Un ardelean fericit în Banat. Alin Minteuan are punctaj maxim cu CSM Reșița în Valea Domanului: ”Am știut că vin într-un loc în care se mănâncă fotbalul pe pâine.” Jucătorul care l-a impresionat: ”Sincer, nu înțeleg cum nu a ajuns în Liga 1”

Anda DELIU 05 Dec. 2020, 22:08 Liga 2

Alin Minteuan a terminat cu bine anul 2020 la cârma Reșiței, după un succes cu 2-0 cu Ripensia Timișoara. Antrenorul din Ardeal se simte foarte bine în Banatul Montan, unde a reușit să aducă echipa pe linia de plutire după perioada destul de tulbure a reșițenilor dinainte sosirii sale, și nu neapărat prin prisma rezultatelor sportive. Minteuan spune că îi place că la Reșița se servește fotbal pe pâine și l-a lăudat pe Laurențiu Breșneni, ajuns la 36 de ani.

Minteuan a explicat clar că echipa voia să lase o ultimă impresie bună în meciul cu Ripensia. ”În opinia mea, a fost, cred, cel mai greu joc de când am venit aici, țând cont că este ultimul din acest an și întotdeauna acest meci, ultimul, îți pune foarte multe probleme. Știu acest lucru pentru că și eu am întâlnit de-a lungul carierei mele momente de genul acesta și am încercat pe cât posibil să-i concentrez pe jucători și să le spun că realmente acest meci va fi foarte dificil. Sunt foarte bucuros că au ținut cont de ceea ce le-am spus și au tratat meciul cu maximă seriozitate și am reușit să câștigăm. Mai mult decât atât, nu am primit gol. Totuși, un pic sunt supărat că am tratat oarecum faze cu prea multă nonșalanță și asta nu se face la nivelul la care vreau eu să-i duc pe băieți. Nu adversarul a jucat prost, ci Reșița a jucat foarte bine astăzi, foarte motivată. Ați văzut și partitura tactică. Am reușit să le facem un pressing foarte agresiv, sus, în treimea adversă și am reușit de foarte multe ori să recuperăm multe baloane cât mai aproape de poarta lor”, a precizat Alin Minteuan despre meci.

Antrenorul Reșiței, agitat în timpul jocului cu Ripensia

Minteuan a fost agitat în multe momente ale jocului. Au fost și faze când l-a certat pe arbitrul Mircea Ardelean, care a dat decizii greșite la faze foarte simple. Pentru că nu a fost vorba însă de faze decisive și nicidecum de vreo viciere de rezultat, Minteuan a fost blând la declarații după joc.

”Probabil mă trăgeau căldurile la un moment dat, dar nu neapărat din cauza arbitrului. Probabil ratările pe care le-am avut m-au dus în acea stare. Arbitrajul de până acum a fost ok. Doar cel de la Mioveni, parcă acolo am avut acel penalty care…”, a punctat antrenorul.

Minteuan se simte foarte bine la Reșița

După finalul jocurilor oficiale din 2020, Alin Minteuan a precizat că și-ar fi dorit să nu se termine campionatul și a spus că se simte foarte bine la Reșița.

”A fost singură săptămână în care am avut un ciclul săptămânal normal. De luni până sâmbătă la joc. Chiar vorbeam cu președintele și îi spuneam că-i văd foarte bine pe băieți. Toată săptămâna am lucrat extraordinar și chiar îi transmiteam acest lucru, că nu aș fi dorit să se termine campionatul. Bineînțeles că mă simt bine. Altfel nu acceptam să vin aici. Am știut că vin într-un loc în care se mănâncă fotbalul pe pâine. Pentru că știm foarte bine: Reșița a dat României foarte mulți jucători de valoare”, a punctat ardeleanul.

Sub comanda sa, CSM Reșița nu a câștigat niciun meci în deplasare, după 0-1 la CS Mioveni, 0-1 la Farul Constanța și 0-0 la Rapid, însă a câștigat toate jocurile desfășurate acasă, 1-0 cu Concordia Chiajna, 2-1 cu Universitatea Cluj și 2-0 cu Ripensia Timișoara.

Alin Minteuan: ”Nu sunt chiar mulțumit de punctele pe care le-am acumulat. Jucătorii și-au mai revenit puțin”

Altfel, pentru retur, echipa nu are un obiectiv de clasament. ”Nu-mi propun absolut nimic. Probabil este un lucru banal, mereu antrenorii spun același lucru. Urmărim meciul care vine și vedem după aceea unde o să ne aflăm. Eu în vestiar le transmit jucătorilor altceva, nu pot să divulg ce le spun lor. Eu îmi doresc mult mai mult de la acest lot. Pentru că are valoare, are potențial, doar că mental ei sunt oarecum blocați. Și-au mai revenit puțin. Dar pot să spun că nu sunt chiar mulțumit de punctele pe care le-am acumulat, pentru că eu îmi prograsem mai multe puncte. Obiectivul era evitarea retrogradării. Sigur, dacă rezultatele te duc mai sus, nu poți să spui nu. Ținem foarte bine minte, Viitorul Constanța nu era băgată în seamă la un moment dat și a ajuns să câștige campionatul. Doar că lumea trebuie să creadă. Și nu vobim doar de jucători, de mine, cei din staff și de pe lângă echipă. Toată lumea din Reșița trebuie să creadă în acest lucru. Și atunci sigur lucrurile se vor întâmpla altfel”, a comentat antrenorul, întrebat de obiective.

CSM Reșița degeaba ar câștiga campionatul Ligii 2 sau ar termina pe una dintre pozițiile care duc în Liga 1, fiindcă echipa nu are drept de promovare, fiind de drept public.

Laurențiu Breșneni l-a impresionat pe Minteuan: ”Nu știu cum acest jucător nu a ajuns în prima ligă”

Din lot, l-a impresionat Laurențiu Breșneni, care a și marcat golul care a dus scorul la 2-0. ”Nu știu cum acest jucător nu a ajuns în prima ligă. Sincer, nu înțeleg. Dacă ar fi după mine, l-aș clona, dacă aș putea. E un jucător fantastic, care se antrenează…”, a spus antrenorul despre experimentatul jucător.

Minteuan ar vrea ca meciurile să nu se amâne deloc

Antrenorul Reșiței are o părere mai tranșantă despre jocurile amânate și spune că nu ar mai trebui să existe amânări. ”Și noi am avut un moment în care puteam să pierdem acel joc. Nu este un lucru normal ca punctele să dea pe o chestie de genul acesta. Ar trebui să intervină federația sau cine este în măsură să facă acest lucru. Lucrurile ar trebuie simplifcate, nu complicate. Te-ai îmbolnăvit, nu ai jucătorii necesari să te prezinți, ai pierdut cu 3-0 din start. Exact ca și în Cupa României. De ce în Cupa României este așa și în campionat este astfel? E o prostie”, consideră Minteuan.

CSM Reșița a urcat pe locul 13 după victoria cu Ripensia, cu 18 puncte acumulate în 14 jocuri desfășurate în 15 etape.

Foto: Miruna Mihancea

Anda DELIU 05 Dec. 2020, 22:08 Liga 2
Pe aceeași temă