Unirea Constanța, o echipă cu care formațiile din Liga 2 vor face golaveraj. Reacția lui Dacian Nastai după umilința cu Dinamo și care e planul clubului: ”La ora 12:00 nu știam jucătorii pe care vom miza”

Răzvan STÎNGĂ 27 Feb. 2023, 20:06 Liga 2

Unirea Constanța a fost un adversar de antrenament pentru Dinamo, ”câinii” reușind să câștige, pe ”Arcul de Triumf”, luni, în etapa a 17-a de Liga 2, cu scor de tenis, 6-0. Formația pregătită de Dacian Nastai nu a pus deloc probleme, lucru intuit înainte de startul întâlnirii.

De altfel, nici în prima parte a sezonului, când Unirea Constanța avea un oarecare lot omogen, nu a ținut piept în prea multe rânduri, fiind considerată principala ”favorită” la retrogradarea în Liga 3, în acest sezon de Liga 2.

Unirea Constanța, doar fizic pe teren cu Dinamo. A pierdut cu 0-6

Unirea Constanța s-a regrupat pe fugă în această iarnă, existând chiar posibilitatea să oprească activitatea, să se retragă din campionat. În cele din urmă, a reluat întrecerea, dar face doar act de prezență, pentru că jucătorii veniți în această iarnă, un lot aproape nou în totalitate, au sosit sub comanda lui Dacian Nastai de la o zi la alta, cu puțin timp înainte de întâlnirea cu Dinamo.

De altfel, acest lucru s-a văzut în partida de pe ”Arcul de Triumf”, în care echipa lui Ovidiu Burcă s-a impus fără emoții, scor 6-0, în urma reușitelor lui Răzvan Patriche (min. 6), Daniel Iglesias (min. 9), Ahmed Bani (min. 39 – penalty), Lamine Ghezali (min. 43), Iulian Roșu (min. 66) și Valentin Borcea (min. 87).

  • Unirea Constanța, cu Dinamo: Moroz – Vl. Tătar, Ciontea, Gîrcoveanu, Cr. Ivan, Burnaz (Val. Călin 90+1′) – Njopgang (Poașcă-Giulescu 75′), Potecea (cpt.), Vl. Mitrea – Rob. Tudor (Ronaldo Constantin 84′), Massaro (Elisei 90+1′)
    Rezerve neutilizate: Lupescu – D. Ciobanu, Crestează, Arsenuc

Dacian Nastai a explicat ce s-a întâmplat la Unirea Constanța: ”La ora 12:00 încă nu știam jucătorii pe care ne putem baza”

La interviurile de la finalul întâlnirii, Dacian Nastai a explicat ce s-a întâmplat la echipă în ultimele zile, precizând că a încercat să lucreze, cât a avut timp, la defensiva Unirii Constanța, dar care nu a rezistat deloc bine în partida cu Dinamo

Pentru noi a fost un prim contact cu ceea ce înseamnă efort intens. Este a treia zi în care reușim să fim într-o oarecare formație. Am început săptămâna trecută cu patru jucători, iar azi la ora 12:00 încă nu știam jucătorii pe care ne putem baza din perspectiva legitimațiilor și a adeverințelor medicale, dar pentru noi e important că am făcut pași mici pe partea defensivă.

Problemele noastre de acum vor începe să apară, pentru că va trebui să urcăm în teren, să dăm gol, iar apoi ne vom și deschide.

Poate vor mai veni doi-trei jucători. Sper să ne ajute și ei, începem să ne cunoaștem, pentru că sunt jucători care s-au văzut ieri prima dată. Nu e ușor să punem jucători în teren, dar nu îmi e frică de calitatea lor, îmi e frică de condiția lor fizică.

Mulți s-au pregătit individual, iar individual nu poți să dai intensitate. Fiecare moment al vieții e o experiență, dar e important ce vor înțelege jucătorii de aici. De la Liga 2, fotbalul înseamnă multă muncă, o viață extrasportivă sută la sută, nu poți face greșeli de alimentație, de odihnă.

Jocul e altul, e diferit la Liga 2. Mulți vin de la academii, de la centre, jocurile nu se desfășoară pe terenuri calitative, iar aici va fi un impact pozitiv pentru ei”, a spus Dacian Nastai la microfonul DigiSport.

Obiectivul echipei Unirea Constanța: să termine sezonul de Liga 2

Referitor la planurile pentru acest sezon, Nastai a dat asigurări că Unirea Constanța va termina campionatul de Liga 2, întrecerea regulară și play-out-ul, iar poate că în vară vor fi puse bazele unui proiect bine conturat, cu cap și coadă.

Cel mai probabil, dacă nu se va pune punct și echipa nu va dispărea, Unirea Constanța va lua startul din Liga 3 în anul competițional următor.

Se dorește ca această echipă să joace cele nouă etape rămase, să finalizăm acest campionat, să nu favorizăm pe nimeni din punctul de vedere al depunctării, dacă ne-am fi retras.

Vom merge până la final cu această echipă, iar până în acest moment sunt doi-trei jucători care mai pot să apară”, a spus Dacian Nastai despre ce se vrea la Unirea Constanța.

Unirea Constanța, ultima în Liga 2

Unirea Constanța este pe locul 20 din 20 de echipe în Liga 2, cu 12 puncte, la egalitate cu echipa de deasupra, Politehnica Timișoara. În a doua rundă din 2023 trebuie să evolueze pe terenul lui FC Brașov, iar ulterior să întâlnească CS Comunal Șelimbăr, pe teren propriu.

Patru victorii a adunat în acest sezon de Liga 2 formația Unirea Constanța, 2-1 cu Viitorul Pandurii, 3-1 cu Gloria Buzău, 1-0 cu Minaur Baia Mare și 1-0 cu CSM Slatina.

Foto: Răzvna Păsărică / Sport Pictures

Răzvan STÎNGĂ 27 Feb. 2023, 20:06 Liga 2
Pe aceeași temă