I-a dat țeapă Piteștiului! FC Hermannstadt a „uitat” să plătească chiria după ce a jucat pe stadionul „Nicolae Dobrin”. „Noi le-am întins o mână de ajutor când au avut nevoie”

Marius ANGHEL 20 Aug. 2019, 11:45 Diverse

„Pe cine nu lași să moară nu te lasă să trăiești!” spune o veche vorbă românească. Fiecare dintre noi trebuie să tragă învățămintele din asemenea situații în care a ieșit în pagubă atunci când a vrut să ajute pe cineva.

Cu o asemenea problemă se confruntă și Serviciul Public de Exploatare al Patrimoniului Municipiului Pitești, care are în administrare stadionul „Nicolae Dobrin”. Instituția are de recuperat o sumă considerabilă de la echipa de primă ligă FC Hermannstadt, care în sezonul trecut a jucat mai multe meciuri pe arena din Trivale, întrucât stadionul din Sibiu trecea printr-un amplu proces de modernizare.

După ce s-au văzut cu saci-n căruță, oficialii grupării din orașul președintelui Klaus Iohannis au „uitat” să mai plătească chiria pentru trei dintre partidele disputate la Pitești.

Deși SPEP Pitești i-a somat în mai multe rânduri pe oficialii celor de la Hermannstadt să-și achite datoria, aceștia se fac că plouă.

„Mi se pare inexplicabil cum o echipă de Liga 1 refuză să plătească pentru serviciile de care a beneficiat atunci când a jucat pe stadionul Nicolae Dobrin. Noi am fost oameni de bună credință și le-am întins o mână de ajutor când au avut nevoie. După ce s-au văzut cu treaba făcută, au uitat să plătească facturile. În total, ne datorează 40.000 lei pentru meciurile cu FC Voluntari, Poli Iași și Gaz Metan Mediaș, disputate la Pitești, în lunile martie și aprilie ale acestui an. Am încercat să vorbim cu cei de la Hermannstadt, dar degeaba. Le-am trimis mai multe somații de plată, însă fără niciun rezultat. Am fost nevoiți să începem acțiunea în instanță pentru recuperarea acestor creanțe. Acum cei de la Sibiu își dispută meciurile pe stadionul de la Târgu Mureș. Cei de la Târgu Mureș trebuie să aibă mare grijă pentru a nu păți ca noi”, a declarat Constantin Zichil, directorul SPEP Pitești.

În acest sezon, pe stadionul „Nicolae Dobrin” din Pitești își dispută meciurile de Liga 1 clubul FCSB, iar în Liga 2 joacă FC Argeș. FC Hermannstadt joacă pe teren propriu la Târgu Mureș, pe arena Trans-Sil.

Articol scris de Marius DUINEA

Marius ANGHEL 20 Aug. 2019, 11:45 Diverse
Pe aceeași temă