Unirea Dej, start perfect în noul sezon de Liga 2. Dragoș Militaru, după succesul de la Dumbrăvița: ”Am făcut un meci foarte bun în prima repriză. De repriza a doua nu sunt mulțumit.” Antrenorul e dezamăgit că un ”jucător de bază” s-a accidentat

Anda DELIU 13 Aug. 2022, 19:55 Liga 2

Unirea Dej a început bine și al doilea sezon al său în Liga 2, chiar excelent, cu două victorii din tot atâtea runde. După succesul de acasă cu FK Miercurea Ciuc (scor 2-1), ardelenii s-au impus cu același scor, 2-1, și pe terenul nou-promovatei CSC Dumbrăvița, cu două goluri frumoase marcate.

Antrenorul Dragoș Militaru spune că el își propune să câștige fiecare meci, mentalitate pe care a imprimat-o formației sale și sezonul trecut.

  • Angelo Cocian (13) și Răzvan Greu (82) au înscris pentur Unirea Dej pe stadionul ”Ştefan Dobay”, iar Daniel Grigoriu (81) a punctat pentru CSC Dumbrăvița.

Victorie pentru Unirea Dej, dar și cu o supărare

Firește, Militaru e mulțumit cu succesul de Dumbrăvița, dar a rămas cu mâhnirea că i s-a accidentat un jucător.

”Noi ne pregătim să încercăm să câștigăm cât mai multe meciuri. Acum, că am reușit să le câștigăm pe primele două. Cred că e foarte bine. Azi cred că am făcut un meci foarte bun în prima repriză. De repriza a doua nu sunt mulțumit. Dar mă bucur că am câștigat, până la urmă, într-un sezon câștigi meciuri și așa. Cel mai supărat sunt că un jucător de bază de la noi, Alexandru Gîț (foto), are o accidentare destul de gravă din ce am văzut și pentru asta sunt foarte-foarte dezamăgit. Eu sufăr când un jucător e lovit sau are ceva grav”, a declarat antrenorul echipei din Dej, care nu are la dispoziție un lot foarte numeros și care oricum este unul nu cu foarte mulți jucători experimentați.

Față de meciul de acasă cu Ciuc, Dejul a avut o altă formulă de start. ”Am făcut patru modificări pentru că am crezut că ei patru se pliază mult mai bine pentru meciul de astăzi și cred că nu am fost neinspirat, pentru că prima repriză a fost bună. Am avut multe situații și ocazii, putea să fie scorul mai mare de 1-0, dar mă bucur că toți care au intrat au contribuit la victoria echipei”, a explicat Militaru.

Dumbrăvița, un teren greu pentru adversari în acest sezon?

Antrenorul Unirii Dej spune că era bun și un punct în acest sistem atipic de desfășurare a ligii secunde, doar cu tur. Militaru crede că e greu să câștigi la Dumbrăvița.

”Și dacă se termina 1-1 era un punct câștigat. Orice punct contează în acest sistem cu un singur meci (n.r. – un meci cu fiecare echipă în parte). Orice punct în deplasare o să conteze. Plus că aici cred că va fi un teren unde nu știu câte echipe o să câștige foarte clare. Este destul de micuț. Nu este cel mai bun din Liga 2. Plus că și echipa gazdă uneori are momente când joacă bine și cred că o să pună probleme mai departe la următoarele meciuri acasă”, a explicat antrenorul principal al Unirii Dej.

Dejul și Dumbrăvița nu seamănă

Sezonul trecut, Unirea Dej a fost revelația Ligii 2, iar CSC Dumbrăvița a fost surpriza barajelor de promovare din Liga 3. Chiar și așa, antrenorul Unirii spune că cele două echipe nu seamănă.

”Sunt destul de puține asemănări. Doar că e o medie de vârstă scăzută și o echipă care nu are foarte mulți jucători care au jucat foarte mult la Liga 2, cum am fost și noi anul trecut. Astea sunt singurele asemănări. Bineînțeles că au și ei elan, își doresc. Sunt jucători interesanți și aici. Nu cred că degeaba au promovat sau chiar întâmplător. Întâmplător poți să câștigi un meci, două – trei, dar nu un sezon întreg”, a punctat Militaru.

Obiectiv: victorie la fiecare meci

Formația dejeană nu are un obiectiv de play-off sezonul acesta, ci abordează fiecare meci la victorie. ”Vreau să câștigăm cât mai multe meciuri. Și, în funcție de asta, eu îmi doresc să câștig toate meciurile, dacă se poate, și să fiu în față, printre primii. Dacă vom fi în 1-6, vom vedea. Deocamdată, vreau să ne pregătim foarte bine, să etalăm un joc mai bun de la etapă la etapă, să câștigăm puncte și să nu se mai accidenteze nimeni”, spune Dragoș Militaru.

Fără galerie la Dumbrăvița

Grupul de suporteri dejeni care însotește echipa în unele deplasări nu a venit la Dumbrăvița în acest weekend prelungit, cu ziua liberă de Sfânta Maria.

”Probabil nu s-au putut organzia. Dar eu sunt singur că o ne urmeze în alte deplasări și o să vină și săptămâna viitoare, când jucăm acasă cu Poli iași”, a comentat Dragoș Militaru despre acest aspect.

Unirea Dej în meciul cu CSC Dumbrăvița: Railean – D. Pop, Burdeț, Gîț (Roș 61’), Dav. Maftei, Ad. Pop (Al. Militaru 61’), Chira, Cocian ( cpt. Greu 75’), Frăsineanu (Blaj 54’), Al. Pop, Vl. Bogdan (Fulga 46’). Rezerve neutilizate: Cl. Chindriș – Vomir, Călugăr, Andr. Pop.

Cu 6 puncte acumulat după primele două etape și golaveraj 4-2, Unirea Dej e pe locul 4 în Liga 2. Etapa viitoare va juca acasă cu Poli Iași (locul 5, 4 puncte).

Foto: Jozsi Leczki / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-dumbravita-a-revenit-cu-picioarele-pe-pamant-dupa-chiar-primul-meci-jucat-pe-teren-propriu-in-liga-2-cosmin-stan-realist-dupa-esecul-cu-unirea-dej-am-meritat-sa-pierdem-19240633

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-2-cinci-meciuri-incep-de-la-ora-1100-la-iasi-timisoara-ramnicu-valcea-dumbravita-si-clinceni-19240519

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficial-5-din-20-nu-au-drept-de-promovare-in-prima-liga-dar-nici-interzis-sa-joace-in-play-off-frf-informeaza-care-sunt-echipele-de-drept-public-participante-in-editia-2022-2023-de-liga-2-19240259

Anda DELIU 13 Aug. 2022, 19:55 Liga 2
Pe aceeași temă