Un basarabean din Liga 3 și un bulgar prin prima ligă a țării vecine, noile achiziții ale Ceahlăului. Echipa lui Pustai și-a mai stabilit un adversar pentru amicale

Marius ANGHEL 30 Jun. 2023, 14:42 Liga 2
Un basarabean din Liga 3 și un bulgar prin prima ligă a țării vecine, noile achiziții ale Ceahlăului. Echipa lui Pustai și-a mai stabilit un adversar pentru amicale

Ceahlăul și-a prezentat noua conducere și începe, ușor-ușor, să semneze contracte cu noi jucători, în vederea pregătirii participării în Liga 2.

După readucerea în țară a lui Mihael Onișa, ultima dată la Piacenza, în Italia, clubul neamțean a anunțat și acordul cu un fundaș bulgar, Mario Petkov, dar și pătrarea lui Cristian Jalbă, întors de la SCM Zalău.

Cristian Jalbă s-a întors pentru a treia oară la Ceahlăul

Cronologic, după prezentarea lui Onișa, ACSM Ceahlăul a anunțat revenirea în lot a lui Cristian Jalbă. El s-a alăturat lotului condus de Cristian Pustai încă de la reunirea petrecută luni.

Basarabeanul de 25 de ani fusese cedat de nemțeni în două rânduri către SCM Zalău, tot în Liga 3. Și mai înainte, Jalbă a evoluat în prima ligă din Moldova la Speranța Nisporeni, Academia Chișinou, Dacia Chișinou, Dinamo-Auto și Codru Lozova. La Ceahlăul a ajuns în august 2019, iar acum i se va da o șansă la Liga 2.

”Sunt fericit să mă întorc la Piatra Neamț. M-am simțit mereu bine aici, chiar aș spune că este a doua mea casă fiindcă, să nu uităm, aici am venit prima dată la o echipă în România. Orașul este pe placul meu, locurile îmi sunt cunoscute, la fel și mulți dintre oamenii din club. Am urmărit evoluția echipei în sezonul precedent și am fost cu sufletul alături de CSM Ceahlăul, fiindcă mi-am dorit să facă pasul mai sus. M-am bucurat nespus de mult de promovare, iar acum, că am revenit, vreau să pun umărul la realizarea obiectivului propus. Îmi doresc să avem în tribune suporteri ca în această primăvară, ca la finala cu Suceava, și să reușim să le dedicăm victorii frumoase. Am încredere că fanii CSM Ceahlăul vor fi mereu lângă noi. Hai CSM Ceahlăul!”, a spus Jalbă.

”Bun revenit, Cristian Jalbă!
Cristian Jalbă este noul fundaș al echipei CSM Ceahlăul Piatra Neamț. Jucătorul în vârstă de 25 de ani a venit pentru a treia oară la clubul nostru, după ce a mai apărat culorile galben și negru în sezoanele competiționale 2019-2020 și 2021-2022.
Contractul dintre club și fotbalist este valabil până în vara anulu 2024”, a transmis Ceahlăul în privința lui Cristian Jalbă.

Bulgarul Mario Petkov a semnat și el cu trupa lui Cristian Pustai

O altă achiziție a clubului din Piatra Neamț este bulgarul de 26 de ani Mario Petyov Petkov. Fundașul joacă din vara anului 2018 la Lokomotiv Sofia, cu care a reușit promovarea în prima ligă în 2021, iar ultimele două sezoane le-a petrecut în prima ligă din țara vecină. A jucat puțin însă, 7 partide (409 minute) în ediția 2021-2022, respectiv 14 jocuri (528 minute) în sezonul 2022-2023.

În cariera sa a mai trecut pe la formațiile bulgărești Slavia Sofia (prima ligă), Dunav ot Ruse (a doua și prima ligă) și Tsarsko selo (a două ligă).

Acum, la Ceahlăul, va fi la prima experiență într-o altă țară.

