Unirea Constanța, primul meci fără gol primit după un an și un nou succes în Liga 2. Dacian Nastai, foarte fericit după jocul cu Minaur Baia Mare: ”Sper să creștem, să nu mai avem fluctuații”

Răzvan STÎNGĂ 15 Oct. 2022, 18:59 Liga 2
Unirea Constanța, primul meci fără gol primit după un an și un nou succes în Liga 2. Dacian Nastai, foarte fericit după jocul cu Minaur Baia Mare: ”Sper să creștem, să nu mai avem fluctuații”

Unirea Constanța începe să adune victoriile în Liga 2, iar în etapa a 10-a a reușit al treilea succes al campionatului, 1-0 cu Minaur Baia Mare, pe care a și egalat-o la puncte, fiecare având câte 9 în acest moment. Formația lui Dacian Nastai era văzută cu șansa a doua în fața nou-promovatei.

Succesul a fost adus pentru Unirea Constanța de Mario Lăcătuș, cu golul din minutul 16. A fost o repriză secundă dificilă pentru formația constănțeană, mai ales că a jucat 40 de minute în inferioritate numerică. Aurelian Ciuciulete a văzut roșu în minutul 50.

Unirea Constanța, a treia victorie a sezonului de Liga 2: 1-0 cu Minaur Baia Mare. Impresiile lui Dacian Nastai

Dacian Nastai începe să vadă lucruri pozitive în apărare, acolo unde tot lucrează de la începutul sezonului de Liga 2, mai ales că e primul meci fără gol primit pentru Unirea Constanța, după un an fără o săptămână. Ultima partidă în care nu a luat gol a avut loc la 23 octombrie 2021, cu Dacia Unirea Brăila, pe teren propriu, în etapa a 11-a a sezonului regular, scor 2-0.

Sunt foarte fericit! E important că am obținut cele trei puncte, în condițiile în care acum trei zile am avut un meci greu, dar și după două înfrângeri. În plus, am jucat și cu CSA în 10 oameni o repriză și am jucat și azi în 10 oameni o repriză. Asta înseamnă că începem să așezăm lucrurile pe partea defensivă, asta e prioritatea noastră în acest moment.

Ne dorim să ajutăm acești tineri, care vin cu experiență de la copii și juniori, să facă pasul la seniori. Până acum, ei au fost obișnuiși cu construcția și jocul colectiv, iar noi ne lovim de echipe care știu ce au de făcut pe faza de atac, trebuie să știm să ne apărăm.

Le-am spus băieților că e primul meci al sezonului în care nu am luat gol, iar ei mi-au spus că e primul joc după un an de zile în care nu am luat gol. A trecut mult timp de când nu am luat gol, iar de acum trebuie să reglăm lucrurile. Sperăm să creștem, să nu mai avem fluctuații de la etapă la etapă, pentru că după ce am câștigat am avut o săptămână grea.

(N.r. – Întrebat dacă e vreun tânăr care poate atinge nivelul următor în viitorul apropiat) Ținând cont că avem mai mult de jumătate de echipă născută în 2003-2004, e foarte greu ca în iarnă sau vara viitoare jucătorii să facă pasul la nivelul următor. Nu ar fi bine, e nevoie de răbdare cu acești copii. Nu e bine să sară de la clasa a 8-a la clasa a 12-a. Acesta e scopul echipei, ca acești băieți să prindă încredere”, a spus Dacian Nastai la Metropola TV.

  • Unirea Constanța: Rz. Udrea (cpt.) – Cireșoiu, R. Gab. Zamfir, Cană, Șuteu – Pandele (Tălmaciu 64’), Ciuciulete, Laur. Ardelean – Lăcătuș, Chirițoiu (Ad. Niță 62’), Longher (R. Trif 75’)
    Rezerve neutilizate: M. Popescu – Coza, I. Neacșu, Șerbănescu, Malama, L. Mitrică

Dacian Nastai are încredere că Unirea Constanța va continua seria rezultatelor pozitive după jocul din runda următoare

Pentru Unirea Constanța urmează un meci în urma căruia poate spera să obțină al doilea rezultat pozitiv la rând, cu Ripensia, la Timișoara. Dacian Nastai este încrezător că tinerii lui jucători pot face asta.

Ne dorim ca deplasarea de la Ripensia să fie una bună, să stea lucrurile diferit. Ușor-ușor, vom urca în clasament, poate vor veni și meciuri în care experiența căpătată în primele etape se va vedea și cu punctele acumulate acum și care vor urma, să fim într-o zonă mai puțin fierbinte”, a mai spus Dacian Nastai.

Unirea Constanța, la patru puncte de mijlocul clasamentului de Liga 2

Unirea Constanța este pe locul 17 din 20 de echipe în Liga 2, cu 9 puncte, la egalitate cu echipa de deasupra, Minaur Baia Mare, care o devansează la golaveraj. Însă, se află la numai patru puncte de ocupanta locului 10, Concordia Chiajna, adică de mijlocul clasamentului.

În runda a 11-a, Unirea Constanța va juca pe teren advers, cu Ripensia, locul 18, antepenultimul, cu 8 puncte. În runda a 10-a, timișorenii au cedat greu pe terenul lui Dinamo, scor 0-1.

Foto: Minaur Baia Mare și Răzvan Păsărică (Sport Pictures)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-10-am-ajuns-la-jumatatea-sezonului-regular-de-la-ora-1100-se-disputa-cinci-meciuri-printre-echipele-care-intra-la-joc-fiind-si-trei-care-ocupa-locuri-de-play-off-19249380

https://liga2.prosport.ro/seria-1/sc-otelul-vrea-revansa-dupa-esecul-din-etapa-trecuta-dorinel-munteanu-a-prefatat-partida-cu-concordia-chiajna-a-anuntat-situatia-accidentatilor-si-daca-face-modificari-in-primul-11-19249549

https://liga2.prosport.ro/seria-1/victoria-chinuita-cu-ripensia-creste-entuziasmul-in-tabara-lui-dinamo-razvan-patriche-surprinzator-de-increzator-de-ce-sa-nu-speram-la-play-off-19249536

https://liga2.prosport.ro/seria-1/tatar-salveaza-un-punct-in-ultimele-secunde-contra-unirii-slobozia-cs-comunal-selimbar-al-patrulea-1-1-consecutiv-acasa-si-doar-doua-puncte-in-ultimele-trei-etape-19249519

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dinamo-victorie-la-limita-joc-neconvingator-dar-ovidiu-burca-scoate-in-evidenta-esentialul-am-intalnit-o-echipa-care-se-apara-bine-analiza-succesului-cu-ripensia-19249489

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 15 Oct. 2022, 18:59 Liga 2
Pe aceeași temă