Unirea Slobozia învinge Ripensia și urcă în prima jumătate a clasamentului Ligii 2. Timișorenii au dezamăgit din nou

Anda DELIU 10 Oct. 2020, 14:30 Liga 2

Unirea Slobozia a demonstrat că poate face față foarte bine după promovarea în Liga 2 și a obținut un nou succes în fața unei echipe din Banat. De data aceasta, a fost 2-0 acasă cu Ripensia, după golurile marcate de Mihai Adăscăliței și Adrian Moldovan. Un succes pe deplin meritat al gazdelor, în fața unei Ripensii care, din nou, a avut o evoluție chinuită.

Unirea a intrat sigură pe ea în meci și a dominat clar partida. Încă din minutul 3, Răduca a avut un șut puțin pe lângă poartă, pentru ca apoi Danciu să tragă puțin peste transversală, iar Trucă să trimită razant pe lângă poartă. După asaltul din primele zece minute, replica Ripensiei a fost palidă, cu nesincronizări la puținele faze în care au urcat în ofensivă. Din minutul 24, în aceste condiții, Unirea a reușit să deschidă scorul, după o lovitură liberă. Mihai Adăscăliței a reușit să fructifice din 3 metri, după o recentrare cu capul a lui Moldovan.

Dominarea Sloboziei a continuat și s-a reflectat și pe tabela de scor

Replica formației bănățene a continuat să fie slăbuță, iar Popovici nu a avut cum să-l învingă pe portarul Poiană. În minutul 35, la o fază de atac, Trucă a insistat să trimită cu capul, chiar din cădere, și deși portarul Păduraru a respins, Adrian Moldovan a fost pe fază și a reușit să îsncrie pentru 2-0.

La ”cel mai periculos” scor, Slobozia a mai avut ocazii prin Suciu și Moldovan, care au ratat de puțin spațiul porții. Finalul de repriză nu a fost cu nimic mai bun decât timpul scurs până atunci pentru roș-galbeni, care au avut un șut telefonat de Coulibaly, și au fost și nevoiți să-l schimbe pe Popovici înainte de terminarea primului mitan.

Pauza nu a schimbat cu nimic fața jocului, însă Unirea n-a mai înscris

Chira dacă și elevii lui Enache Costea au avut nesincronizări, au fost răsplătiți de incisivitatea cu care au tratat fazele de atac. Răduca a avut un șut din vole care a trecut razant pe lângă poarta lui Păduraru, pentru ca și Constantin Toma să-l imite și să tragă puțin pe lângă bară.

Rămași fără Popovici, elevii lui Cosmin Petruescu au mai încercat să atace prin Coulibaly. Ivorianul a avut un șut reținut ușor de Poiană, dar, în minutul 67, la a treia încercare, a prins un șut periculos, de la 30 de metri, care s-a dus puțin pe lângă poartă.

Jocul s-a stins pe final, dar tot ialomițenii au fost ”vioara întâi”

Pe finalul de joc, elanul entuziasmant din atac al formației ialomițene a mai scăzut în intensitate și precizie. Chiar și așa, Trucă l-a mai ”chinuit” puțin pe Păduraru, iar Muscă a avut un balon trimis puțin pe lângă poartă.

Unirea a mai reușit un rezultat bun din perspectiva de nou-promvoată, în timp ce viața Ripensiei este în continuare complicată în campionat.

UNIREA SLOBOZIA – RIPENSIA TIMIȘOARA 2-0

Mihai Adascăliței 24’, Adrian Moldovan 35’

Unirea: I. Poiană – Stoianovici, Gab. Lazăr, Ibrian, C-tin. Toma (cpt.) – Vl. Suciu, Bg. Danciu (Chebac 65’), Mih. Adăscăliței (D. Unguru 81’), Răduca (P. Mihalache 90’), Ad. Moldovan (Al. Muscă 70’), Trucă (Pocol 90’)
Rezerve neutilizate: Gurău – I. Dinu, Cr. Ene, Rob. Ghiță
Antrenor: Enache Costea

Ripensia: Păduraru – Maric (Sturzu 83’), Țieranu, Val. Macrițchii, Andr. Macrițchii – Coulibaly (Urvanțev 83’), T. Călin, Al. Neagu – Al. Popovici (cpt.)(C. Sîrbu 43’), Sokovic (Golda 73’), Vl. Tudorache
Rezerve: Velcea – Burdeț, Stoi, Mih. Ene, Vasluian
Antrenor: Cosmin Petruescu

Stadion: 1 Mai (Slobozia – Ialomiţa); Fără spectatori; Arbitru: Mihai Amorăriței (Câmpina); Asistenți: Petruţa Iugulescu (Târgovişte) și Bianca Florea (Ploieşti); Rezervă: Marius Spînu (Bucureşti); Observatori: Ionel Popa (Paşcani) și Petre Badea (Tulcea).

Unirea Slobozia a urcat, momentan, pe locul 7, cu 10 puncte. Miercuri, de la ora 15:00, va juca meciul amânat de la Constanța cu Farul, iar runda viitoare va juca sâmbătă dimineața, la Miercurea Ciuc, cu FK Csikszereda. Ripensia este, momentan, tot pe locul 17, cu 6 puncte. Etapa viitoare va primi vizita celor de la Metaloglobus, sâmbătă, de la ora 11:00.

Foto: Petronel Tudor / Info Ialomița

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-7-runda-ciuntita-din-cauza-cazurilor-de-covid-19-care-au-luat-amploare-la-mai-multe-echipe-de-la-ora-1100-se-disputa-doar-doua-meciuri-19151736

Anda DELIU 10 Oct. 2020, 14:30 Liga 2
Pe aceeași temă