Vacanță activă la Poli Iași! Jucătorii lui Costel Enache fac săptămânal antrenamente online, dar au primit și program individual de pregătire pentru acasă

Autor: Narcis POHOAȚĂ Publicat: 19 Dec. 2021, 14:00 Liga 2
Vacanță activă la Poli Iași! Jucătorii lui Costel Enache fac săptămânal antrenamente online, dar au primit și program individual de pregătire pentru acasă

Fotbaliștii Politehnicii Iași nu vor sta departe de antrenamente nici în vacanță. Pentru a le menține un tonus fizic cât de cât ridicat în cele peste 30 de zile de vacanță, antrenorul Costel Enache și preparatorul fizic Alessandro Cittadino au gândit și pentru pauza competițională un program de pregătire.

Ședințe de pregătire prin Zoom și în vacanță la Poli Iași

Astfel, jucătorii au primit un program individualizat, iar în fiecare săptămână tot lotul lui Poli se reunește online, pe platforma Zoom, sub comanda preparatorului fizic Alessandro Citadino și a întregului staff, pentru o ședință de pregătire fizică de aproximativ o oră.

”Vacanța este foarte lungă și încercăm ca în această perioadă să le menținem tonusul jucătorilor, astfel încât să nu plecăm chiar de la zero atunci când reluăm pregătirile. Fiecare jucător are un program individual pentru acasă, forță, iar o dată pe săptămână ne vedem online, pe Zoom, pentru un antrenament de forță. Băieții au răspuns bine până acum, chiar ne-am bucurat că ne-am văzut cu toții, din mai multe țări. Este vacanță, nu e chiar ușor să fii prezent la oră fixă, dar până acum ne-am întâlnit cu toții online și am lucrat. A fost chiar frumos să ne vedem”, a declarat, pentru Liga2.ro, preparatorul fizic italian Alessandro Cittadino.

Poli Iași se reunește pe 10 ianuarie

Echipa din Copou a intrat oficial în vacanță la data de 9 decembrie și va relua pregătirile în jurul datei de 10 ianuarie. Până atunci, oficialii ieșeni vor lucra în paralel atât la completarea lotului de jucători, cât și la definitivarea programului de pregătire.

Conducerea Politehnicii nu a stabilit încă locul în care echipa va merge în cantonament, variantele studiate fiind Vadu lui Vodă și Tiraspol, ambele în Republica Moldova.

Un stagiu în Antalya ar fi fost luat în calcul doar dacă echipa ar fi avut șanse de calificare în play-off. Cum Poli iernează pe un modest loc 12, e clar că nu se justifică o cheltuială de peste 40.000 de euro, atât cât costă un cantonament de 10 zile în Turcia.

Foto: Politehnica Iași

Autor: Narcis POHOAȚĂ Publicat: 19 Dec. 2021, 14:00 Liga 2
Pe aceeași temă