Dan Spătaru a adus prima victorie pentru FC Brașov și Dan Alexa în acest sezon de Liga 2. Cum a comentat antrenorul succesul cu Ripensia

Adi MARICA 27 Aug. 2022, 14:33 Liga 2

FC Brașov a câștigat meciul disputat astăzi, sâmbătă, pe Tineretului, cu Ripensia Timișoara, scor 1-0 (0-0), în etapa a 4-a a Ligii 2.

Golul victoriei brașovenilor a fost marcat de tânărul mijlocaș Dan Spataru (17 ani) cu o scărița peste portarul Ștefan Dobre, în minutul 66.

Dan Spătaru i-a adus prima victorie Brașovului și lui Dan Alexa în acest sezon de Liga 2

Brașovenii au avut o primă repriză bună, s-au jucat cu ocaziile la poarta lui Dobre, iar atunci când goalkeeperul Ripensiei a fost bătut, acesta a fost salvat de bară la ocaziile lui Chică-Roșă și Vasile Constantin.

În partea secundă, elevii lui Dan Alexa au mai scăzut ritmul, dar au reușit sa deschidă scorul prin Dan Spătaru. Servit ideal de Chica-Roșă, Spătaru l-a executat pe Dobre cu o scărița și a adus prima victorie a Brașovului în acest sezon de Liga 2.

Dan Alexa: ”Până la urmă, este bine că am câștigat și acest lucru ne dă încredere”

Dan Alexa a răsuflat ușurat la finalul meciului cu Ripensia. Antrenorul bănățean s-a declarat încântat de jocul echipei sale din prima repriză, însă a recunoscut ca jucătorii săi au căzut fizic pe final. Alexa l-a lăudat pe Dan Spătaru și îi dă credit în continuare lui Chică-Roșă.

”O victorie muncită. Prima repriză a fost cea mai bună făcută de echipă de când sunt eu la FC Brașov, am avut și două bare. În partea secundă am reușit să înscriem, mă bucur foarte mult pentru Dan Spătaru. El este juniorul mic și a marcat golul de trei puncte. După gol am încercat să conservăm rezultatul, am căzut și puțin fizic, pe undeva normal, ținând cont de ritmul de joc pe care l-am avut în prima repriză.

Aveam mare nevoie de această victorie, pentru liniște, pentru că noi avem o echipă nouă. Arbitrajul a fost corect, nu au fost probleme, nici nu au fost faze importante care să decidă jocul. Chică-Roșă își pune singur presiune pe el, are nevoie de un gol să se descătușeze. A și ratat două ocazii incredibile. Până la urmă, este bine că am câștigat și acest lucru ne dă încredere pentru jocul următor. Aștept ca jucătorii mei să crească de la meci la meci, să adunăm puncte, pentru ca obiectivul este să stăm aproape de play-off”, a spus Dan Alexa.

Dan Spătaru, la primul său gol în Liga 2: ”Vreau să marchez cât mai mult și să aduc cât mai multe victorii pentru FC Brașov”

Dan Spătaru a fost eroul brașovenilor în meciul cu Ripensia. Tânărul jucător a marcat golul victoriei, însă nu e mulțumit de randamentul său în startul acestui sezon.

”Personal, am început foarte prost sezonul, nu am foarte mare încredere, dar încep să mă acomodez cu nivelul Ligii 2. Intensitatea e mult mai mare, se joacă rapid, eu trebuie să prind experiență. Colegii mă ajută foarte mult, avem un grup foarte unit.

Sunt foarte fericit că am reușit să marchez și cred că de acum o să am mare încredere în mine și o să am mai multe reușite. Vreau să marchez cât mai multe goluri și să aduc cât mai multe victorii pentru FC Brașov”, a spus Dan Spătaru, jucător descoperit de Edi Gherghe la ACS Steagul Roșu Brasov și care în sezonul trecut a făcut pasul în Liga 3 la ACS Kids Tâmpa Brașov. În această vară a trecut la FC Brașov, în Liga 2.

Spătaru a mai fost utilizat de Dan Alexa și în meciurile cu Șelimbăr (0-1) și Minaur (1-1) și are 177 de minute strânse în cele trei apariții din acest sezon.

FC BRAŞOV – RIPENSIA TIMIȘOARA 1-0

Dan Spătaru 66′

FC Brașov: Micu – Jovanovic (Marc 76′), Fustar, Tud. Oltean – M. Burlacu (Lascu 66′), Vas. Constantin, R. Lazăr, Tudor Saim (Joao Amorim 60′), Dumbravă (cpt.) – Spătaru, Chică-Roșă (Angelov 76′)
Rezerve neutilizate: Mikulic – Toderașcu, Covalciuc, Negrean, Rz. Iorga
Antrenor: Dan Alexa

Ripensia: Șt. Dobre – Andr. Macrițchii (Rob. Stoica 90′), Țieranu, Fridrich, Gladun – Stoi (cpt.), T. Călin – Mogoș (Mih. Ene 66′), Mihart (Vermeșan 76′), Piftor – Gavra
Rezerve neutilizate: Toroc – Lalic, Zetu, Zamfirescu
Preparator sportiv Iulian Muntean / Antrenor principal: Robert Ivan

Stadion: Tineretului (Braşov). Arbitru: Cristian Codrea (Baia Mare). Asistenți: Răzvan Ionuț Soponar (Baia Mare) și Emeric Tocai (Sibiu). Rezervă: Cristian Antonio Pascu (Sibiu). Observator arbitri: Silviu Crângaşu (Ploieşti). Delegat joc: Cristian Petrean (Hunedoara).

Concluziile lui Dan Alexa și Dan Spătaru după FC Brașov – Ripensia 1-0:

Foto: FC Brașov

Adi MARICA 27 Aug. 2022, 14:33 Liga 2
Pe aceeași temă