Chindia și-a ascuns antrenorul înainte de meciul cu FC Voluntari! Jocul cu ilfovenii, prefațat de Nicolae Croitoru și de căpitanul cu piciorul imobilizat

Ionuț MARIN 13 Sep. 2024, 16:07 Liga 2
Chindia și-a ascuns antrenorul înainte de meciul cu FC Voluntari! Jocul cu ilfovenii, prefațat de Nicolae Croitoru și de căpitanul cu piciorul imobilizat

Cu doar două victorii în cinci etape și cu un eșec greu de digerat în ultima rundă, cea de dinaintea întreruperii campionatului, 0-1 cu CS Afumați pe teren propriu, Chindia suferă teribil și nimic nu pare să mai amintească acum că în urmă cu un an și patru luni echipa era la al patrulea sezon consecutiv în prima ligă.

La momentul de față, apasă grija menținerii în Liga 2, în condițiile în care programul celor trei sferturi de sezon regular rămase se anunță unul infernal, iar lotul este modest, și numeric, și mai ales valoric.

Clubul a organizat vineri, 13 septembrie, o conferință de presă premergătoare meciului cu FC Voluntari, din etapa a 6-a a Ligii 2, la care au participat directorul tehnic Nicolae Croitoru și doi jucători, Mario Contra și Cornel Dinu. Nu și antrenorul principal Marian Vătavu, contestat serios în ultimele săptămâni, chiar foarte dur la finalul meciului pierdut cu CS Afumați.

Nicolae Croitoru, înaintea meciului cu FC Voluntari: ”Avem potențial!”

Nicolae Croitoru a lăsat permanent senzația că echipa o conduce el, atât în gesturile de pe bancă, cât și în aparițiile publice. Asta de la începutul lui iulie, când s-a bătut palma neoficial cu Marcel Ghergu, prezentat mult mai târziu ca președinte executiv. Fostul antrenor Croitoru, acum director sportiv, este și vicepreședinte, încasând probabil două salarii de la Chindia Târgoviște. A vorbit în termeni optimiști despre meciul de duminică, de la Voluntari: ”Ne aflăm în fața unui joc dificil, cu o echipă care și-a propus promovarea. Începutul de campionat nu este foarte bun nici pentru ei (n.r. – FC Voluntari are 8 puncte, în timp ce Chindia are 6). Venim după o înfrângere acasă, dar sperăm că pauza aceasta a fost de bun augur și duminică vom arăta mai bine și, de ce nu, să obținem un rezultat pozitiv. Au jucători cu experiență, precum Nemec sau Armaș, plus tineri de mare perspectivă. Atmosfera este una de responsabilitate. Sigur că nimănui nu i-a picat bine înfrângerea cu Afumați. Am încercat să corectăm erorile care au apărut în jocul nostru. Încercăm să ne punem la punct din toate punctele de vedere, să ne punem în valoare calităție. Vă asigur că avem o echipă cu potențial.”

  • Mușat și Dinu sunt accidentați, ultimul poartă orteză de trei săptămâni, după meciul de la Ungheni unde a suferit o fractură de metatarsian, însă conducerea clubului l-a chemat astăzi la conferința de presă.

Cornel Dinu, obligat să vină într-un picior la conferință

Căpitanul și cel mai experimentat om al Chindiei, după Daniel Florea, a avut același discurs elegant, chit că a vorbit doar câteva zeci de secunde în finalul conferinței care a durat șase minute, fără ca în sală să fie vreun jurnalist. Întrebările au fost puse de noul ofițer de presă al Chindiei, Florin Manea.

”Perioada de repaus e 4-6 săptămâni. Mâine fac trei săptămâni. Sper să revin cât mai repede la antrenamente și la meciuri. Problemele mele au început de la 20 de ani, a fost ceva normal pentru mine să mă lupt cu aceste probleme. Voința și puterea m-au făcut să trec mereu mai departe. Le transmit suporterilor să fie aproape de echipă, chiar dacă sunt momente grele”, a vorbit Dinu, care vara trecută fusese pus pe liber alături de Ioniță, cei doi făcând parte din grupul de trei seniori rămași la Târgoviște după retrogradare.

”Sunt aici din februarie, mi-am așteptat rândul. Am fost aici cu Iustin Popescu, care a făcut o partea a doua a campionatului foarte bună. Trebuie să fiu concentrat mereu și să apăr cât mai bine”, a spus și portarul Mario Contra.

  • FC Voluntari – Chindia Târgoviște se joacă duminică, de la ora 11:00, pe stadionul ”Anghel Iordănescu” din Voluntari. Ilfovenii ocupă locul 8, cu 8 puncte, iar dâmbovițenii se află pe poziția a 14-a, cu 6 puncte.

Foto: Remus Badea și Cătălin Ciupureanu / Sport Pictures

Ionuț MARIN 13 Sep. 2024, 16:07 Liga 2
Pe aceeași temă