Unirea Dej trece prin cele mai grele momente după promovarea în Liga 2. Reacția lui Dragoș Militaru după eșecul cu Concordia Chiajna și mesajul public transmis jucătorilor

Andrei PASCU 01 Oct. 2021, 19:17 Liga 2

Unirea Dej începe să piardă teren în ultimele meciuri de Liga 2, după o perioadă destul de bună pentru o nou-promovată, care are în mare parte același lot cu cel de anul trecut, din Liga 3. Echipa lui Dragoș Militaru a pierdut pentru a doua etapă la rând,  0-1 pe teren străin cu Concordia Chiajna.

Pentru prima dată de la începutul campionatului, Unirea Dej a ajuns la două eșecuri consecutive. Înainte de înfrângerea cu Concordia Chiajna, a cedat cu 1-3 cu Petrolul, așadar cu două dintre cluburile care vor promovarea în Liga 1.

Dragoș Militaru: ”Fiecare meci cu echipe solide e un prilej bun pentru jucătorii noștri tineri să capete experiență”

În ciuda perioadei, Dragoș Militaru este mulțumit de faptul că jucătorii săi, foarte mulți tineri în mare parte, capătă experiență, ceea ce nu poate avea decât efecte pozitive asupra lor, pe termen mediu și mai ales pe termen lung.

În plus, la Chiajna, jocul a fost decis de un singur gol, de reușita lui Hamza Younes din penalty, din minutul 34.

A fost o deplasare grea, cu o echipă care mai mult ca sigur va fi între primele patru, la finalul sezonului. Prima repriză a fost mai slabă, comparativ cu a doua. În partea secundă am echilibrat jocul, ne-am creat câteva oportunități destul de bune. Vreau să rămânem cu impresia celei de-a doua reprize, când ne-am apropiat de ceea ce jucăm noi de obicei.

Fiecare meci cu echipe solide e un prilej bun pentru jucătorii noștri tineri să capete experiență, iar nouă, celor din staff, ne arată unde suntem și ce mai trebuie să lucrăm astfel încât jucătorii să aibă evoluții cât mai bune în continuare.

În concluzie, nu cred că meritam să pierdem, nici ieri și nici săptămâna trecută cu Petrolul. Am arătat că puteam să jucăm de la egal la egal cu trei dintre cele mai bune echipe din Liga 2 (n.r. – Steaua, Petrolul și Concordia Chiajna) și faptul acesta ne dă încredere pentru următoarele etape, care se anunță cel puțin la fel de grele”, a spus Dragoș Miliaru, după 0-1 cu Concordia Chiajna, potrivit paginii de Facebook a Unirii Dej.

Unirea Dej, alt meci tare în etapa a 10-a

Unirea Dej poate să coboare câteva poziții în Liga 2, după runda a 9-a, dacă anumite echipe de sub ea își vor câștiga partidele. Formația lui Dragoș Militaru poate pica în a doua jumătate a clasamentului.

Un alt meci tare este programat pentru dejeni în runda a 10-a, cu o altă pretendentă la promovare, FC Hermannstadt. Însă, partida va avea loc peste două săptămâni, după pauza campionatului, pentru acțiunile echipelor naționale.

Unirea Dej a adunat, după nouă meciuri, trei victorii, două egaluri și patru eșecuri, acumulând 11 puncte. Are un golaveraj de opt goluri marcate și tot opt goluri primite.

Foto: Vasile Mihai-Antonio/ Sport Pictures

 

 

 

 

 

Andrei PASCU 01 Oct. 2021, 19:17 Liga 2
Pe aceeași temă