UTA are o primă problemă medicală după revenirea la antrenamente. Marius Tomozei are ruptură musculară și a părăsit cantonamentul. Cât va lipsi fundașul

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 27 May. 2020, 14:47 Liga 2
UTA are o primă problemă medicală după revenirea la antrenamente. Marius Tomozei are ruptură musculară și a părăsit cantonamentul. Cât va lipsi fundașul

UTA are o primă problemă de lot la doar o săptămână de la revenirea la antrenamentele speciale susținute în această Stare de Alertă generată de pandemia de COVID-19. Unul dintre fundașii laterali ai echipei antrenate de Laszlo Balint, Marius Tomozei, a suferit o accidentare care îl va ține cel puțin două săptămâni pe tușă. Altfel, liderul Ligii 2 a primit rezultatele la al doilea test împotriva virusului SARS-CoV-2, efectuat ieri dimineață, și toate au fost negative.

După fundașii laterali Bogdan Stancu și Andrei Rus, care au suferit o ruptură de ordin muscular în timpul sezonului regulat, acum îi urmează și Marius Tomozei, jucător utilizat în 22 dintre cele 23 de meciuri disputate de UTA în prima parte a acestei ediții de Liga 2.

Laszlo Balint, despre accidentarea lui Tomozei: ”Sperăm să-l avem din nou în mijlocul nostru cât de repede posibil”

Tomozei a acuzat dureri la gamba piciorului drept, iar marți seară a și părăsit cantonamentul de la Hotel Subcetate pentru a face investigații. Fundașul de 29 de ani a efectuat deja o ecografie, iar aceasta a evidențiat o ruptură musculară, ce-l va ține departe colegii lui cel puțin două săptămâni, scrie Sport Arad.

”Din păcate, Tomi a fost scos din programul echipei cel puțin până la 1 iunie, până când protocolul e strict și presupune reguli clare. El va începe un tratament, sperăm să-l avem din nou în mijlocul nostru cât de repede posibil. În grupa sa au mai rămas doar trei jucători, împărțirea a fost clară de la început, nu ne jucăm cu regulile. Restul băieților sunt bine, grupele se succed la antrenamente atât dimineață, cât și după-amiază, ne ocupăm de fiecare în aceeași măsură odată pe zi”, a declarat antrenorul Laszlo Balint pentru Sport Arad.

marius tomozei - uta - preluare pe piept
Marius Tomozei s-a accidentat după doar o săptămână de antrenament și e nevoit să stea pe tușă cel puțin două săptămâni.

Antrenorul echipei UTA nu comentează încălcarea protocolului medical de către Rapid

Altfel, Balint nu a dorit să comenteze încălcarea de regulament a celor de la Rapid sau declarațiile ofensive ale lui Ovidiu Burcă. ”E treaba fiecăruia ce face. Eu și jucătorii suntem focusați pe pregătire și pe cele cinci finale din play-off”, a spus antrenorul echipei UTA.

”Încercăm să înțelegem suferințele și lamentările fără sfârșit propulsate mediatic de către UTA. Dar dacă arădenii tot invocă spiritul de fair-play, așteptăm să iasă public și să spună că Rapid este clubul care nu a agreat sistemul de înjumătățire a punctelor, preferând disputarea unui play-off cu meciuri tur-retur”, a spus Ovidiu Burcă, președintele devenit director general la Rapid după ce locul său a fost luat de antrenorul principal demis Daniel Pancu.

UTA a efectuat la data de 18 mai prima testare împotriva virusului SARS-CoV-2, tot atunci când a și intrat în cantonament, iar din a doua zi, când a și primit rezultatele medicale, a început pregătirea în grupuri de câte patru sportivi. Echipa arădeană este liderul Ligii 2 și va începe play-off-ul de cinci etape cu un avans de cinci puncte față de următoarele două clasate, CS Mioveni și Turris Oltul Turnu Măgurele. Față de Campionii FC Argeș, Petrolul Ploiești și Rapid va avea câte șase puncte în față.

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 27 May. 2020, 14:47 Liga 2
Pe aceeași temă