SCM Zalău a scris istorie în Play-off-ul Cupei României prin eliminarea Iașiului. Cristian Lupuț, mândru de jucătorii săi: ”Și-au dorit foarte mult.” Campionul Stefan Nikolic: ”E un succes foarte mare”

Marius ANGHEL 01 Sep. 2023, 12:31 Cupa României

SCM Zalău este performera Play-off-ului Cupei României din acest sezon, 2023-2024, prin succesul avut pe teren propriu, joi, 31 august 2023, contra prim-divizionarei Poli Iași.

Cu 3-0 s-a impus echipa din Liga 3, care în sezonul trecut nu a evoluat nici măcar în play-off-ul seriei sale, împotriva unui adversar care a avut în componență jucători cu zeci și sute de meciuri în prima ligă, precum Vașvari, Tincu, Bordeianu, Silviu Lung Jr., Buș sau Vojtus.

E adevărat și faptul că Zalăul a juca puțin peste o repriză în superioritate numerică, după eliminarea portarului Silviu Lung (41), aflat la debut la Poli Iași, însă la acel moment tabela arăta deja 1-0 după reușita lui Vlad Fărcășan (34). Însă, chiar și așa, valoarea jucătorilor echipei aflată cu două ligi mai sus ar fi trebuit să suplinească acea eliminare. Nu s-a întâmplat asta, iar în partea secundă au mai înscris Ovidiu Meșter (64) și Sergiu Pop (76 – penalty), diferența de pe tabela de scor putea fi și mai mare, însă oricum trupa lui Cristian Lupuț a scris istorie.

Cristian Lupuț, după succesul cu Poli Iași: ”O victorie istorică, sunt mândru de jucători”

După flueirul final al jocului de la Zalău, antrenorul Cristian Lupuț nu avea cum să fie altfel decât bucuros și mândru de ceea ce au realizat elevii săi.

”E o victorie istorică, o victorie frumoasă împotriva unei echipe din Liga 1. Sunt mândru de jucători, de această echipă, mă bucur că fac parte din acest proiect frumos în care jucătorii și toată lumea au înțeles de ceea ce este nevoie. Îi felicit pentru atitudine, pentru că și-au dorit foarte mult, jucătorii care au venit după bancă, și la meciul de campionat, și la meciurile de Cupă. Asta înseamnă că avem un lot echilibrat, valoros, în care fiecare din cei 24 de jucători poate să intre titular în orice moment.

Și publicul a fost minunat, a fost al 12-lea jucător. Rezultatele noastre din ultima perioadă și jocul nostru îi aduce la stadion. Numai așa putem să-i menținem să vină la stadion, doar prin rezultate”, a spus Lupuț, care până acum a antrenat cel mai sus în Liga 2, la Luceafărul Oradea, Viitorul Pandurii Târgu Jiu și Aerostar Bacău.

Lupuț îți mai dorește achiziții, dar spune că are deja un ”lot echilibrat valoric”

Lupuț nu are nicio pretenție în ceea ce privește adversarii pe care să-i întâlnească SCM Zalău în faza grupelor Cupei României, însă spune că și-ar mai dori unul-doi jucători în lot, fiindcă va urma o perioadă cu multe partide în cele două competiții în care participă.

”Nu mai contează niciun adversar care va veni. E foarte important lotul. Eu cred că probabil va mai trebui completat cu unul-doi jucători, pentru că vor fi deplasări în țară, vor fi meciuri miercurea, la mijlocul săptămânii, și trebuie să avem un lot echilibrat, cu care să luptăm pe două fronturi. Dar, încă o dată, e un lot echilibrat valoric, sunt niște băieți extraordinari, de care eu sunt foarte mândru și sunt 100 la sută convins că vom face față”, a mai spus antrenorul echipei din Zalău, aflată în premieră în faza grupelor Cupei României, competiție a căruit format a fost modificat și pus în aplicare din sezonul trecut.

Bogdan Miron și Stefan Nikovic, despre victoria șoc cu Poli Iași: ”Un succes foarte mare”

Despre partida și succesul important cu Poli Iași au vorbit și doi jucători cu meciuri în prima ligă pe care SCM Zalău îi are în lot: portarul Bogdan Miron și atacantul muntenegrean Stefan Nikolic.

”A fost un meci foarte dificil, ținând cont că am jucat cu o echipă de Liga 1, dar prin ajutorul suporterilor am reușit să ne calificăm mai departe”, a spus Bogdan Miron (33 ani), care are trei partide în Liga 1 pentru Sepsi OSK, iar în cariera sa are meciuri în Liga 2 pentru Silvania Șimleu Silvaniei, Luceafărul Oradea, Olimpia Satu Mare, UTA Arad și Energeticianul (actuala Viitorul Pandurii).

”Cred că toată lumea din Zalău e foarte mulțumită, suporterii, tot orașul. Am făcut un rezultat istoric. O echipă din Liga a 3-a, cum suntem noi, momentan, să bați cu 3-0 o echipă de Liga 1 e un succes foarte mare. Vreau să mulțumesc tututor care sunt lângă noi, colegilor, pentru că toți avem merit pentru acest rezultat”, a declarat, în română, și Stefan Nikolic (33 ani), jucătro cu 48 de meciuri pentru FCSB și 13 pentru Sepsi în Liga 1, cât și campion în 2013 cu FCSB.

SCM Zalău în meciul cu Poli Iași: Bg. Miron (cpt.) – Sălăjan, Fărcășan, Bobaru, Fl. Pop, Pătraș (R. Stanciu 84′), Zimța (Negrean 57′), Al. Micle (Meșter 57′), Culda (Cherecheș 84′), R. Cristea (Sg. Pop 57′), Nikolic. Rezerve neutilizate: Poptean – Molnar, Porumb, Kun.

  • Pentru a ajunge în Play-off, să întâlnească Poli Iași, SCM Zalău a trecut de Victoria Carei (1-0 în deplasare, după prelungiri), Gloria Bistrița Năsăud (2-1 acasă) și Minaur Baia Mare (5-1 acasă), toți adversari din Liga 3.

Foto și video: SCM Zalău

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/componenta-urnelor-valorice-pentru-grupele-cupei-romaniei-19283252

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/scm-zalau-a-dat-lovitura-in-cupa-romaniei-si-a-eliminat-poli-iasi-19283207#google_vignette

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/ultimele-patru-meciuri-din-play-off-ul-cupei-romaniei-19283056

Marius ANGHEL 01 Sep. 2023, 12:31 Cupa României
Pe aceeași temă