ULTIMA ORĂ‚ | Unirea Slobozia se retrage din Liga 2 și va continua din vară în eșalonul al treilea

Mihai Andries 16 Feb. 2015, 03:43 Liga 2
ULTIMA ORĂ‚ | Unirea Slobozia se retrage din Liga 2** și va continua din vară în eșalonul al treilea

UPDATE 11:45 Jucătorii au fost chemați ieri la stadionul 1 Mai, de la ora 18. În urma unei sedințe care a durat aproximativ 45 de minute au fost anunțați că sunt liberi de contract și își pot căuta alte echipe


UPDATE 18:45: Președintele echipei de fotbal, Constantin Prepeliță, a înaintat astăzi către Consiliul Local un document prin care a solicitat retragerea Unirii Slobozia din campionat și reluarea activității în sezonul 2015-2016, prin înscrierea echipei în Liga 3. În documentul amintit, se menționează că în viitoarea ediție de campionat se va apela la elementele locale, urmând a se pune accent pe tinerii de la Centrul de Copii și Juniori.

Momentan, până la trimiterea unui act oficial la FRF, la Departamentul de Competiții, Unirea Slobozia încă se află în Liga 2.

Vom reveni cu amănunte


Situația echipei antrenate de Adrian Mihalcea a devenit una dramatică din cauza problemelor financiare apărute ca urmare a unui control al Curții de Conturi. După cum bine știți, așa cum Liga2.ro a anunțat de câteva zile, bugetul pentru 2015 a fost redus la jumătate, schimbare care a declanșat o reacție în lanț la gruparea ialomițeană.

Ungureanu și Pătrașcu au ajuns la alte echipe

Astfel, vineri au fost puși pe liber toți jucătorii care nu erau din localnici, incluzându-i aici și pe proaspăt sosiții Chelaru, Bogdan Ungureanu și Bogdan Pătrașcu. Cel din urmă se poate spune că este ghinionistul iernii, după ce și-a reziliat contractul cu Academica în urmă cu câteva săptămâni și de abia venise de câteva zile la Unirea. Acum, experimentatul mijlocaș a găsit o soluție de compromis, după ce a evoluat sâmbătă pentru CS Balotești, în amicalul cu Chiajna II, pierdut de noua sa echipă cu scorul de 0-1.

Mai sigură este situația lui Bogdan Ungureanu, care a ajuns la CF Brăila, pentru care a jucat mai bine de o oră, în eșecul de sâmbătă cu SC Bacău, scor 0-3. Și Chelaru a fost prezent la amicalul disputat la Galați, pe sinteticul stadionului Siderurgistul, dar a asistat doar ca spectator, din înaltul tribunelor.

În Liga 3, din toamnă?

Rămași doar cu juniorii din ograda proprie, ialomițenii sunt la un pas de colaps, mai ales că principalul Adi MIhalcea nu pare dispus să continue fără un buget corespunzător și nici fără seniori. De altfel, amicalul cu Dunărea Călărași a fost anulat, iar azi va avea loc o ședință a Consiliului Local, în cadrul căreia se vor decide pașii care vor fi urmați de echipa ialomițeană.

Variantele sunt două mari și late:

– se continuă în Liga 2, până la vară și apoi se va vedea în ce eșalon va evolua Unirea din sezonul 2015-2016

– echipa se va retrage din campionat, cu intenția de a fi reînscrisă În Liga 3, din toamnă.

Rămâi pe Liga2.ro pentru a afla, în cursul zilei de azi, care va fi soarta Unirii Slobozia

 

Articol scris de Mihai ANDRIEȘ

 

Mihai Andries 16 Feb. 2015, 03:43 Liga 2
Pe aceeași temă