Valentin Suciu rămâne modest după ce a surprins cu echipa sa, Sepsi OSK: „Să ne vedem lungul nasului”. Ce achiziții îți dorește

Marius ANGHEL 19 Dec. 2016, 18:17 Liga 2

Anul 2016 a fost unul de vis pentru Sepsi OSK Sfântu Gheorghe. Echipa covăsneană și-a câștigat fără probleme seria din care a făcut parte în Liga 3 și a promovat, iar în Liga 2 a reușit un parcus excepțional. După Juventus, lider în campionat, Sepsi OSK este a doua nou-promovată care stă foarte bine la rezultate. Trupa antrenată de Valentin Suciu a încheiat prima parte a sezonului pe locul 5, cu 35 de puncte obținute în 18 meciuri desfășurate în 21 de etape, adică e la trei puncte distanță de FC Brașov, care e pe loc de baraj de promovare, și la patru puncte de UTA Bătrâna Doamnă, situată pe al doilea loc promovabil direct.

Antrenorul Valentin Suciu a vorbit, într-o intervenție telefonică la radio Sport Total FM, despre evoluția echipei în acest an. „Putem să spunem că am avut un an foarte bun, cu promovarea în vară și clasarea în Liga a 2-a. Noi ne dorim să facem o echipă competitivă, să adunăm mai mulți oameni la stadion. Ușor, ușor, putem spune că am reînviat fotbalul la Sfântu Gheorghe. Se dorea foarte mult o echipă competitivă și am reușit, iar oamenii aceștia merită. Suntem o echipă în formare. E foarte greu când aduci 15 jucători noi, să meargă totul cu mi-aș dori eu sau staff-ul. Băieții au dat dovadă de caracter, au înțeles că totul depinde numai de ei. Este foarte greu să ne facem un program, mai ales când poți să prinzi două jocuri când trebuie să stai”, a spus Suciu.

„Încă nu suntem pregătiți să promovăm, dar nu o să ne dăm la o parte”

Valentin Suciu a vorbit și despre planurile de viitor și despre campania de achiziții din această iarnă. „Nu ne-am gândit deocamdată să renunțăm la nimeni. Din punct de vedere al achizițiilor, suntem în discuții cu mai mulți jucători, mi-aș dori să avem un lot mai numeros. Mi-aș dori să am o concurență mai mare pe posturile jucătorilor sub 21 de ani. Din fericire pentru ei, le-a dat federatia o șansă. Unii dintre ei se mulțumesc cu puțin, din păcate. Avem probleme de mentalitate, trebuie să schimbăm ceva dacă dorim să progresăm. Jucătorii sunt capabili de mult mai mult, numai că trebuie să pună osul la bătaie.

Ne bucură lucrul că suntem apreciați, ne dorim și mai mult, dar trebuie să ne vedem lungul nasului și ușor, ușor, încercăm să devenim o echipă competitivă și să aducem oameni la stadion. Încă nu suntem pregătiți să promovăm, trebuie să fim realiști. Am reușit să depășim obiectivul, dar ar fi un lucru prea mare pentru noi. Nu suntem pregătiți nici din punct de vedere al infrastructurii. Mai avem multe de pus la punct și la nivelul conducerii și al lotului. Dacă o să ajungem acolo, nu o să ne dăm la o parte. O să se găsească soluții pentru toate”, a mai spus antrenorul echipei Sepsi OSK în cadrul emisiunii Fotbal la matineu.

Foto: Arpad PAL

Marius ANGHEL 19 Dec. 2016, 18:17 Liga 2
Pe aceeași temă