Farul a ajuns la momentul adevărul! Ianis Zicu: ”Partida de la Slobozia ne va arăta dacă suntem pregătiți să luptăm pentru promovare.” Ce spune antrenorul despre ultimele trei achiziții

Marius ANGHEL 25 Sep. 2020, 16:14 Liga 2
Farul a ajuns la momentul adevărul! Ianis Zicu: ”Partida de la Slobozia ne va arăta dacă suntem pregătiți să luptăm pentru promovare.” Ce spune antrenorul despre ultimele trei achiziții

Farul a bătut pasul pe loc în ultimele două etape ale Ligii 2. După eșecul cu ASU Poli, 1-2 la Timișoara, constănțenii au avut 2-0 pe teren propriu cu SCM Gloria Buzău, însă a încheiat partida la egalitate, scor 2-2, chiar dacă în ultima jumătate de oră a întâlnirii a avut superioritate numerică. Sâmbătă, de la ora 11:00, în etapa a 5-a, ”marinarii” joacă la Slobozia, cu nou-promovata Unirea, echipă pe care Ianis Zicu și Iulian Carabela speră să o învingă.

Ianis Zicu se așteaptă la un meci ”foarte, foarte greu” pentru Farul la Slobozia: ”Sunt ambiții foarte mari, suntem și foarte aproape de Slobozia”

În ciuda faptului că din ultimele două jocuri a luat doar un punct, Farul s-a menținut în prima parte a clasamentului Ligii 2, iar debutul etapei a 5-a o găsește pe locul 6, cu 7 puncte. Adversarul, Unirea Slobozia, a pierdut marți seară, la Cluj, 1-3 cu ”U”, după ce a condus, a rămas cu patru puncte și e pe locul 14.

Ianis Zicu, antrenorul Farului, se așteaptă la o deplasare grea, chiar dacă întâlnește o nou-promovată. ”E o partidă dificilă, un adversar care a pierdut în ultima etapă, dar care, pe teren propriu, a obținut o victorie cu Turris și a făcut un egal cu Mioveni, fără să primească gol. Este un meci foarte, foarte greu, în care, dacă nu-l vom trata foarte serios și să fim cu concentrați din primul minut, cu siguranță vom avea probleme.
Sunt meciuri dificile, sunt ambiții foarte mari, suntem și foarte aproape de Slobozia. Sunt convins că va fi o partidă frumoasă, cu intensitate, și sperăm să obținem cele trei puncte”
, a spus Zicu, citat de fcfarulconstanta.ro.

Jocul cu Unirea îi va arăta antrenorului Farului dacă echipa sa are față de promovare

Mai mult, Zicu e de părere că meciul de la Slobozia îi va arăta dacă echipa sa are sau nu puterea de a lupta pentru promovare. Un semieșec reprezintă, în opinia antrenorului Farului, ”puncte pierdute aiurea”. ”Eu cred că această partidă de la Slobozia ne va arăta dacă, într-adevăr, suntem pregătiți să luptăm pentru promovare. Cred că toți băieții înțeleg că avem un obiectiv de îndeplinit, suntem aici ca să obținem acest obiectiv și nu trebuie să pierdem puncte aiurea, pentru că lucrurile nu se mai pot regla. Sunt etape puține, din punctul meu de vedere, sunt 20 de meciuri. Deja au trecut 4, 25 la sută se vor duce după partida de la Slobozia și nu rămân atât de multe puncte cum ar fi fost dacă era și tur, și retur în acest campionat”, a mai declarat Zicu.

Ianis Zicu, despre ultimele trei transferuri făcute de Farul

Antrenorul Farului a vorbit și despre cele trei noi achiziții făcute în această săptămână de echipă. Este vorba despre fundașul Robert Băjan (ex Rapid), portarul Cosmin Dur-Bozoancă (ex Viitorul) și mijlocașul Robert Silaghi (ex CFR Cluj).

”Am considerat că avem nevoie de un portar care are experiență, pentru că aveam trei portari fără mare experiență. Am adus un portar bun și sunt convins că ne va ajuta în acest sezon. Am adus un fundaș dreapta, pentru că FCSB l-a luat pe Cană și aveam nevoie de un jucător pe acel post. Chiar dacă ne făcusem strategia cu jucători născuți în 2000 în poziție respectivă, a trebuit să ne adaptăm din mers și să avem mai multe soluții.
Am adus doi juniori, de fapt, ca să fim acoperiți și pentru cei născuți în 2002. Sperăm să ne ajute și ei pentru că, în momentul de față, juniorii sunt cei care pot face diferența de la meci la meci și trebuie să fie preocupați și concentrați să dea maximum”, a explicat Ianis Zicu.

Iulian Carabela: ”Ei nu au primit gol acasă, noi ne dorim să luăm cele trei puncte”

Despre meciul cu Unirea Slobozia a vorbit și Iulian Carabela, fundaș care, inițial, în vară, era anunțat că nu mai e dorit la Farul, iar ulterior a fost readus în lot.

”Va fi un meci greu, la fel ca toate celelalte din acest sezon. Ei nu au primit gol acasă, noi ne dorim să luăm cele trei puncte. Avem nevoie de cele trei puncte ca să ne menținem sus. Au o echipă destul de bună, joacă împreună de foarte mult timp și se cunosc bine”, a spus Carabela, care în cele patru meciuri jucate de Farul în acest start de sezon a prins doar 7 minute în întâlnirea cu Aerostar Bacău.

Meciul dintre Unirea Slobozia și Farul Constanța are loc sâmbătă, de la ora 11:00, pe stadionul 1 Mai din Slobozia. De la centru arbitrează Sorin Costreie  (Buftea – Ilfov), iar de la cele două tușe vor ridica steagul Alexandra Theodora Apostu (Bacău) și Marilena Cătălina Nan (Alexandria). Rezervă este Vasile Buzea (Bucureşti), în timp ce observatori au fost delegați Cristian Sava (Bacău) și Dumitru Crăciun (Berceni – Ilfov).

https://www.youtube.com/watch?v=TX24rPNOA9Q&feature=emb_title

https://www.youtube.com/watch?v=GrSrctSb-aM&feature=emb_title

Foto: Daniel Ciuc Sorin / Sport Pictures
Video: Farul Constanța

https://liga2.prosport.ro/seria-1/robert-bajan-a-revenit-la-farul-echipa-care-l-a-format-ca-jucator-si-ca-persoana-fundasul-a-jucat-ultima-data-la-rapid-19149254

https://liga2.prosport.ro/seria-1/un-nou-transfer-la-farul-constantenii-au-adus-un-jucator-din-liga-1-19149400

https://liga2.prosport.ro/seria-1/farul-la-al-treilea-transfer-in-trei-zile-a-anuntat-aducerea-unui-mijlocas-de-18-ani-cu-planuri-indraznete-sper-sa-debutez-cat-mai-repede-si-sa-marchez-19149470

 

Marius ANGHEL 25 Sep. 2020, 16:14 Liga 2
Pe aceeași temă