Gloria Buzău întâlnește UTA în etapa a doua a fazei grupelor Cupei României. Adrian Mihalcea a antrenat echipa arădeană pe când era în Liga 2. Cum va trata jocul și ce spune Laszlo Balint

Călin MNERIE 08 Nov. 2022, 17:51 Cupa României
Gloria Buzău întâlnește UTA în etapa a doua a fazei grupelor Cupei României. Adrian Mihalcea a antrenat echipa arădeană pe când era în Liga 2. Cum va trata jocul și ce spune Laszlo Balint

Pentru UTA meciul din Cupa României, de la Buzău, cu divizionara secundă Gloria, de miercuri, de la ora 14:00, vine într-un moment cât se poate de complicat.

Echipa arădeană e pe loc de retrogradare directă din SuperLigă, are foarte multe probleme de lot, iar duminică o găzduiește pe FC Voluntari într-un meci foarte important pentru viitorul său.

Probabil, și formația din Crâng ar fi spus pas confruntării din cadrul etapei secunde a Grupei B a Cupei României, din moment ce are – la rândul ei – are o deplasare grea la Dej, ce s-ar putea dovedi decisivă pentru un loc de play-off în Liga a 2-a.

 

Adrian Mihalcea: ”Vom încerca să ne ridicăm la nivelul UTA-ei”

Lupta e mare pentru prezența în Top 6 în Liga 2, Gloria Buzău tocmai a urcat acolo în ultima etapă, pe locul 6, la egalitate de puncte (22) cu Ciucul (locul 5) și Galațiul (locul 7). Unirea Dej e pe 3, la ”cota” 25 și Adrian Mihalcea (foto) se gândește mult la disputa din județul Cluj.

Ca și în meciul cu FC Botoșani vom face un mix între jucătorii care evoluează constant în campionat și cei care vin de pe bancă și asta pentru că ne interesează foarte mult să scoatem un rezultat pozitiv la Dej. Jucăm sâmbătă dimineața acolo, ne vom pune pe drum încă de joi și am dori să ne prezentăm cât mai bine la ora partidei. Dar, le-am spus și băieților, echipa ce va intra pe teren contra UTA-ei are datoria să facă tot posibilul să obțină un rezultat bun. Mă aștept, în primul rând, la o atitudine bună din partea jucătorilor, dar și la un fotbal plăcut pentru publicul spectator, cu toate că, probabil, la ora 14 într-o zi lucrătoare nu va fi prea numeros. Mi-aș dori din tot sufletul să fie altfel, să ne bazăm pe cât mai mulți suporteri, mai ales că întâlnim un adversar bun, de Liga 1. Am jucat împotriva UTA-ei în urmă cu o lună și jumătate, pe când o antrenam pe Chindia, îi cunosc potențialul și e clar vom avea parte de un meci extrem de dificil. Sigur, au și ei problemele lor, atât legate de efectiv, cât și de partea sportivă, adică locul din clasament, dar sunt sigur că vor veni să joace pentru victorie, cu tot ce au mai bun la ora meciului. Așadar, vom încerca să ne ridicăm la nivelul lor, cât despre mine nu pot spune că e un meci neapărat special. Am antrenat o perioadă scurtă, dar frumoasă, la Arad, am rămas în relații bune cu toată lumea de acolo, dar a trecut mult de atunci, UTA are drumul și treaba ei, noi la Buzău avem obiectivele noastre. Cupa e o competiție oficială, o vom respecta, bineînțeles”, ne-a declarat antrenorul celor de la Gloria Buzău, care a adunat trei remize și două victorii (ultima chiar duminica trecută, acasă, cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu) în campionatul ligii secunde, plus eșecul din Cupă, cu Botoșaniul.

Mijlocașii Cârstocea și Trebotic și atacantul Vali Alexandru sunt absențele buzoineilor pentru meciul de miercuri.

Laszlo Balint: ”Mă interesează ca băieții, grupul, să-și recâștige încrederea”

UTA a pus la păstrare un punct în Grupa B a Cupei României, după remiza (2-2) obținută la Arad cu FCSB. A fost ultimul meci în care Ilie Poenaru și băieții săi au fost aplaudați de proprii fani, ba chiar antrenorul bucureștean a plătit cu ”capul” prezența pe penultimul loc în clasamentul SuperLigii, direct retrogradabil în eșalonul secund.

Laszlo Balint a redebutat cu eșec (0-2 la Ploiești, cu Petrolul) pe banca echipei pe care a redus-o – după 12 ani – în elită și pe locul 8 în sezonul 2020-2021 – și situația rămâne extrem de complicată, îngrijorătoare.