”Fundaș de primă divizie din Bulgaria, contract la CSM Ceahlăul
CSM Ceahlăul Piatra Neamț și-a asigurat serviciile unui fundaș central bulgar, Mario Petkov, care a jucat în sezonul precedent unsprezece meciuri pentru Lokomotiv Sofia (n.r. – are 14, nu 11). Gruparea din capitala țării vecine a terminat întrecerea pe locul 8.
Fundașul a făcut junioratul la Slavia Sofia, după care s-a transferat la Dunav Ruse, a mai trecut pe la Tsarsko Selo, iar la Lokomotiv Sofia a ajuns în vara anului 2018, iar de atunci a jucat în total 71 de meciuri și a înscris un gol.
Contractul fotbalistului se va întinde pe o perioandă de un an până în 2024, cu opțiune de prelungire pe încă un sezon.
Mario Petkov a jucat un meci și-un naționala U21 a Bulgariei și are 26 de ani.
HAI CSM Ceahlăul!”, sună prezentarea pe care Ceahlăul i-a făcut-o.

Încă un amical pentru Ceahlăul, cu Chindia, în aceeași zi în care întâlnește Alexandria

La capitolul pregătire, echipa nemțeană și-a mai stabilit un meci amical.

În cantonamentul de la Brașov, în care va fi în perioada 7-22 iulie, Ceahlăul și-a stabilit în data de 19 iulie însă un test, pe lângă cel cu CSM Alexandria, pe care îl avea deja decis. Dacă de dimineață îi va întâlni pe teleormăneni, după-masă adversar va fi Chindia Târgoviște.

”Am ales această variantă fiindcă pe final de cantonament vrem să dăm multe minute jucătorilor pentru a avea jocuri în picioare. În dimineața acelei zile vom înfrunta pe Alexandria, iar după amiază pe Chindia”, a spus Cristian Pustai.

”CSM Ceahlăul a trecut peste prima săptămână de muncă de după reunire, perioadă în care s-au semnat contracte cu noi jucători, s-au făcut analize ale lotului și ale posibilelor variante pentru noul sezon competițional, dar și o perioadă în care s-a mărit numărul de adversari în meciurile amicale.
Antrenorul Cristian Pustai a anunțat astăzi că s-a mai perfectat un joc de pregătire în cadrul cantonamentului de la Brașov. Acest duel va fi în ziua de 19 iulie și se va desfășura în compania unei viitoare adversare din Liga 2, Chindia Târgoviște. În aceeași zi, CSM Ceahlăul va înfrunta un alt adversar, pe CSM Alexandria.
De asemenea, s-a stabilit ca ora de start a partidei cu CFR Cluj Napoca să fie 11:00. Ultimul meci al galben-negrilor înainte de jocul oficial din etapa 1 a Ligii 2 va fi pe 29 iulie, discuții fiind pentru a înfrunta pe Zimbrul Chișinău sau Csikszereda Miercurea Ciuc.
Programul de meciuri amicale ale cantonamentului este:
8 iulie – CFR Cluj Napoca (Liga 1, ora 11:00)
10 iulie – Olimpic Zărnești (Liga 3)
12 iulie – Concordia Chiajna (Liga 2)
15 iulie – FC Brașov (Liga 2)
19 iulie dimineață – CSM Alexandria (Liga 2)
19 iulie după amiază – Chindia Târgoviște (Liga 2)”, a comunicat Ceahlăul.

Foto: CSM Ceahlăul Piatra Neamț

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ceahlaul-incepe-cantonamentul-de-la-brasov-cu-un-amical-de-lux-cu-cfr-cluj-programul-complet-al-jocurilor-test-ale-trupei-lui-cristian-pustai-19276355

https://liga2.prosport.ro/seria-1/altul-la-rand-marin-mitran-a-rezistat-doar-un-an-ca-presedinte-la-fc-brasov-am-dorit-sa-ma-intalnesc-cu-primarul-am-discutat-ne-am-strans-mana-si-asta-a-fost-tot-unde-va-ajunge-19276305

https://liga2.prosport.ro/seria-1/mihael-onisa-o-fosta-speranta-a-fotbalului-romanesc-vrea-sa-si-relanseze-cariera-in-liga-2-dupa-sase-cluburi-bifate-in-italia-printre-care-fc-torino-a-semnat-cu-o-nou-promovata-19276293

https://liga2.prosport.ro/seria-1/nou-promovata-ceahlaul-s-a-reunit-fara-nicio-achizitie-dar-cu-ganduri-marete-pentru-liga-2-nemtenii-au-anuntat-despartirea-de-trei-jucatori-19276148

Marius ANGHEL 30 Jun. 2023, 14:42 Liga 2
Pe aceeași temă