Cu Țicu și Dican titulari, România U21 a condus cu 2-0 Italia U21! Selecționata lui Florin Bratu a încheiat însă meciul de la Frosinone cu un eșec la scor

Marius ANGHEL 16 Nov. 2021, 21:54 Liga 2

România U21 a pierdut la scor amicalul cu selecționata similară a Italiei, scor 2-4, după ce tricolorii conduși de Florin Bratu au condus cu 2-0 pe stadionul Benito Stirpe, din Frosinone.

În jocul din ”Cizmă”, printre titularii României s-au aflat doi dintre cei trei jucători convocați de la cluburi din Liga 2, fundașul Valentin Țicu (primul din stânga, sus) de la Petrolul și mijlocașul la închidere Victor Dican (al doilea din stânga, sus) de la ”U” Cluj. În minutele de final, în poartă a intrat și al treilea fotbalist chemat din eșalonul secund, Szilard Gyenge, de la FK Csikszereda.

România a avut 2-0 cu Italia, însă a pierdut. Canestrelli a fost omul meciului

După două ocazii ale Italiei, o centrare periculoasă în fața porții a lui Ianis Stoica a dus la autogolul lui Simone Canestrelli, în minutul 29. Până la pauză, în minutul 40, fundașul Bogdan Racovițan (FC Botoșani) a înscris și el, cu o lovitură de cap, după o centrare venită din corner, însă italienii au redus imediat din diferență. Samuele Mulattieri (41) a trimis în poarta lui Mihai Popa o minge deviată, după un balon pierdut cu ușurință de Țîrlea.

În partea secundă, Canestrelli, jucătorul care își dădea gol în propria poartă în prima repriză, a fost de neoprit. Acesta a înscris în mai puțin de zece minute de trei ori (63, 69, 71), stabilind scorul final.

  • Atât Canestrelli, cât și Mulattieri, marcatorii împotriva României, joacă la Crotone, în Serie B.

Jucătorii convocați din Liga 2 au jucat

Toți cei trei jucători convocați din Liga 2 au jucat. Petrolistul Țicu a evoluat în prima repriză și a fost schimbat la pauză cu Rareș Ispas, ”studentul” Dican a jucat ceva mai mult, până în minutul 66, atunci când a fost înlocuit de Marian Șerban, în timp ce portarul ciucan Gyenge a fost introdus pe teren în locul lui Mihai Popa tocmai în minutul 90.

  • Italia U21: Turati – Ferrarini, Canestrelli (Okoli 88), Scalvini, Quagliata (Parisi 46) – Ranocchia (Esposito 46), Ricci (cpt.)(Cortinovis 64), Figioli (Rovella 64) – Cancellieri (Colombo 64), Piccoli (Vignato 46), Mulattieri (Pellegri 64)
    Rezerve neutilizate: Carnesecchi, Russo – Bellanova, Lucca, Cambiaso
    Selecționer: Paolo Nicolato
  • România U21: Mih. Popa (Gyenge 90) – Țîrlea, Drăgușin, Racovițan, Țicu (R. Ispas 46) – Dr. Albu (cpt), Dican (M. Șerban 66) – Corbu, Miculescu (Pitu 66), Oct. Popescu (L. Munteanu 75) – I. Stoica (R. Ilie 90)
    Rezerve neutilizate: Târnovanu – Echmann, Farcaș, Isac
    Selecționer: Florin Bratu

Lotul cu care România U21 a făcut deplasarea în Italia:

portari: Mihai Popa (FC Voluntari), Ștefan Târnovanu (FCSB), Szilard Gyenge (FC Csikszereda);
fundași: Alexandru Țîrlea (Deportivo Alaves B/Spania), Radu Drăgușin (Sampdoria/Italia), Bogdan Racovițan (FC Botoșani), Ricardo Farcaș (Siena/Italia), Valentin Țicu (Petrolul), Marco Ehmann (Dinamo), Rareș Ispas (Sepsi OSK);
mijlocași: Marian Șerban (Chindia Târgoviște), Damian Isac (UTA), Marius Corbu (Academia Pușkaș/Ungaria), Victor Dican (Universitatea Cluj), Dragoș Albu (U Craiova 1948 SA), Rareș Ilie (Rapid), David Miculescu (UTA Arad), Alexi Pitu (Farul Constanța), Octavian Popescu (FCSB);
atacanți: Ianis Stoica (FCSB), Louis Munteanu (Fiorentina/Italia).

  • România U21 nu va juca vreo partidă oficială până la Campionatul European din 2023. România și Georgia organizează turneul final și cele două nu mai trec prin emoțiile calificărilor, urmând să fie prezente în urnele pentru stabilirea grupelor de la EURO.

Foto: FRF

Marius ANGHEL 16 Nov. 2021, 21:54 Liga 2
Pe aceeași temă