UTA nu și-a învins ”călăul” din Cupa României nici în amical! ”U” Cluj a condus până spre final în noroiul de la Simeria

Călin MNERIE 20 Mar. 2021, 00:09 Liga 2

UTA și Universitatea Cluj s-au reîntâlnit vineri, la mai bine de o lună distanță de la meciul din Cupa României disputat pe Cluj Arena, câștigat atunci de divizionara secundă cu scorul de 2-1.

De această dată, cele două echipe au disputat un amical în județul Hunedoara, la Simeria, localitate aflată într-o zonă de cod galben de ninsori. Prin urmare terenul a fost acoperit cu un strat subțire de zăpadă, iar odată cu trecerea minutelor a apărut și noroiul pe unele porțiuni.

Degajări greșite, taxate cu singurele goluri ale testului

Așadar, prea mult fotbal nu s-a putut juca, fiind mai degrabă un concurs de menținere a echilibrului din partea celor 22 de jucători și, implicit, un un bun antrenament fizic. S-au marcat și două goluri venite în urma a două degajări greșite ale fundașilor. Mai întâi, mai precis în minutul 19, Alex Pop a înscris pentru „Șepcile roșii” cu un șut în dreapta lui Balauru, din 14 metri. Inițial, Melinte a dat în pământ în momentul în care a dorit să lovească balonul, iar Ogbu a profitat și l-a deschis excelent pe marcatorul golului clujean.

Egalarea a venit destul de târziu, mai precis în minutul 78, din dreptul brazilianului Roger. Acesta intrase pe gazon doar cu câteva secunde înainte și a transformat în gol respingerea slabă a lui Luchin după centrarea din dreapta a lui Voinea.

Alte ocazii de gol au mai apărut în special în partea a doua. Pentru ”U”, Gavra a avut două șanse bune din interiorul careului, la una dintre ele Benga respingând de pe linia porții. Dincolo, Adi Petre a fost cel mai periculos utist. Mai întâi a finalizat în blocaj dintr-o poziție bună, pentru ca înainte de fluierul final să tragă bine dintr-o lovitură liberă de la marginea careului, însă Anca-Trip a respins de lângă bară.

Testul a fost posibil pentru că „Bătrâna Doamnă” a evoluat marți în etapa a 28-a a Ligii 1 și nu mai are meci oficial până în data de 4 aprilie, cu Sepsi, iar Universitatea Cluj are rundă liberă în eșalonul secund înainte de bătălia pe viață și pe moarte pentru un loc de play-off, cu Petrolul.

Balint: „Nu ne-am atins obiectivele de ordin tehnic și tactic, iar fizic ne-am asumat jocul de luptă”

Laszlo Balint nici nu i-a deplasat la Simeria pe Shlyakov, Antal, Erico, Miculescu, Buhăcianu și Hora, dar nici pe Roșu, infectat cu COVID. În schimb, antrenorul arădenilor l-a debutat la prima echipă pe internaționalul Under 19, Claudiu Negoescu, care ieri evoluat 45 de minute în testul pierdut de România în Ungaria (scor 0-2), iar azi a prins pe teren ultimele 20 de minute.

”Aseară, terenul s-a prezentat în condiții foarte bune, dar ninsoarea căzută în cursul nopții a schimbat datele problemei. Zăpada apoasă ne-a împiedicat să ne atingem obiectivele de ordin tehnic și tactic, iar fizic ne-am asumat jocul de luptă. A rezultat un meci de angajament, în care era clar că erorile vor putea face diferența pe tabelă . Din păcate, noi am greșit primii, după care am alergat după cel puțin un gol ce a venit destul de târziu. Au greșit și ei și am marcat în sfârșit după trei meciuri de secetă.
Sigur, că mi-aș fi dorit cu totul altceva de la acest test, însă, date fiind condițiile în care am jucat, trebuie să ne mulțumim și cu cele câteva aspecte pozitive. Jucătorii care au evoluat mai puțin au primit minute înainte de a o lua cu toții de la capăt de luni. Avem multă treabă pentru a ajunge cât mai pregătiți la meciul cu Sepsi, iar atitudinea trebuie să fie cea corectă din partea tuturor.
Chiar dacă a evoluat ieri o repriză în meciul dintre România și Ungaria și a fost un consum suplimentar de energie pentru el era important ca Negoescu să simtă ritmul la nivelul competițiilor de seniori. Are un potențial bun, suntem atenți la creșterea lui, acum are nevoie de cât mai multe meciuri în picioare. Tocmai de aceea, va evolua și mâine în campionatul Elite U19, la Miercurea Ciuc”, a spus antrenorul „Bătrânei Doamne” după testul de azi.

Pentru UTA urmează meciul cu Sepsi din etapa a 29-a a Ligii 1. Partida se va disputa duminică, 4 aprilie, cu începere de la ora 17:30 pe arena ”Francisc Neuman”.

”U” Cluj: Muțiu – Andr. Răuță, Telcean, Luchin – Ștefănescu, Ilieș, Chacana, Taub – Al. Pop, Ogbu, Negrean
Au mai jucat: Anca-Trip – Gorcea, Sburlea, Nic. Pîrvulescu, Dican, Meșter, D. Acka, Ribeiro, Golan, Gavra
Antrenor: Costel Enache

UTA: Balauru (Mociu 46) – Peteleu (Tomozei 58), Fl. Ilie, Melinte (Roger 78), Roumpoulakou – Dam. Isac (Negoescu 70), Al. Albu (Al. Benga 66) – Tescan (Ad. Petre 46), D. Rusu (Bustea 55) – Voinea, Cip. Rus
Antrenor: Laszlo Balint

Trebuie precizat și lăudat faptul că ”U” Cluj și-a depășit condiția sub actuala conducere și a reușit să transmită pentru suporteri acest amical:

Foto și video: Universitatea Cluj

Călin MNERIE 20 Mar. 2021, 00:09 Liga 2
Pe aceeași temă