Sigur că oboseala acumulată pe drum și pe teren în meciul de la Buzău ar putea cântări în vederea confruntării cu Voluntari, însă – pe de altă parte – Balint interpretează și altfel confruntarea cu trupa „roș-albastră”. ”Din punctul meu de vedere, meciul de la Buzău este mult mai important prin prisma jocului pe care îl facem, corelat cu rezultatul. Nu neapărat mă interesează să ajungem în finala Cupei, Doamne ajută, m-aș bucura, dar acum, pe termen scurt, pe mine mă interesează ca băieții, grupul, să-și recâștige încrederea. Și individual, fiecare dintre ei are nevoie de reușite, de realizări, tehnice și tactice și atunci categoric că va veni și exprimarea colectivă. Nu spectaculoasă, adică să nu creadă nimeni că vom face o magie și echipa va zburda pe teren, dar vreau să facem pași mărunți către ceea ce ne propunem.  și v-am spus, m-aș bucura să avem o exprimare colectivă bună care să fie și corelată cu un rezultat ă pe măsură victorie. Bineînțeles, pentru că asta ar veni ca un plus pentru pentru tot ce înseamnă încredere la nivelul colectivului”, susține Balint.

”Mă bucur că vom avea o adversitate bună din partea celor de la Buzău”

”Principalul” arădenilor mai susține că Buzăul poate fi adversarul potrivit pentru echipa sa în acest moment sezon al sezonului, ca o ultimă repetiție pentru confruntarea cu FC Voluntari, pe care UTA nu mai concepe să o piardă.

”Întâlnim o echipă foarte bună, arțăgoasă, care, cu siguranță, nu ne va lăsa să jucăm, ne va pune presiune în fiecare zonă a terenului. Așadar, din punctul acesta de vedere chiar mă bucur că o să avem o adversitate foarte bună, ceea ce poate fi util, pe de o parte, dar pe de altă parte ne poate pune mari probleme în ceea ce ne dorim noi ca și exprimare colectivă. Sunt multe lucruri pe care le luăm în calcul acum, dar pentru mine este foarte important ca grupul să fie foarte bine pregătit la nivel mental. Înainte de antrenamente, chiar am insista pe un lucru în discuțiile cu băieții. Le-am spus că în acest moment chiar nu contează împotriva cărui adversar jucăm. Că e Buzăul, că e echipă foarte puternică din Europa, abordarea mea ar fi fost la fel. E important ceea ce facem noi, nu va veni nimeni să ne bage mingea în poartă, nu va veni nimeni să se apere în locul nostru, nu va veni nimeni să alerge în locul nostru, să câștige duelul în locul nostru. Noi, ca antrenori, trebuie să pregătim echipa cât se poate de bine, ținând cont de tot contextul: accidentări, uzură, program și așa mai departe. Încercăm să eficientizăm acest proces de pregătire și jucătorii să dea tot ce pot ei mai bun în momentul actual”, a mai punctat Laszlo Balint, care nu va conta pe nu mai puțin de opt jucători din lot, fundașii Vukcevic, Chindriș și Abeid, mijlocașii Anton, Șteau, Cascini și Isac și atacantul Ademi.

Tânărul atacant nigerian, Joseph Godwin (19 ani), a prins în premieră lotul la UTA.

Formații probabile:

Gloria Buzău: Albert Popa – Oteliță, Vîrtej, Lopez, Uțiu – Gaitan, Honciu – Al. Munteanu, Neicuțescu, D. Lazăr – Boiciuc.

UTA: Balauru – Dobrescu, Erico, Benga, Hoxhallari – Cibi, Batha – Jobello, Ubbink, Fl. Matei – Keseru.

Arbitri: Sorin Vădana (Ckuj) – George Suciu (Cluj), Cosmin Vatamanu (București). Rezervă: Eduard Ioniță (Tulcea)

Observatori FRF: Adrian Comănescu (Râmnicu Vâlcea), Marin Iancu (Urziceni – Ialomiţa).

Foto: FC Buzău

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/cupa-romaniei-faza-grupelor-cs-mioveni-fc-botosani-se-joaca-acum-urmeaza-unirea-slobozia-petrolul-de-la-ora-1815-astazi-joaca-si-dinamo-19252807

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cupa/victorie-dinamo-a-obtinut-acordul-de-a-juca-pe-stadionul-arcul-de-triumf-meciul-pe-care-il-va-disputa-in-casa-rugby-ului-romanesc-si-cui-multumeste-clubul-19251912

Călin MNERIE 08 Nov. 2022, 17:51 Cupa României
Pe aceeași temă