”U” Cluj, poziție oficială după acuzele lui Cornel Dinu. Cum se apără ”studenții” înaintea turului barajului cu Dinamo: ”Facem totul pentru îndeplinirea obiectivului”

Răzvan STÎNGĂ 18 May. 2022, 18:32 Liga 2
”U” Cluj, poziție oficială după acuzele lui Cornel Dinu. Cum se apără ”studenții” înaintea turului barajului cu Dinamo: ”Facem totul pentru îndeplinirea obiectivului”

”U” Cluj a ținut să emită din nou un comunicat de presă, după ce, zilele trecute, a taxat ieșirea lui Adrian Mihalcea cu privire la faptul că ardelenii nu și-au apărat corect șansele în anumite partide din play-off-ul Ligii 2. De această dată, ”studenții” au intervenit și în urma declarației lui Cornel Dinu.

”U” Cluj, poziție fermă după acuzele lui Cornel Dinu!

Fostul mare internațional a afirmat clar că anumite persoane din Cluj nu doresc promovarea Universității în Liga 1, iar clubul a ținut să nege acest detaliu. Fanii echipei, pătimași de altfel, au fost liniștiți, într-o măsură mai mică sau mai mare, de comunicatul emis miercuri, 18 mai, cu trei zile înainte de turul barajului de menținere/promovare în Liga 1 cu Dinamo.

”… rezultatul partidelor cu Dinamo București va fi stabilit în teren, de jucători…”, sună o parte din comunicatul care va fi redat integral în cele ce urmează, printre altele. ”U” Cluj a ținut să mulțumească și fanilor care au fost alături de echipă până acum, dar a lămurit și mai multe aspecte din viața de zi cu zi a clubului.

Partea financiară a fost și ea abordată, în comunicatul Universității Cluj fiind lămurit și un detaliu discutat în spațiul public în trecut, anume că juniorii cu care clubul se laudă în nenumărate rânduri nu primesc șansele de care au nevoie pentru a demonstra la nivel profesionist.

”U” Cluj a lămurit și detaliile cu privire la buget

Ardelenii vor să ajungă să investească un procent de 20 la sută din bugetul anual în academie, acum procentul fiind, de altfel, unul consistent, de 5 la sută. Referitor la balanța din care e format bugetul, parte privată și parte publică, ”U” Cluj reușește să atragă în fiecare sezon în jur de 62 la sută din activitățile de ”sponsorizări și parteneriate comerciale, din ticketing și merchandising, componente care, de altfel, se regăsesc, alături de drepturile TV (care la Liga 2 au o pondere extrem de mică) și în structura bugetelor cluburilor europene”.

”Având în vedere dezbaterea publică privind viitorul fotbalului clujean, în care a fost menționat numele clubului nostru, dar și cele mai recente opinii exprimate public în legătură cu confruntarea dintre FC Universitatea Cluj și Dinamo București, în barajul de promovare/menținere în Liga 1, clubul este obligat să facă următoarele precizări:

