Astra a lăsat UTA cu ochii în soare! Clubul lui Ioan Niculae nu a achitat nici acum transferul lui Stahl. Arădenii n-au bani să plătească salariile pe luna februarie

Marius ANGHEL 02 Apr. 2020, 20:46 Liga 2
Astra a lăsat UTA cu ochii în soare! Clubul lui Ioan Niculae nu a achitat nici acum transferul lui Stahl. Arădenii n-au bani să plătească salariile pe luna februarie

Pandemia de coronavirus a blocat competițiile sportive și crează probleme financiare tuturor cluburilor. UTA Arad, liderul Ligii 2, de exemplu, are bugetul în ”aer” după ce finanțarea de la autoritățile locale a fost stopată, deoarece ”situația sistemului medical-sanitar este absolut prioritară!”

În aceste condiții, cum oficialii ”Bătrânei Doamne” nu doresc, potrivit Sport Arad, să-și asume riscul să le suspende fotbaliștilor contractele, deoarece ar putea să aleagă o altă cale după terminarea stării de urgență, aceștia sunt nevoiți să găsească alte resurse pentru plata salariilor către fotbaliști, iar cele aferente lunii februarie trebuiau acoperite din transferul lui Albert Stahl la Astra, efectuat în vara anului trecut.

Cei 80 de mii de euro trebuiau achitați de gruparea prezidată de Ioan Niculae încă din luna august 2019, dar, fiindcă relațiile au fost bune în urma împrumuturilor lui Romario Moise și Radu Crișan la Arad, utiștii nu i-au strâns cu ușa pe „astrali”. În paralel însă, a fost făcut un memoriu la federație, iar Camera Națională de Soluționare a Litigiilor i-a obligat pe giurgiuvenii ploieșteni să achite suma restantă către UTA. Termenul era scadent pe 1 aprilie, doar aceeași comisie nu s-a mai întrunit să sesizeze neplata și, astfel, „oficialii” echipei arădene nu pot alimenta, la rândul lor, conturile fotbaliștilor și staffului tehnic, pentru munca depusă în luna februarie, anunță Sport Arad.

8 meciuri are Albert Stahl (21 de ani) la prima echipă a Astrei, club la care e evoluat și la satelitul din Liga 3. În toate cele opt jocuri a început ca titular, însă a și încheiat prin a fi înlocuit. În sezonul trecut a avut 16 apariții în tricoul echipei UTA.

CITEȘTE și:

Laszlo Balint nu crede că Liga 2 începe curând: ”E puțin devreme să vorbim despre reluarea campionatului.” Antrenorul echipei UTA își dorește ca ierarhia finală să fie decisă pe teren

Utiștii au trecut la antrenamentele simultane, coordonate printr-o aplicație de întreg stafful tehnic + VIDEO

Bugetul clubului UTA e în aer din cauza pandemiei! Banii pe care trebuia să-i primească de la autoritățile locale au fost blocați: ”Situația sistemului medical-sanitar este absolut prioritară!”

Marius ANGHEL 02 Apr. 2020, 20:46 Liga 2
Pe aceeași temă