Unirea Constanța a spart gheața și a obținut prima victorie a sezonului! Succesul cu Viitorul Pandurii e însă o sabie cu două tăișuri. Dacian Nastai avertizează: ”De asta îmi e frică”. Analiză interesantă a antrenorului

Răzvan STÎNGĂ 29 Aug. 2022, 17:59 Liga 2
Unirea Constanța a spart gheața și a obținut prima victorie a sezonului! Succesul cu Viitorul Pandurii e însă o sabie cu două tăișuri. Dacian Nastai avertizează: ”De asta îmi e frică”. Analiză interesantă a antrenorului

Unirea Constanța a rupt seria eșecurilor din debutul în noul sezon de Liga 2 și a învins, în runda a 4-a, Viitorul Pandurii, pe teren propriu, cu scorul de 2-1. Echipa lui Dacian Nastai a pus primele puncte în clasament, iar următoarele etape vor fi abordate cu încredere mai mare.

Unirea Constanța, prima victorie a sezonului de Liga 2! A învins Viitorul Pandurii cu 2-1

Antrenorul Unirii Constanța a vorbit, pentru Liga2.ro, despre victoria cu gorjenii, în fața cărora echipa sa pornea cu șansa a doua. Este fericit că a spart gheața și că Unirea Constanța a părăsit ultimul loc din clasament, dar vrea ca momentul bun să fie tratat așa cum trebuie de jucătorii săi tineri.

Pe de o parte, Dacian Nastai se teme ca nu cumva succesul să se răsfrângă în mod negativ asupra Unirii Constanța în duelul din etapa a 5-a, cu Unirea Dej, una dintre cele mai bune formații după primele meciuri din noul sezon.

Nastai e în căutarea unei formule care să vină cu plusuri, pentru că, așa cum a mai declarat, simte anumite detalii negative din partea Unirii Constanța pe faza defensivă, dar și pe faza de atac au avut dificultăți tinerii săi fotbaliști.

Dacian Nastai, după ce Unirea Constanța a învins Viitorul Pandurii: ”Victoria nu a fost întâmplătoare, chiar dacă am avut și noroc”

Datorită / din cauza faptului că s-au format la academii importante, care sunt printre cele mai bune la nivelul României, jucătorii, până să facă trecerea la Liga 2, nu s-au întâlnit până acum cu adversari care să pună mari probleme în atac.

Oricum, chiar dacă a recunoscut că Unirea Constanța a avut și noroc în victoria cu Viitorul Pandurii, ”principalul” a afirmat că succesul nu a fost unul întâmplător, simțind o evoluție la antrenamente în ultima perioadă, în săptămâna premergătoare jocului.

Victoria a venit în urma unui joc care s-a desfășurat un pic diferit, nu am avut o posesie deosebită, a fost mai mult un joc câștigat cu multă muncă, un joc în care am încercat să ne stabilizăm și din punct de vedere defensiv. Avem dificultăți în defensivă, pentru că acești copii cu care noi lucrăm au venit de la academii unde aveau posesie de 80 la sută în marea majoritate a jocurilor.

Preocuparea pentru faza defensivă nu a existat pentru că nu era cazul. Acum, când au făcut acest pas în față, la Liga 2, se lovesc de astfel de momente ale jocului. Nu e simplu când joci contra unor jucători cu experiență, jucători cu meciuri la Liga 2, dar încercăm să reglăm.

Victoria cu Viitorul Pandurii nu a fost întâmplătoare, chiar dacă am avut și noroc în anumite momente ale duelului. Puteam să facem și egal ținând cont de ce s-a întâmplat în ultimele minute, dar e un pas înainte pentru noi. Nu știu cât de utilă e această victorie pentru noi, prin prisma meciului care urmează.

Jucătorii mei sunt copii, se entuziasmează foarte repede, le lipsește puterea de concentrare, dar să sperăm că vom trece cu bine peste acest moment.

Noi încercăm să abordăm jocurile și să le dăm jucătorilor posibilitatea să evolueze în structuri diferite, în funcție de dinamică. Obiectivul nostru e să pregătim fotbaliști pentru un pas înainte. Cu Viitorul Pandurii am schimbat sistemul și vom schimba în continuare.

Am apelat la schimbare pentru că am avut problemele de organizare defensivă, dar și pentru că am văzut anumite aspecte la echipa adversă. Vom reveni la ce am jucat până acum și la ce am pregătit în vară”, a declarat Dacian Nastai pentru Liga2.ro.

