Ultrașii stegari se revoltă după ce FRF a aprobat ca fosta Corona Brașov să joace în Liga 2 sub denumirea de FC Brașov. ”Nu susținem un proiect politic. Nu este echipa FC Brașov adevărată, este o clonă obosită, iar FRF a închis ochi la acest furt!”

Daniel VLAD 28 Jul. 2021, 22:52 Liga 2

Ultrașii brașoveni au dat dovadă de demnitate și la fel ca omologii lor de la U Craiova 1948 SA au mers în Liga 4 și au pornit alături de echipa lor favorită un proiect de la zero. Însă, formația ”stegarilor”, cea care este recunoscută de fanii brașoveni ca și continuatoarea de drept a emblematicului FC Brașov, s-a împotmolit în Liga 3, iar ulterior suporterii s-au simțit trădați de autorități, după ce noul primar Allen Coliban susține acum formația care i-a luat locul în Liga 2 Coronei Brașov și, mai nou, din 27 iulie, i-a fost acceptat numele de FC Brașov în competiții.

Se politizează și mai tare fotbalul din România? De acest lucru sunt convinși pe zi ce trece și ultrașii brașoveni, după ce au fost trădați de autorități, așa cum a susținut pentru ProSport Alex Boca, unul dintre liderii galeriei formaței SR Brașov, cea pe care ultrașii stegari o consideră adevărata continuatoare a formaței FC Brașov, falimentară în 2017.

Alex Boca a vorbit pentru ProSport și a susținut că niciodată, el și camarazii săi de luptă, nu vor susține actuala formație recunoscută și de către FRF ca noul FC Brașov.

Ultrașii brașoveni se revoltă: ”Nu se poate așa ceva. Acești indivizi ne-au furat chiar și echipamentul și au acoperit emblema!”

Boca a susținut că galeria de drept a formației FC Brașov va rămâne demnă în fața ultrașilor din România.

”Vă mulțumesc frumos că ne dați posibilitatea să vorbim, fiindcă nu se mai poate. Lumea trebuie să înțeleagă că echipa care este acum în Liga 2, numită FC Brașov, este o clonă obosită.

Am fost trădați de primar, așa cum au fost trădați și frații noștri de la Craiova din Peluza Sud 97 în urmă cu câțiva ani. Le purtăm un mare respect acestor băieți din Peluza Sud Craiova, deoarece au avut demnitate și onoare și nu au acceptat milă și pomană de la FRF, atunci când orașului Craiova i s-a oferit un loc direct în Liga 2. Ei au mers după un proiect început din Liga 4, așa cum este normal și firesc.

Nici noi nu acceptăm milă și pomeni și nu vom recunoaște în viața noastră această clonă apărută peste noapte ca FC Brașov. Mă refer la echipa asta din Liga 2, cea care era Corona Brașov în Liga 3. Ne-au furat chiar și sloganul Steagul renaște, dar ne-au furat și echipamentul (n.r. – echipa promovată în Liga 2, fost Corona Brașov, fostă FC Brașov Steagul Renaște, actuala FC Brașov, a jucat mai multe meciuri amicale cu echipamentul SR Brașov!?). Da, ați auzit bine. Ne-au furat echipamentul, iar stema a fost acoperită. FRF a închis ochii și vedem că fotbalul se politizează pe zi ce trece. Vă dați seama ce o să se întâmple peste doi ani, când se vor face din nou alegeri?”, a declarat Boca pentru ProSport.

Atmosfera de care au avut parte jucătorii de la SR Brașov la reunire, săptămâna trecută. Echipa suporterilor va continua în Liga 3. ”Noul FC Brașov”, fosta Corona Brașov, promovată în Liga 2, nu are suporteri.

”Scripcaru ne-a spus clar în față că a făcut Corona ca să ne distrugă, iar noul primar ne-a trădat și ne bagă pe gât o clonă”

Alex Boca a spus că le-a propus autorităților că adevărata galerie a brașovenilor era dispută, totuși, să susțină un nou proiect fotbalistic în oraș, al cărei nume echipa să îl poarte de FC Brașov, dar ca acesta să înceapă din Liga 4, nu din Liga 2, pe locul Coronei Brașov, club detestat de stegari.

”Normal că suntem dezamăgiți. Fostul primar Scripcaru ne-a spus clar în față că el a făcut Corona Brașov ca să ne distrugă, iar noul primar ne-a dezamăgit și mai tare. Noi l-am susținut crezând că ne vrea binele. Ne-a spus verzi și uscate, ne-a zis că ne va susține, și vedeți ce a făcut acum? I-am spus că suntem dispuși să suținem un nou proiect, dar noi suntem demni și vrem să fim respectați de ceilalți ultrași din țară. Noi nu vrem pomeni. Nu vrem să ne trezim peste noapte cu o echipă FC Brașov, cea care să joace în Liga 2.

Le-am propus să o luăm din Liga 4. Așa cum am mai făcut și cu actualul proiect, unde este acum Tibi Ghioane antrenor, dar nu au vrut. Noi vom rămâne demni și vor rămâne lângă echipa pregătită de fostul internațional Tibi Ghioane”, a încheiat Alex Boca, unul dintre liderii suporterilor stegari.

FC Brașov din Liga 2 este antrenată de Ilie Stan iar sâmbătă, de la ora duminică, 1 august, de la ora 12:00, joacă pe stadionul Tineretului, cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu, primul meci oficial din campionat.

Primarul Brașovului: ”Avem nevoie de suporteri, vrem să îi invităm și în mod oficial alături de acest proiect”

La prezentarea lui Ioan Mărginean ca președinte la FC Brașov Steagul Renaște și a lui Ilie Stan ca antrenor principal, primarul a făcut un apel, pentru prima dată public, după cum singur a spus, în care a invitat suporterii și pe cei de la SR Brașov, clubul suporterilor, să se alăture noului proiect fotbalistic. Coliban vrea ca suporterii să recunoască fosta ACS Scotch Club, actuala FC Brașov Steagul Renaște, căreia primăria i-a dat apoi brandul FC Brașov, drept o ”construție a Brașovului și a brașovenilor”.

”Este un început de drum în care avem nevoie de fiecare forță a comunității brașovene, și mă refer aici și la suporterii noștri minunați, suporteri care patru ani de zile au ținut această tradiție și culorile galben-negru în programul competițional al Federației Române de Fotbal. Avem nevoie de suporteri, construcția aceasta este una care nu este a primăriei, ci a Brașovului și a brașovenilor, iar în faza actuală, în care ne aflăm, vrem să îi invităm și în mod oficial alături de acest proiect, atât în componența organelor de conducere, în viitorul Consiliu Director invităm asociațiile suporterilor, fie că vorbim de Liga Suporterilor Stegari, fie că vorbim de clubul lor, SR Brașov, să desemneze reprezentanți, a spus primarul Allen Coliban.

SR Brașov, preluată săptămâna trecută de Tiberiu Ghioane, va continua la Liga 3, campionat care va începe la data de 28 august.

Foto: SR Brașov

 

Daniel VLAD 28 Jul. 2021, 22:52 Liga 2
Pe aceeași temă