Un belgian, fost la Sochaux, Standard Liege sau Auxerre, soluție ofensivă pentru Dan Alexa la FC Brașov. Atacantul s-a alăturat echipei

Adi MARICA 29 Aug. 2022, 16:08 Liga 2
Un belgian, fost la Sochaux, Standard Liege sau Auxerre, soluție ofensivă pentru Dan Alexa la FC Brașov. Atacantul s-a alăturat echipei

În primele patru etape din noul sezon al Ligii 2, atacanții echipei FC Brașov nu au punctat pe tabela de marcaj, deși, cel puțin pe hârtie, bulgarul Milcho Angelov și Adi Chică-Roșă au o cotă bună pentru acest campionat.

Cei doi atacanți nu s-au lipit de gol în primele patru meciuri, singurele reușite ale brașovenilor aparținând puștilor Eduard Lambrinoc (18 ani) și Dan Spătaru (17 ani).Doar două goluri a înscris FC Brașov în patru jocuri și a primit tot două.

Yanis Mbombo a ajuns la Brașov și i se alătură echipei lui Dan Alexa

În aceste condiții, oficialii FC Brașov au căutat soluții pentru ca Angelov și Chică-Roșă să aibă concurență serioasă, iar varianta găsită este una surprinzătoare.

Yanis Mbombo Lokwa, un atacant belgian de 28 de ani, fost internațional belgian U21, a sosit aseară la Brașov, iar astăzi va efectua primul antrenament sub comanda luii Dan Alexa.

În ultimele sezoane, Mbombo a jucat prin ligile inferioare din Belgia, dar în trecut, în CV-ul său, apar și cluburi ca Excel Mouscron, Sochaux, Standard Liege sau Auxerre.

În sezonul 2021-2022 a evoluat în 10 meciuri și a marcat 3 goluri pentru Lyon La Duchere, din liga a patra franceză, dar și pentru Excelsior Virton, pentru care a prins 4 partide în liga a doua din Belgia.

Belgianul are 1,80 înălțime și 73 de kilograme și vine la Brașov liber de contract.

Tot ca atacanți, FC Brașov îi mai are și pe belarusul Kiril Kirilenko (21 ani) și Alexandru Toderașcu (17 ani), însă niciunul nu a fost utilizat deloc în acest sezon.

FC Brașov e la mijlocul clasamentului Ligii 2 și urmează să joace în deplasare

Cu 5 puncte și golaveraj 2-2, FC Brașov ocupă locul 10 în Liga 2. În etapa a 5-a, echipa antrenată de Dan Alexa joacă în deplasare, sâmbătă, de la ora 11:00, cu nou-promovata Progresul Spartac (locul 8, cu 6 puncte).

Weekendul trecut, FC Brașov a reușit să obțină prima sa victorie în acest sezon, 1-0 acasă cu Ripensia Timișoara.

 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dan-spataru-a-adus-prima-victorie-pentru-fc-brasov-si-dan-alexa-in-acest-sezon-de-liga-2-cum-a-comentat-antrenorul-succesul-cu-ripensia-19242690

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ripensia-a-pierdut-si-cu-fc-brasov-si-mentine-inceputul-dezastruos-de-sezon-cu-preparatorul-sportiv-in-rol-de-antrenor-iulian-muntean-da-vina-pe-greseli-si-tineretea-lotului-19242762

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-4-meci-important-la-iasi-la-slatina-unirea-slobozia-va-incerca-sa-ramana-singura-echipa-cu-punctaj-maxim-dinamo-unirea-dej-incepe-la-1130-19242610

Adi MARICA 29 Aug. 2022, 16:08 Liga 2
Pe aceeași temă