Dacian Nastai, avertisment pentru jucătorii echipei Unirea Constanța: ”Mi-e frică de faptul că moralul ar putea fi dus în partea cealaltă”

Nastai se află într-o situație nouă acum, după victoria cu Viitorul Pandurii, pentru că trebuie să gestioneze o săptămână în urma unui succes, după ce seria eșecurilor la rând a fost oprită. Va încerca să îi facă pe jucători să înțeleagă că acesta e doar începutul, iar o victorie nu înseamnă mare lucru, dacă nu vor fi legate serii de partide cu rezultate pozitive.

Mi-e frică de faptul că moralul ar putea fi dus în partea cealaltă, succesul să fie înțeles greșit. Am pierdut trei jocuri, am evoluat mai bine cu Viitorul Pandurii, am fost implicați, dar acum să vedem ce vine după victorie. Nu ni s-a întâmplat asta până acum, e un lucru inedit pentru noi.

Cred că aici se va face diferența în următoarea partidă, cum va fi interpretată situația”, a mai punctat Dacian Nastai în discuția cu Liga2.ro.

Unirea Constanța a învins prin golurile lui Andreas Chirițoiu și Alexandru Enache

Unirea Constanța a învins Viitorul Pandurii prin golurile marcate de Andreas Chirițoiu, în minutul 10, și Alexandru Enache, care a transformat în partea a doua o lovitură de la 11 metri, în minutul 53.

La pauză scorul a fost egal, 1-1, pentru că echipa pregătită de Florin Stîngă a marcat chiar în minutul 45, prin Alin Țegle, tot de la punctul cu var.

  • Unirea Constanța, în partida cu Viitorul Pandurii: Udrea (cpt.) – R. Gab. Zamfir, Cană, Coza, Șuteu – Pandele, Laur. Ardelean, Șerbănescu – Lăcătuș (Ciuciulete 80), Chirițoiu, Al. Enache;
    Rezerve neutilizate: M. Popescu – Cireșoiu, R. Trif, Arnold, I. NEacșu, Malama, Rob. Tudor, Ad. Niță;

Cum a prezentat Unirea Constanța victoria cu Viitorul Pandurii

Unirea Constanța a părăsit ultimul loc din Liga 2. Duel cu Unirea Dej în runda următoare

După 0-1 cu Poli Timișoara, 0-3 cu Progresul Spartac, 2-3 cu SC Oțelul și 2-1 cu Viitorul Pandurii, Unirea Constanța va juca, în etapa a 5-a, cu Unirea Dej, pe teren străin, echipă care a câștigat în etapa a 4-a pe terenul lui Dinamo, scor 3-2.

Partida Unirea Dej – Unirea Constanța este programată pentru sâmbătă, de la ora 11:00.

Foto: Leczki Jozsi (Mediafax Foto) și Octavian Cocoloș (Sport Pictures)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-4-meci-important-la-iasi-la-slatina-unirea-slobozia-va-incerca-sa-ramana-singura-echipa-cu-punctaj-maxim-dinamo-unirea-dej-incepe-la-1130-19242610

https://liga2.prosport.ro/seria-1/programul-etapelor-4-si-5-din-liga-2-in-care-steaua-e-pusa-sa-joace-in-inchidere-si-apoi-in-deschidere-pe-stadionul-din-clinceni-se-joaca-doua-meciuri-in-aceeasi-zi-poli-iasi-mai-slaba-ca-buzau-si-19242179

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-dumbravita-si-steaua-se-joaca-de-la-ora-1800-in-satul-lipit-de-timisoara-cele-doua-echipe-sunt-la-egalitate-de-puncte-19243144

https://liga2.prosport.ro/seria-1/un-belgian-fost-la-sochaux-standard-liege-sau-auxerre-solutie-ofensiva-pentru-dan-alexa-la-fc-brasov-atacantul-s-a-alaturat-echipei-19243125

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gloria-buzau-la-primul-esec-al-sezonului-cristian-pustai-a-criticat-arbitrajul-dupa-jocul-de-la-miercurea-ciuc-le-am-spus-arbitrilor-ca-nu-ne-au-dat-doua-penalty-uri-prestatia-lor-a-fost-19243108

 

 

 

 

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 29 Aug. 2022, 17:59 Liga 2
Pe aceeași temă