Unirea Dej și-a încheiat amicalele din Turcia cu înfrângeri pe linie. Scorul din testul cu Zhetysu, concluzia lui Dragoș Militaru și singurul jucător cu probleme medicale

Marius ANGHEL 10 Feb. 2023, 11:04 Liga 2

Unirea Dej și-a încheiat astăzi cantonamentul din Turcia, iar în amicalele disputate în acest stagiu de pregătire, patru la număr, a înregistrat numai înfrângeri.

În ultimul test, programat joi, 9 februarie, jucătorii lui Dragoș Militaru au pierdut cu scorul de 1-3 în fața unei nou-promovate în prima ligă din Kazakstan, FK Zhetysu Taldykorgan. La pauză, rezultatul a fost egal.

Antrenorul s-a declarat mulțumit de efortul depus de elevii săi în această perioadă.

Unirea Dej a pierdut și amicalul cu Zhetysu

În după-amiaza penultimei zile petrecute în Antalya, Unirea Dej a disputat un ultim amical. Adversar i-a fost echipa FK Zhetysu Taldykorgan, o nou-promovată cu noroc în prima ligă din Kazakstan, fiindcă poziția ocupată (locul 3 în liga secundă) nu îi dădea acest drept, însă o altă formație (Turan Turkistan) a avut probleme cu licența.

Kazahii au deschis scorul în minutul 31, însă Unirea Dej a reușit egalarea înainte de pauză, în minutul 43, prin Gabriel Fulga (video), printr-un șut cu stângul la colțul scurt. În partea secundă, asiaticii au decis jocul cu golurile reușite în minutele 76 și 77.

În această ultimă partidă, Dragoș Militaru i-a utilizat pe: Railean (Checicheș 80′) – Gîț (Dav. Maftei 75′), D. Pop, Burdeț, Chira (Roș 48′), Al. Militaru (Ad. Pop 68′), Cătinean (cpt.), Andr. Pop (Matiș 59′), Călugăr (Cocian 46′ / Frăsineanu 77′), Fulga (Al. Pop 77′), Vl. Bogdan (Blaj 75′).

Dragoș Militaru: ”Efortul jucătorilor a fost unul pe care l-am apreciat”

După acest ultim joc, Dragoș Militaru a spus că e mulțumit de modul în care au răspuns elevii săi în acest maraton de meciuri amicale, dar și că e bucuros că aceștia au terminat cantonamentul fără mari probleme medicale, cu excepția lui Mihai Kereki, căruia i-a recidivat o accidentare.

”Din nou un meci foarte bun pentru noi, disputat la o zi distanță de partida cu danezii de la Næstved Boldklub. Am avut 60-70 de minute cred eu foarte bune de joc, din nou cu 4-5 ocazii imense de gol, noi fiind taxați la aproape fiecare situație de gol pe care adversarii au avut-o.

Cu această ocazie, am terminat maratonul de patru meciuri foarte bune în decurs de 7-8 zile. Sunt mulțumit că toți jucătorii au ajuns să joace 70-75 de minute, unii dintre ei evoluând chiar și două meciuri în două zile consecutive. De asemenea, efortul lor a fost unul pe care l-am apreciat pentru că nu a fost ușor într-o perioadă de cantonament cu două antrenamente tari aproape în fiecare zi, plus antrenament în ziua jocurilor, să poți juca și patru meciuri cu o intensitate foarte ridicată.

Totodată, sunt mulțumit că ne întoarcem acasă cu băieții sănătoși și fără probleme, cu excepția lui Kereki care are o problemă medicală de mai mult timp”, a declarat Militaru, citate de site-ul Unirii Dej.

Patru amicale, patru înfrângeri în Turcia pentru echipa lui Militaru

Clasata pe locul 5 în Liga 2 a disputat patru amicale în Turcia și le-a pierdut pe toate, în trei dintre ele reușind să înscrie câte o dată. A înregistrat următoarele rezultate: 1-5 cu Dinamo Kiev (Ucraina), 1-3 cu Nykobing (ultimul loc din liga secundă din Danemarca), 0-4 cu Næstved BK (locul 3 în liga secundă din Danemarca) și 1-3 cu FK Zhetysu Taldykorgan (nou-promovată în prima ligă din Kazakstan).

Astăzi, 10 februarie, la fel ca celelalte patru echipe din Liga 2 cu care a zburat în Turcia, își termină cantonamentul din Antalya și revine în țară, acolo unde în prima parte a pregătirii de iarnă a disputat două amicale cu adversari din Liga 3, ambele câștigate după ce a înscris de câte patru ori. De CSM Satu Mare a trecut cu scorul de 4-3, iar pe Gloria Bistrița Năsăud a învins-o cu 4-1.

Până la reluarea campionatului, Unirea Dej va mai disputa două amicale, cu CSM Sighetu Marmației (16 februarie) și FK Miercurea Ciuc (18 februarie).

În ultimele trei jocuri din sezonul regular, trupa clujeană va întâlni Ripensia Timișoara (deplasare), Metaloglobus București (acasă) și CSM Slatina (deplasare).

Foto și video: Unirea Dej

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-dej-a-fost-invinsa-si-in-al-treilea-amical-din-antalya-acum-fara-sa-mai-inscrie-a-intalnit-tot-un-adversar-din-danemarca-19259833

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-dej-s-a-jucat-cu-ocaziile-si-a-pierdut-si-cu-danezii-de-la-nykobing-alex-pop-a-ratat-inclusiv-un-penalty-19259593

https://liga2.prosport.ro/seria-1/video-unirea-dej-a-cedat-onorabil-in-amicalul-cu-dinamo-kiev-a-reusit-sa-si-inscrie-in-poarta-echipei-antrenate-de-mircea-lucescu-19259489

Marius ANGHEL 10 Feb. 2023, 11:04 Liga 2
Pe aceeași temă