Ultimele zile de vacanță pentru Poli Iași. Echipa ar putea efectua două cantonamente la munte. Cum a gândit Leo Grozavu cele șase săptămâni de pregătire

Narcis POHOAȚĂ 03 Jun. 2023, 11:51 Liga 2
Ultimele zile de vacanță pentru Poli Iași. Echipa ar putea efectua două cantonamente la munte. Cum a gândit Leo Grozavu cele șase săptămâni de pregătire

Vacanța Politehnicii Iași se apropie de final. După două săptămâni libere, în care și-au încărcat bateriile, elevii lui Leo Grozavu se vor reuni luni seară la stadionul ”Emil Alexandrescu”, de la ora 18:30, pentru a pregăti viitorul sezon de SuperLigă.

Două stagii de pregătire la munte și 5-6 meciuri amicale

Antrenorul Leo Grozavu a fost prezent joi, la Iași și a creionat în linii mari împreună cu conducerea clubului programul echipei în cele șase săptămâni de pregătire.

Ieșenii vor efectua vizita medicală în zilele de marți și miercuri, iar după două săptămâni de antrenamente în Copou se va încerca perfectarea unui prim stagiu de pregătire la Piatra Neamț.

Antrenorul Leo Grozavu își dorește ca a treia săptămână din cele șase de pregătire, în intervalul 19-24 iunie, să o petreacă alături de elevii săi în regim de cantonament, sub Pietricica, însă o decizie va fi luată săptămâna viitoare, după ce va fi analizată starea terenurilor din zonă.

Dacă vor merge la Piatra Neamț, ieșenii vor avea două zile libere la întoarcerea acasă, iar pe 26 iulie se va pleca în cantonament la Bansko. Poli se va pregăti în stațiunea montană din Bulgaria timp de 12 zile, până cu o săptămână înainte de startul campionatului, revenirea acasă fiind programată pe 7 iulie.

La finalul stagiului de la Piatra Neamț se va încerca perfectarea unui meci amical, dacă va fi găsită o echipă din zonă, în condițiile în care formațiile din Ligile 2 și 3 încep pregătirea mai târziu. La Bansko, în Bulgaria, Poli va disputa patru sau cinci meciuri amicale.

Finica se întoarce la Rapid

În ceea ce privește noutățile, la reunire este certă, până în acest moment, doar prezența jucătorilor Sorin Șerban (fundaș stânga, 23 de ani, de la FCSB), Leonardo de Oliveira Silva (mijlocaș central defensiv brazilian, 27 de ani, Athletic Club Minas Gerais) și Sabah Kerjota (extremă dreaptă albaneză, 22 de ani, Vigor Senigallia).

Șerban va semna cu Poli un angajament pe trei sezoane, mijlocașul brazilian va rămâne la Iași dacă va trece de testele medicale, în timp ce albanezul va fi testat de antrenorul Leo Grozavu în zilele următoare.

La capitolul plecări, sigură deocamdată este despărțirea de Enrichi Finica, jucător căruia i-a expirat împrumutul de la Rapid.

În cursul săptămânii viitoare va fi decisă și situația altor jucători aflați la final de contract, ori numele tinerilor care vor fi împrumutați la alte echipe. Cele mai mari șanse să plece le au Viorel Lică și Tudor Telcean, jucători care au evoluat foarte puțin de la venirea în Copou, din cauza accidentărilor.

Foto: Dragoș Pășcăneanu (Mediafax Foto)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dupa-jucatorul-de-la-fcsb-poli-iasi-aduce-si-un-mijlocas-brazilian-antrenorul-leo-grozavu-va-testa-si-un-atacant-albanez-19273517

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-si-unirea-dej-nu-au-primit-licenta-pentru-superliga-romaniei-19273510

https://liga2.prosport.ro/seria-1/florin-plamada-spune-ca-poli-iasi-trebuie-sa-si-propuna-un-obiectiv-mai-indraznet-decat-mentinerea-in-superliga-daca-vrei-lucruri-mici-e-posibil-sa-nu-te-alegi-cu-nimic-ce-spune-d-19273463

https://liga2.prosport.ro/seria-1/prima-achizitie-a-politehnicii-iasi-dupa-promovare-fostbalistul-vine-de-la-fcsb-si-a-mai-jucat-la-clubul-din-copou-19273391

Narcis POHOAȚĂ 03 Jun. 2023, 11:51 Liga 2
Pe aceeași temă