UTA revine la Călărași, acolo unde pierdea primul meci al barajului de promovare. Miron: „Nu cred că se poate repeta acel scor, care e istorie pentru noi”

Marius ANGHEL 28 Apr. 2017, 13:06 Liga 2
UTA revine la Călărași, acolo unde pierdea primul meci al barajului de promovare.** Miron:

UTA Bătrâna Doamnă revine în weekend în orașul unde în vara anului trecut juca meciul tur al primului baraj pentru promovarea în Liga 1. Arădenii pierdeau cu 1-3 la Călărași și aveau mari emoții în privința calificării în cel de-al doilea baraj, cu FC Voluntari. În acest sezon, UTA merge din nou pentru a juca împotriva Dunării, cu un nou antrenor, în persoana lui Laurențiu Roșu, și cu același obiectiv, victoria.

UTA trage și în acest sezon la promovare și are doar varianta victoriei la Călărași pentru a se clasa în finalul sezonului pe locul 2 ce duce direct în Liga 1. În schimb, Dunărea e o echipă de pluton în acest campionat, după o primă parte slabă, însă în acest an arată mult mai bine.

Laurențiu Roșu anticipează un duel echilibrat cu Dunărea, din care își dorește ca echipa sa să iasă învingătoare. „Întâlnim o echipă ce face pressing avansat, are momente când știe să se retragă. Cei de la Călărași le-au pus mari probleme și celor de la Juventus, au avut câteva ocazii clare de a egala. Deși au pierdut, au făcut meci mult mai bun decât Juventus. Apoi, cu Sepsi au jucat de la egal la egal. Echipa e bine închegată, cu jucători valoroși pentru liga a doua. Au avut rezultate foarte bune, trebuie să fim atenți la unii jucători care pot face diferența. Îmi doresc să câștigăm, chiar dacă va fi dificil. Va fi la fel de greu ca și la Juventus, trebuie să ne așteptăm la asta”, a spus Roșu în conferința de presă premergătoare partidei de la Călărași. Printre jucătorii incerți ai UTA-ei, se numără Adrian Petre, care a ieșit în prima repriză a jocului cu Olimpia și e răcit.

În opinia antrenorului echipei arădene, printre jucătorii periculoși ai Dunării i-a enumerat pe Alexandru Avram, Bobo Kanda și Bogdan Danciu.

Miron: „Cred că suntem peste ei”

La conferința de presă a fost prezent și goalkeeperul Bogdan Miron, cel care a apărat în precedentele trei meciuri dintre cele două echipe. Portarul utist și-a reamintit jocul tur al barajului, atunci când echipa sa a pierdut cu 1-3. „Nu cred că se poate repeta acel scor, care e istorie pentru noi. Și, oricum, amintirile neplăcute sunt ale lor, după returul de la Arad. În plus, Călărașiul nu mai are aceiași jucători. Spre exemplu, nu mai sunt Vali Alexandru sau Alami, fotbaliști determinanți în acel meci și, chiar dacă au alți jucători buni, cred că suntem peste ei. Importante rămân victoriile, vrem să le legăm pe cele trei cu încă una la Călărași. Ar fi frumos, abordăm meciul la victorie, mizăm pe forța grupului. Sunt puncte foarte importante și vrem să le luăm!”, a spus Miron, citat de Sport Arad.

Utiștii pleacă vineri, de la ora 17:00, din Arad, cu destinația aeroportului din Timișoara, vor zbura către București și de acolo se vor caza pentru o noapte la Snagov. Sâmbătă, Laurențiu Roșu va conduce un antrenament în incinta bazei sportive din Corbeanca și, după odihnă, se pleacă spre Călărași, cu autocarul, unde vor înopta la hotelul Albatros. Meciul e programat duminică, de la ora 11:30, pe stadionul „Ion Comșa”.

În meciul tur al acestui sezon, desfășurat la Arad, UTA Bătrâna Doamnă a câștigat în fața Dunării cu 2-0, prin golurile marcate de Marius Curtuiuș (54) și Adrian Petre (90+3). Arbitrul întâlnirii, Cătălin Buși, a acordat și două cartonașe roșii, câte unul pentru fiecare echipă: Ionuț Tănase (44) de la arădeni, respectiv Gabriel Preoteasa (37) de la călărășeni.

Marius ANGHEL 28 Apr. 2017, 13:06 Liga 2
Pe aceeași temă