestiar. Poate sunt subiectiv puțin, dar cred că am controlat jocul. Nu cred că în repriza a doua au dat un șut pe poartă.

Am primit gol la o fază la care am greșit, ne-a costat, dar acesta este jocul. Sunt puțin supărat, pentru că, normal, am pierdut, dar am încredere că putem promova. Fotbalul te pedepsește când faci o greșeală la acest nivel, am întâlnit o echipă bună care e meritat pe primul loc, dar se joacă întrecerea. Ne mai întâlnim de două ori cu Petrolul.

Sunt foarte optimist, pentru că nu am fost sub Petrolul. Până la urmă, mâine nu își mai aduce nimeni aminte că am controlat jocul. Felicit Petrolul, dar ne mai întâlnim până la vară”, a mai spus Claudiu Niculescu.

Senad Jarovic (primul din dreapta) a marcat unicul gol al meciului Petrolul – Concordia Chiajna.
  • Concordia Chiajna în meciul cu Petrolul: Aldescu – Borța, Palmeș, Marc (cpt.), Cherecheș – D. Codrea, Biceanu (N. Popescu 84′) – Fl. Sandu (Dușmanu 46′), Val. Lazăr (Anghelina 46′), Ad. Voicu (Gab. Deac 79′) – Llullaku (Younes 79′). Rezerve neutilizate: Silveanu – Bg. Manole, Ct. Alexe, Piper.

Concordia poate pica în afara podiumului. Petrolul termină anul pe locul 1

Petrolul va termina și această rundă pe locul 1, poziție pe care o avea asigurată chiar și în cazul unui eșec cu Concordia Chiajna. Are 39 de puncte și nu mai poate fi dată joc de pe podium în acest an, indiferent de rezultatele din ultimele două etape din 2021, iar ilfovenii sunt momentan pe locul 3, cu 30 de puncte. Ei pot însă să cadă de pe poziția respectivă, dacă FC Hermannstadt va câștiga pe terenul Astrei.

În etapa următoare, Petrolul va juca pe terenul lui FC Hermannstadt (vineri, ora 17:30), iar Concordia Chiajna va primi vizita Dunării Călărași (joi, ora 19:30).

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/petrolul-e-campioana-de-toamna-in-liga-2-si-cu-un-pas-in-play-off-dupa-victoria-la-limita-cu-concordia-chiajna-nae-constantin-vede-lupii-pe-val-dar-ramane-modest-nu-s-a-19210383

https://liga2.prosport.ro/seria-1/petrolul-concordia-chiajna-se-joaca-de-la-ora-2030-in-deschiderea-etapei-a-14-a-e-unul-dintre-derby-urile-care-se-vor-repeta-si-in-play-off-19210300

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-alin-buleica-si-a-reziliat-contractul-cu-viitorul-pandurii-nu-ne-am-mai-inteles-in-ultimul-timp-si-am-decis-sa-plec-19210309

https://liga2.prosport.ro/seria-1/polistii-timisoreni-sunt-in-garda-pentru-jocul-de-la-brasov-unul-extrem-de-important-in-lupta-pentru-mentinerea-in-liga-2-schimbarea-de-antrenor-la-adversari-nu-l-impacienteaza-pe-nicolae-croitoru-19210296

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/poli-timisoara-si-fc-buzau-joaca-in-sferturile-cupei-romaniei-de-ziua-nationala-a-romaniei-acso-filiasi-evolueaza-in-meciul-de-incheiere-a-acestei-faze-a-competitiei-programul-celor-patru-partide-19210291

https://liga2.prosport.ro/seria-1/marcile-petrolul-au-fost-recastigate-de-acs-petrolul-52-pe-ce-perioada-se-intinde-licenta-obtinuta-prin-licitatie-si-cat-va-costa-anual-clubul-aflat-acum-pe-locul-1-in-liga-2-19210282

Andrei PASCU 18 Nov. 2021, 23:50 Liga 2
Pe aceeași temă