Curiosul caz al lui Sebastian Micu! În iarnă făcea pasul în SuperLigă, iar acum este liber de contract după dezastrul de sub Tâmpa. Unde au ajuns jucătorii de la FC Brașov după retrogradarea echipei

Adi MARICA 08 Sep. 2023, 08:16 Liga 2
Curiosul caz al lui Sebastian Micu! În iarnă făcea pasul în SuperLigă, iar acum este liber de contract după dezastrul de sub Tâmpa. Unde au ajuns jucătorii de la FC Brașov după retrogradarea echipei

Sebastian Micu, portarul care a făcut minuni în poarta FC Brașov în prima parte a sezonului trecut de Liga 2, încă nu și-a găsit echipă! Împrumutat în iarnă la Campionii FC Argeș, goalkeeperul de 22 de ani a rămas doar cu șansa debutului în SuperLigă, într-un meci cu CFR Cluj, în rest lucrurile în Trivale nu au stat deloc așa cum se aștepta acesta.

Sebastian Micu se pregătește acasă, la Jimbolia

Revenit în vară la FC Brașov după experiența nefastă de la CFC Argeș, ”Moro” își punea mari speranțe pentru noul sezon de Liga 2, dar totul s-a năruit după ce clubul brașovean nu a primit certificarea pentru Liga 2 și a fost retrogradată în Liga 3, dar nu a continuat nici acolo, desființându-se și continuând doar la juniorii.

Deși majoritatea colegilor săi și-au găsit angajamente în Liga 2, Micu se află în această perioadă acasă, la Jimbolia. ”Au fost discuții și oferte din Liga a 2-a imediat după decizia TAS, dar nu am dorit să mă grăbesc. Sunt acasă, la Jimbolia, mă pregătesc și sper să să prind un contract bun, de ce nu chiar din Superligă? Eu știu ce pot”, a spus Micu, considerat de Andrei Șanta, legendarul antrenor cu portarii de la Brașov, în ”primii doi portari din Liga a 2-a”.

Plecarea lui Laurențiu la Craiova, șansa lui Micu la Brașov

Sebastian Micu a ajuns la FC Brașov în vara lui 2022. Venirea sa la Brașov a depins, în mare măsură, de întoarcerea lui Laurențiu Popescu la U Craiova.

Clubul din Bănie îl cedase, în vara trecută, pe Marko Pigliacelli în Italia, David Lazar era accidentat, astfel că oltenii l-au rechemat pe Laurențiu Popescu, portar care fusese împrumutat în partea a doua a sezonului 2021-2022 la Brașov.

Dan Alexa s-a reorientat rapid și l-a adus la Brașov pe Sebastian Micu, portar cu care lucrase la CSM Reșița și Rapid. Micu a confirmat pe deplin așteptările la noua sa echipă, unde s-a impus rapid și a fost titular indiscutabil în trupa pregătită de Alexa.

”În vară am rămas fără Laurențiu Popescu, plecat la Craiova. L-am adus pe Micu, îl știam bine de la Reșița. Popescu ar fi fost numărul 1 la startul sezonului, dar așa a venit șansa lui Micu. Pe lângă calitățile pe care le are, Micu are și un caracter frumos. După primele trei antrenamente la Brașov, Andrei Șanta mi-a spus că sezonul viitor Micu va juca în Liga 1. Este jucătorul nostru, dar Rapid păstrează 50 la sută din drepturile jucătorului. L-am adus la Brașov grație relației bune cu Daniel Niculae. E foarte serios și chiar a avut intervenții providențiale în acest start de sezon”, spunea Dan Alexa, ajuns între timp la FC Botoșani, astfel că o variantă pentru Micu ar putea fi chiar echipa patronată de Valeriu Iftime.

Unde au ajuns jucătorii aflați în lotul FC Brașov în momentul deziciei retrogradării echipei

În momentul în care FC Brașov a primit verdictul negativ de la TAS și retrogradarea din Liga 2 a devenit o certitudine, jucătorii lui Dan Alexa au început să-și găsească rapid echipe, ei devenind liberi de contract în urma deciziei tranșante a FRF împotriva clubului, primul care nu a reușit să ia certificarea de când a fost introdusă.

Majoritatea continuă la echipe în Liga 2, în timp ce Dan Spătaru a făcut pasul în Superligă, la vicecampioană.

Astfel, fundașul Ivan Fustar și mijlocașul Vasile Constantin au ajuns la CS Tunari (L2), mijlocașul Rareș Lazăr și fundașul Daniel Dumbravă au ajuns la Concordia Chiajna (L2), mijlocașul Diogo Izata a semnat cu Gloria Buzău (L2), acolo unde a mers și atacantul Adi Chică-Roșă, care plecase de la FC Brașov înainte de verdict.

Fundașul Tudor Oltean a semnat cu Ceahlăul Piatra Neamț (L2), fundașul Ciprian Perju a ajuns la CSM Alexandria (L2), iar mijlocașul Andrei Lascu a bătut palma cu CSM Reșița (L2).

Atacantul Ștefan Blănaru și fundașul Alexandru Dandea au ajuns la CS Mioveni (L2). Mijlocașul Dan Spătaru s-a întors la Kids Tâmpa Brașov (L3) și a fost protagonistul unui transfer spectaculos la FCSB.

Fundașul Tomislav Sorsa s-a întors în Croația și a semnat cu echipa de liga secundă NK BSK Bijelo Brdo, în timp ce fundașul Marius Burlacu a semnat cu Olimpic Cetate Râșnov (L3).

În eșalonul trei au ajuns și fundașul Andrei Vasu (Olimpic Zărnești) și mijlocașul Alexandru Saim Tudor (Metalul Buzău).

https://liga2.prosport.ro/special/juniori/reorganizare-cu-conturile-blocate-la-fc-brasov-19284049

https://liga2.prosport.ro/seria-1/adrian-szabo-isi-cauta-dreptatea-la-frf-impotriva-fc-brasov-19283794

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dan-spataru-despre-discutia-cu-gigi-becali-inainte-sa-semneze-cu-fcsb-19283386

https://liga2.prosport.ro/liga-3/fc-brasov-are-un-nou-presedinte-un-fost-europarlamentar-19281676

Adi MARICA 08 Sep. 2023, 08:16 Liga 2
Pe aceeași temă