Vacanță fără bani pentru „stegari”. Țălnar a plecat acasă fără să știe ceva despre viitorul echipei: „Sunt multe incertitudini la club”

Marius ANGHEL 16 Dec. 2016, 16:00 Liga 2
Vacanță fără bani pentru

FC Brașov a încheiat prima parte a sezonului pe locul trei în Liga a 2-a, la șapte puncte în spatele liderului Juventus București și la un un punct de a doua clasată, UTA Bătrâna Doamnă. Echipa se află de câteva zile în vacanță, însă la club este îngheț la toate capitolele.

Deși a rămas până ieri la Brașov în speranța că se vor mișca lucrurile, antrenorul Cornel Țălnar a plecat, acasă, la Alba Iulia, fără să aibă nicio perspectivă certă. Deși antrenorul dorește să facă câteva transferuri, acesta nu poate să facă nicio mișcare pentru că nu are niciun fel de garanții că situația de la club este stabilă. „Deocamdată nu este nimic sigur pentru că sunt multe incertitudini la club. Să sperăm că în câteva zile se vor mișca lucrurile, pentru că altfel e grav. Dacă se dorește cu adevărat promovarea trebuie rezolvată situația financiară pentru că jucătorii pe care noi dorim să-i aducem nu vor veni doar pe baza unor promisiuni”, a spus Cornel Țălnar.

Promisiuni fără acoperire

O altă problemă care stârnește neliniște în tabăra jucătorilor este plata salariilor pe luna noiembrie. Obișnuiți în timpul sezonului să primească banii în primele zile ale fiecărei luni, jucătorii au intrat în vacanță cu promisiunea că până pe 15 decembrie vor încasa salariile. Se pare că, în acest moment, în conturile clubului bate vântul, iar până la încasarea celei de-a doua tranșe din transferul lui Chipciu la Anderlecht e cale lungă.

Înaintea meciului cu Juventus București, Romeo Pașcu, consilierul lui Brescan, le cerea jucătorilor să aibă răbdare. „Băieți, sunt împuternicit de domnul Brescan să vă spun că pe 15 decembrie veți primi salariile pe luna noiembrie”, suna mesajul transmis jucătorilor de către trimisul special al lui Marian Brescan. Și președintele clubului, Gabriel Florescu, îi asigurase, săptămâna trecută, pe jucători că până pe 15 decembrie le vor intra banii în conturi.

Moș Crăciun, Chipciu și conturile goale

Pentru a clarifica lucrurile, câțiva jucători au mers ieri la sediul clubului unde au purtat o discuție cu Florescu, iar veștile nu sunt deloc încurajatoare. Florescu a avansat o nouă dată pentru plata salariilor, până de Crăciun, însă cu o condiție, „până atunci să intre în conturi o parte din tranșa a doua din transferul lui Chipciu„. Cum șansele ca acești bani să intre acum la FC Brașov sunt utopice, cel mai probabil, nici Moș Crăciun nu va veni pentru „stegari”.

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)

Marius ANGHEL 16 Dec. 2016, 16:00 Liga 2
Pe aceeași temă