Utiștii au făcut testul pentru SARS-CoV-2, iar de marți seară intră în cantonament. Ce se întâmplă în situația depistării pozitiv a vreunui fotbalist

Publicat: 18 May. 2020, 13:36 Liga 2
Utiștii au făcut testul pentru SARS-CoV-2, iar de marți seară intră în cantonament. Ce se întâmplă în situația depistării pozitiv a vreunui fotbalist

Fie că-i convine sau nu, liderul Ligii 1 a aflat ce are de făcut în următoarele două luni pentru a împlini visul fanilor săi: promovarea în Liga 1. Utiștii se obișnuiesc încet cu ideea că nu mai au 11 puncte avans în fruntea clasamentului, ci doar cinci, respectiv șase față de cele cinci adversare cu care se va bate în play-off, cel mai probabil începând cu data de 4 iulie.

Până atunci, însă, jucătorii, stafful tehnic și personalul auxiliar trebuie să funcționeze la parametri cât mai ridicați respectând protocolul strict pe sănătate impus de autorități. Totul a început în această dimineață cu testele pentru virusul SARS-CoV-2, iar „operațiunea” nu a durat mai mult de două ore, scris Sport Arad.

Rezultatele vor sosi cel târziu mâine, dacă nu chiar în această seară. Mai departe, în cazul nedorit al depistării vreunui fotbalist pozitiv, și clubul UTA trebuie să respecte condiția de confidențialitate din protocol:Cazurile vor fi raportate și către FRF – Departamentul Medical ([email protected]) cu păstrarea anonimatului și protecției datelor pacientului, inclusiv până la nivelul familiei celui infectat”.

Bineînțeles, cel infectat va fi izolat automat de restul grupului. Și, în acest caz, există o prevedere clară în protocol: ”Este anunțat imediat DSP local, persoana va fi transferată către un spital de boli infecțioase pentru evaluare, iar acolo se va decide dacă este necesară internarea”.

După aflarea rezultatelor testelor, jucătorii neinfectați cu coronavirus vor efectua vizita medicală obișnuită, necesară după o perioadă de pauză competițională.

Cert este că Laszlo Balint și colegii săi din stafful tehnic își vor cantona elevii la Hotel Subcetate de mâine seară, iar de miercuri vor demara antrenamentele, pe cele două terenuri de la „Motorul” în grupe de câte patru jucători. Devine importantă și împărțirea la hotel, fiindcă din același grup de antrenament trebuie să facă neapărat parte colegii de cameră. Așadar, dacă vor dori să lucreze și pe compartimente, în limita numărului de patru fotbaliști, antrenorii nu ar trebui să amestece atacanții cu fundașii și invers în camere.

Tot în protocol, mai scrie clar că accesul presei în cantonamentul și antrenamentelor echipei este strict interzis.

Sursa: Sport Arad

Publicat: 18 May. 2020, 13:36 Liga 2
Pe aceeași temă