Chindia și-a pierdut căpitanul! Cornel Dinu s-a accidentat la Reghin și are piciorul în ghips

Ionuț MARIN 25 Aug. 2024, 20:35 Liga 2

Ghinion teribil pentru Cornel Dinu (35 de ani), căpitanul și unul dintre cei mai experimentați jucători ai Chindiei din actualul lot, cu întreaga carieră petrecută doar la Târgoviște!

Fundașul târgoviștenilor a ieșit accidentat în minutul 64 al meciului de la Reghin, câștigat, sâmbătă, de Chindia in extremis contra Unirii Ungheni (scor 1-0), în prelungiri, după o nouă evoluție modestă.

Cornel Dinu, 4-6 săptămâni în ghips, după meciul cu Unirea Ungheni

Dinu va absenta cel puțin două luni din meciurile oficiale, chiar când pentru echipă urmează o perioadă foarte grea, nu că cea de până acum a fost ușoară.

”Am respins o minge și, la aterizare, am simțit ceva…”, a explicat jucătorul, diagnosticat cu fractură la metatarsian. Urmează 4-6 săptămâni cu piciorul imobilizat, apoi recuperarea, și, dacă lucrurile vor merge bine, revenirea în teren probabil prin luna noiembrie.

Clipe grele și acum șapte ani

Cariera lui Cornel Dinu, un jucător constant și un caracter deosebit, a fost marcată de probleme medicale.

În vara lui 2017, pe final de campionat, într-un joc cu Luceafărul Oradea, a suferit o ruptură de ligament încrucișat anterior și ligament colateral extern. A revenit la antrenamente abia în finalul lunii ianuarie 2018.

”Pentru mine, această accidentare a reprezentat un adevărat calvar. A fost cea mai grea și cea mai lungă accidentare din cariera mea. Mi-a fost mai greu la început, când am fost nevoit să recurg la cârje. Am luat-o de la zero cu piciorul stâng”, declara jucătorul de bandă stângă la acea vreme.

Pus pe liber vara trecută!

Ca și cum toate aceste probleme nu ar fi fost suficiente, plus restanțele salariale din ultimii ani, Cornel Dinu a primit o altă lovitură grea vara trecută.

La ordinul lui Andrei Cordoș, președinte instalat în iunie 2023 la Chindia, Irinel Voicu, atunci team-manager, în prezent ”retrogradat” la juniori, l-a înștiințat pe jucător că nu mai face parte din planurile clubului pentru sezonul 2023-2024. La presiunea suporterilor, i s-a promis prelungirea contractului după câteva zile.

În 18 meciuri a jucat apoi Dinu pentru Chindia în sezonul trecut al Ligii 2, din 25 posibile. În actuala ediție a Ligii 2 a jucat ca titular în primele patru etape, contra Ungheniului fiind înlocuit din cauza accidentării suferite.

  • 13 sezoane consecutive la Chindia are Cornel Dinu, venit de la FCM Târgoviște la 1 iulie 2011

Foto: Iosif Vajnar PIXEL ProSport

Ionuț MARIN 25 Aug. 2024, 20:35 Liga 2
Pe aceeași temă