Eșecul drastic cu Steaua a ajutat Unirea Dej să dea lovitura la Slatina. Dacian Nastai: ”Această victorie se datorează celor şase goluri luate săptămâna trecută”

Marius ANGHEL 27 Aug. 2023, 10:55 Liga 2

După dezastrul din runda trecută a Ligii 2, când încasa pe teren propriu nu mai puțin de șase goluri din partea Stelei, pentru un 2-6 care măcar a oferit spectacol spectatorilor ”topiți” de căldură în tribuna stadionului Municipal, Unirea Dej s-a metamorfozat în doar câteva zile și la Slatina a reușit surpriza.

Sâmbătă, în meciul din etapa a 4-a a campionatului, trupa lui Dacian Nastai nu numai că a reușit să înscrie de două ori pe un teren unde oricărei formații cu pretenții din Liga 2 îi este greu să marcheze o dată, dar a și câștigat partida cu CSM Slatina. 2-1 pentru clujeni s-a terminat meciul din Olt, iar băieții lui Nastai au obținut un succes la care probabil nu s-ar fi gândit înainte.

Piftor și Doman s-au întrecut în goluri spectaculoase, Daniel Pop a fost cel care a securizat toate punctele în dreptul Unirii Dej

Alexandru Piftor a reușit o bijuterie de gol în minutul 23, direct în vinclu din marginea careului, dar la pauză s-a intrat cu rezultat egal, după ce Cătălin Doman a reușit și el o super-execuție. În minutul 39, căpitanul Slatinei l-a depășit pe liderul din teren al Unirii Dej și a finalizat cu finețe din circa 20 de metri ușor lateral stânga la colțul lung. Mingea s-a dus cu efect, a lovit bara și apoi a intrat în plasă.

În partea secundă, Dincă a salvat la un șut al lui Chira (72), dar nu a putut evita golul la cornerul rezultat. Daniel Pop (73 – foto) a înscris cu capul și a reușit primul său gol în al treilea sezon de Liga 2 și a adus a doua victorie pentru Unirea Dej în această ediție de campionat.

Dacian Nastai, după succesul de la Slatina: ”Am controlat jocul și ne-am impus în special pe faza ofensivă”

După 1-0 acasă, in extremis, cu nou-promovata CSM Alexandria, cât și două eșecuri cu CSC Șelimbăr (0-2 la Cisnădie) și Steaua (2-6 la Dej), Unirea Dej a reușit la Slatina să pună încă trei puncte în clasament. Cu șase puncte acumulate, trupa ardeleană urcă în prima parte a clasamentului.

”O victorie importantă pentru toți cei care sunt implicați în viața acestei echipe, pentru toți cei care trăiesc și muncesc pentru dezvoltarea acestui oraș. Felicitări băieților pentru jocul făcut și normal pentru atitudinea de la antrenamente și din meci. Azi nu am mai făcut greșeli și asta a contat în economia partidei.

Am reușit în multe momente să ne surprindem adversarul pe schimbarea direcției de joc la care s-au adăugat și realizările personale în relația unu contra unu. După părerea mea, am controlat jocul și ne-am impus în special pe faza ofensivă. Consider că ambele reprize au fost gestionate bine de către jucători, iar cei care au intrat de pe bancă au prins repede ritmul de joc”, a transmis Dacian Nastai prin intermediul site-ului Unirii Dej.

”Această victorie se datorează celor şase goluri luate săptămâna trecută”

La cald, imediat după terminarea jocului de la Slatina, Nastai a spus că acest succes se datorează și multelor goluri încasate de jucătorii săi în precedentul meci, cu Steaua. O victorie muncită, toată lumea s-a implicat în tot ceea ce înseamnă succesul de astăzi. Suntem o echipă nouă, şi ne propunem dezvoltarea acestor jucători. Dezvoltarea nu se realizează numai cu victorii. Această victorie se datorează celor şase goluri luate săptămâna trecută. Avem nevoie de timp, sperăm să obţinem puncte şi să avem linişte la echipă”, a spus Nastai, citat de NewsFlux.

În meciul cu CSM Slatina, Unirea Dej a arătat astfel: R. Pop – Zamfirescu, D. Pop, Negrea, Al. Șuteu – Vic. Stancovici (Pruteanu 83′), Ad. Pop (Scocîlcă 89′), Chira (cpt.), Ciocan (Aur. Ciuciulete 89′) – Golda (Fulga 66′), Piftor (Blaj 66′). Rezerve neutilizate: Cl. Chindriș – M. Geană, Roș, Zanc.

Urmează meciurile cu Steaua, în Cupa României, și Gloria Buzău, în Liga 2

După patru etape, Unirea Dej se află, momentan, pe locul 9 în clasamentul Ligii 2, cu 6 puncte, putând pica cel puțin o poziție, în funcție de ce face Steaua cu CSM Alexandria. Concordia, Ceahlăul, Chindia și Mioveni au și ele tot câte 6 puncte.

În runda a 5-a, Unirea Dej joacă sâmbătă, de la ora 12:00, acasă cu Gloria Buzău (locul 3, 8 puncte).

Până atunci însă, Unirea Dej mai are de disputat un meci în Play-off-ul Cupei României, miercuri, de la ora 17:30, acasă cu Steaua.

Foto: Unirea Dej și NewsFlux

https://liga2.prosport.ro/seria-1/alexandru-pelici-demis-de-la-prima-echipa-a-cfc-arges-19282125

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciuri-si-rezultate-in-etapa-a-4-a-a-ligii-2-19281798

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/programul-play-off-ului-cupei-romaniei-si-meciurile-care-vor-fi-televizate-doua-echipe-din-superliga-trei-din-liga-2-si-una-din-liga-3-in-direct-pe-micile-ecrane-19281741

 

Marius ANGHEL 27 Aug. 2023, 10:55 Liga 2
Pe aceeași temă