  • Respingem ferm orice dezbatere care pune în discuție însăși existența FC Universitatea Cluj. Numele, blazonul, istoria, valorile și apartenența la comunitatea clujeană nu sunt și nu vor fi niciodată negociabile. Totodată, susținem o dezbatere care are în vedere construirea unui viitor sănătos și sustenabil pentru toate cluburile de fotbal din oraș.
  • În fotbalul clujean, fiecare club își are propriul drum, propria filosofie și propria poveste. Susținem crearea unui mediu concurențial corect, în care rivalitatea se manifestă pe teren și produce spectacol, emoție și performanță. Atragem atenția asupra faptului că nicio intervenție artificială nu va putea deturna cursul implacabil al istoriei. “U” Cluj va fi aici și în următoarea sută de ani.
  • FC Universitatea Cluj a fost printre primele cluburi din România care au pus în discuție modul în care sunt investiți banii publici în fotbalul profesionist. Susținem în continuare că investițiile publice ar trebui să vizeze exclusiv infrastructura sportivă (stadioane și baze de pregătire) și centrele de copii și juniori. De altfel, în acest sezon aproximativ 15% din bugetul clubului a fost direcționat către Academie și ne propunem să ajungem în scurt timp la media europeană de 20%.
  • Am atras atenția în repetate rânduri că modul discreționar și fără legătură cu nevoile comunităților locale în care unele administrații publice finanțează echipele de fotbal a creat o competiție neloială între un club precum FC Universitatea Cluj, unde finanțarea publică are o pondere de aproximativ 38% în bugetul de venituri, sau cluburi care nu primesc niciun leu din fonduri publice și cluburi (mai ales din Liga 2), care și-au construit peste 90% din buget exclusiv din fonduri publice.
  • 62% din bugetul de venituri al FC Universitatea Cluj vine din “core business”, adică din sponsorizări și parteneriate comerciale, din ticketing și merchandising, componente care, de altfel, se regăsesc, alături de drepturile TV (care la Liga 2 au o pondere extrem de mică) și în structura bugetelor cluburilor europene. Toate contractele de sponsorizare au fost obținute organic.
  • Aceste puncte de vedere au fost transmise, din 2016 până astăzi, tuturor actorilor implicați în fenomenul fotbalistic din România. Mulți dintre cei care conduc astăzi destinele fotbalului împărtășesc viziunea noastră. Avem convingerea că momentul în care ea va putea fi pusă în practică nu este departe.
  • Toate rezultatele FC Universitatea Cluj au fost obținute exclusiv pe teren de jucători. Același lucru se va întâmpla și în cele două partide de baraj cu Dinamo București. Vă asigurăm că fiecare reprezentant al clubului, de la conducere la antrenori și jucători, își dorește promovarea în Liga 1. Vom face totul pentru a ne îndeplini obiectivul. O spunem încă o dată, răspicat: rezultatul partidelor cu Dinamo București va fi stabilit în teren, de jucători. Va ieși câștigătoare echipa care, la finalul celor 180 de minute plus eventualele prelungiri, va fi mai bună. Ne dorim ca aceasta să fie FC Universitatea Cluj și am lucrat zi de zi, pe tot parcursul sezonului, ca acest lucru să se întâmple.
  • Le mulțumim tuturor suporterilor care au umplut Cluj Arena în partidele din acest an. Suntem mândri de voi! Suntem primii care regretăm pașii greșiți și ne pare rău că nu am reușit încă să îndeplinim visul pe care îl împărtășim cu toții, acela de a vedea din nou FC Universitatea Cluj în Liga 1. Sperăm că ne vom bucura împreună pe 29 mai.

Haide “U”!”, a anunțat ”U” Cluj în comunicatul emis pe site-ul oficial.

Ciprian Marica, și el convins că anumite persoane din Cluj nu vor promovarea Universității

Anunțul Universității Cluj a venit în ziua în care Ciprian Marica a accentuat și el ideea lui Cornel Dinu, anume că are informații potrivit cărora nu toți oamenii importanți din Cluj doresc promovarea în Liga 1.

Fostul atacant al naționalei României a spus că a vorbit direct cu anumite persoane care au informații clare cu privire la intențiile unor indivizi, poate, importanți la nivel de decizii în oraș.

Am și eu anumite informații, așa cum a spus și domnul Cornel Dinu. Am cunoștințe, persoane, prieteni în Cluj care mi-au spus același lucru, că anumite persoane nu își doresc promovarea Universității Cluj”, a declarat Ciprian Marica, miercuri, la Pro Arena.

”U” Cluj – Dinamo, sâmbătă de la 15:30, în format live-text pe Liga2.ro

Meciurile tur de baraj pentru menținerea/promovarea în Liga 1 vor avea loc sâmbătă, 21 mai. Concordia Chiajna – Chindia Târgoviște va avea loc de la ora 15:30, în timp ce Universitatea Cluj – Dinamo se va juca în nocturnă, de la ora 20:30.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

 

 

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 18 May. 2022, 18:32 Liga 2
Pe aceeași temă