Unirea Dej s-a jucat cu ocaziile și a pierdut și cu danezii de la Nykobing. Alex Pop a ratat inclusiv un penalty

Marius ANGHEL 05 Feb. 2023, 02:59 Liga 2

La doar o zi distanță după ce au disputat amicalul de lux cu Dinamo Kiev (scor 1-5), jucătorii lui Dragoș Militaru au intrat din nou pe teren pentru un meci de pregătire în fața unor danezi.

Unirea Dej a pierdut și această întâlnire cu Nykobing, ultima clasată (locul 12) după 17 etape scurse din ”Divizia I”, eșalonul secund din Danemarca. 3-1 a fost scorul, după ce la pauză a fost 1-0.

Unirea Dej a pierdut dramatic amicalul cu danezii de la Nykobing

Amicalul dintre Unirea Dej și Nykobing a avut loc pe arena Titanic din Lara.

În ciuda faptului că în urmă cu mai puțin de o zi jucătorii lui Dragoș Militaru disputau meciul cu Dinamo Kiev, aceștia au reușit să controleze jocul în prima priză a amicalului cu danezii, însă cei care au reușit să înscrie au fost adversarii, în minutul 35. Dejul a avut reacție pe tabelă la numai două minute după startul părții secunde, când a înscris Vlad Bogdan, și ar fi putut să preia conducerea, însă Alexandru Pop a ratat din postura de singur cu portarul. Au marcat tot nordicii, în minutele 67 și 90, astfel că s-au impus cu scorul de 3-1.

Se putea termina foarte bine și cu un rezultat de egalitate. Însă nu a fost ziua lui Alex Pop. Atacantul a ratat în minutul 89, la scorul de 2-1, un penalty obținut de Matiș, pentru ca la scurt timp după aceea să se facă 3-1.

Unirea Dej: Cl. Chindriș (Railean 46 / Checicheș 86) – Maftei, D. Pop, Burdeț (Buta 46), Roș (Gîț 46), Chira (cpt.)(Cătinean 74), Al. Militaru (Matiș 46), Andr. Pop (Ad. Pop 46), Călugăr (Cocian 53), Fulga (Al. Pop 46), Vl. Bogdan (Blaj 53).

Dragoș Militaru a ridicat-o în slăvi pe nimeni Nykobing!

Antrenorul Unirii Dej, Dragoș Militaru, a vorbit după acest al doilea amical despre nivelul superior al ligii secunde din Danemarca față de cel din România, cu toate că, probabil, a spus acest lucru mai mult din ce își imaginează el, nu din ce a văzut la fața locului, urmărind meciuri în acea competiție. Sportiv, chiar echipa sa o putea învinge pe cea pe care a întâlnit-o dacă ar fi avut jucătorii mai odihniți și cu mintea mai limpede. Probabil că la nivel de infrastructură sportivă această Nykobing o depășește pe Unirea Dej, însă, cu siguranță, la nivel de imagine și promovare nu o face deloc.

De exemplu, Nykobing nici măcar nu și-a informat suporterii despre acest amical, ba, mai rău, ultima știre publicată o are de acum o săptămână, din 28 ianuarie. În schimb, Unirea Dej și-a ținut suporterii la curent cu rezultatul din Turcia încă din timpul partidei, chiar dacă clubul nu și-a permis să-și ia în Antalya omul care se ocupă de imaginea sa, iar Militaru a putut să-și vadă scrise gândurile de după joc.

”A fost un meci foarte bun pentru noi, al doilea în două zile împotriva unei echipe dintr-o țară cu un nivel peste ceea ce putem noi oferi. Nykobing este un adversar de Liga 2 peste nivelul Ligii 2 din România și un meci din care avem doar de învățat. Era normal să nu fie o anumită prospețime pentru că băieții au făcut aseară, cu mai puțin de 24 de ore înainte, un efort foarte mare împotriva lui Dinamo Kiev.

Am oferit, din nou, posibilitatea tuturor jucătorilor din lot să acumuleze cât mai multe minute. Sunt mulțumit de atitudinea lor și de această primă săptămână de cantonament, terminată cu două meciuri foarte bune pentru noi și pentru perioada în care ne aflăm. Mă bucur că am avut ocazii din nou, am ratat singur cu portarul, am avut penalty și alte două mingi scoase în ultima clipă de adversar de pe linia porții.

Cel mai important e că nu avem probleme din punct de vedere al accidentărilor, iar după ce mâine o să avem o zi de refacere privim cu încredere spre următoarea săptămână de pregătire”, a spus, citat de site-ul Unirii Dej, Dragoș Militaru.

Două eșecuri în Turcia pentru echipa lui Dragoș Militaru

Unirea Dej a disputat două amicale în Turcia, pe care le-a pierdut: 1-5 cu Dinamo Kiev (Ucraina) și 1-3 cu (Danemarca). Următorul test programat în are în data de 7 februarie, cu rușii de la FK Orenburg, pe care clubul nu l-a anunțat până acum ca anulat, deși FRF a atenționat că disputarea unui joc contra unei echipe din țara lui Vladimir Putin poate atrage amendă și depunctare în campionat din partea FIFA.

Mai are un joc stabilit și cu FK Zhetysu Taldykorgan (o nou-promovată în prima ligă din Kazakstan), în data de 9 februarie.

În țară, în prima parte a pregătirii de iarnă, trupa ardeleană a disputat două amicale cu adversari din Liga 3, ambele câștigate după ce a înscris de câte patru ori. De CSM Satu Mare a trecut cu scorul de 4-3, iar pe Gloria Bistrița Năsăud a învins-o cu 4-1. Conform programului stabilit inițial, după revenirea în țară, Unirea Dej va mai avea de disputat două amicale, cu CSM Sighetu Marmației (16 februarie) și FK Miercurea Ciuc (18 februarie).

Campionatul Ligii 2 se reia în ultimul weekend al lunii februarie.

Foto: Unirea Dej

Marius ANGHEL 05 Feb. 2023, 02:59 Liga 2
Pe aceeași temă