Unirea Dej a fost învinsă și în al treilea amical din Antalya, acum fără să mai înscrie. A întâlnit tot un adversar din Danemarca

Marius ANGHEL 08 Feb. 2023, 13:01 Liga 2

Unirea Dej a pierdut al treilea amical disputat pe perioada cantonamentului desfășurat în Turcia.

Echipa antrenată de Dragoș Militaru a întâlnit un nou adversar din liga secundă din Danemarca, unul mult mai bine clasat, în fața căruia a cedat la un scor destul de drastic. Cu 0-4 a pierdut împotriva celor de la Næstved BK.

Dacă în primele două jocuri Unirea a reușit să înscrie, de această dată nu a mai făcut-o.

Unirea Dej a pierdut și al doilea joc disputat cu danezii în Antalya

Plecată în Antalya cu un program format din trei jocuri amicale, Unirea Dej va ajunge să dispute, totuși, patru partide test, după ce l-a primit cadou pe cel cu Dinamo Kiev. În locul celui cu rușii de la FK Orenburg, picat după ce FRF a atenționat că disputarea unui joc contra unei echipe din țara lui Vladimir Putin poate atrage amendă și depunctare în campionat din partea FIFA, i-a fost dată ca adversară o altă formație din liga secundă din Danemarca.

După ce sâmbătă a întâlnit Nykobing, ultima clasată (locul 12) după 17 etape scurse din ”Divizia I”, eșalonul secund din Danemarca, și a pierdut cu scorul de 1-3, astăzi, miercuri, 8 februarie, Unirea Dej a dat peste Næstved BK, ocupanta locului 3 în același clasament, cu 21 de puncte mai multe.

Jucătorii lui Dragoș Militaru au avut o primă repriză acceptabilă, în care au încasat un singur gol, din penalty (minutul 33), însă în a doua au primit altele trei (minutele 52, 64 și 82), astfel că partida test s-a terminat cu scorul de 4-0 pentru danezi.

Unirea Dej: Cl. Chindriș (Checicheș 80) – Dav. Maftei, Burdeț (Al. Militaru 65), Buta, Gîț (Roș 58), Ad. Pop (Călugăr 71), Chira (D. Pop 58), Matiș (Cătinean 45), Cocian (Vl. Bogdan 79), Al. Pop (Fulga 79), Blaj (cpt.)(Andr. Pop 65).

Dragoș Militaru: ”A fost un meci cu un ritm ridicat, peste ce avem noi în campionat”

Dragoș Militaru a trans concluziile după acest penultim joc programa în stagiul din Turcia.

”A fost un amical pe care mi-am dorit să-l jucăm, chiar dacă mâine o să avem altă partidă de verificare. A fost un meci cu un ritm ridicat, peste ce avem noi în campionat, împotriva unei echipe care își dorește să promoveze în Liga 1, care joacă un fotbal modern.

A fost o primă repriză echilibrată, în care am primit gol la singurul corner și totodată singura oportunitate a oaspeților de a înscrie, iar noi am ratat, din nou, două sau trei ocazii imense. O parte dintre jucători au evoluat 60-65 de minute, iar ceilalți, care azi au prins mai puține minute, vor juca mâine mai mult.

Mă bucur că am reușit să avem un antrenament sub formă de joc, la o intensitate foarte bună. Toți băieții sunt foarte bine și învățăm cu toții din aceste partide pentru a deveni și mai buni!”, a declarat Dragoș Militaru, citate de site-ul Unirii Dej.

Încă un amical în Turcia pentru echipa lui Dragoș Militaru

Clasata pe locul 5 în Liga 2 a disputat trei amicale în Turcia până în acest moment, pe care le-a pierdut: 1-5 cu Dinamo Kiev (Ucraina), 1-3 cu Nykobing (ultimul loc din liga secundă din Danemarca) și 0-4 cu Næstved BK (locul 3 în liga secundă din Danemarca).

Unirea Dej mai are de disputat un joc test, cu FK Zhetysu Taldykorgan, o nou-promovată în prima ligă din Kazakstan, în data de 9 februarie, revenirea în țară fiind programată pentru 10 februarie.

În țară, în prima parte a pregătirii de iarnă, trupa ardeleană a disputat două amicale cu adversari din Liga 3, ambele câștigate după ce a înscris de câte patru ori. De CSM Satu Mare a trecut cu scorul de 4-3, iar pe Gloria Bistrița Năsăud a învins-o cu 4-1. Conform programului stabilit inițial, după revenirea în România, Unirea Dej va mai avea de disputat două amicale, cu CSM Sighetu Marmației (16 februarie) și FK Miercurea Ciuc (18 februarie).

Campionatul Ligii 2 se reia în ultimul weekend al lunii februarie.

Foto: Unirea Dej

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-dej-s-a-jucat-cu-ocaziile-si-a-pierdut-si-cu-danezii-de-la-nykobing-alex-pop-a-ratat-inclusiv-un-penalty-19259593

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cutremur-cu-magnitudinea-de-78-grade-in-turcia-unde-se-afla-in-cantonament-si-sase-echipe-de-fotbal-din-liga-2-sc-otelul-si-unirea-dej-si-au-informat-suporterii-despre-situatia-lor-19259668

https://liga2.prosport.ro/seria-1/video-unirea-dej-a-cedat-onorabil-in-amicalul-cu-dinamo-kiev-a-reusit-sa-si-inscrie-in-poarta-echipei-antrenate-de-mircea-lucescu-19259489

Marius ANGHEL 08 Feb. 2023, 13:01 Liga 2
Pe aceeași temă