Chindia începe sezonul cu antrenorul în tribună! Daniel Florea, reproșuri la adresa presei și a suporterilor, într-o conferință de presă la care clubul a cerut acreditări!

Ionuț MARIN 02 Aug. 2024, 15:48 Liga 2
Chindia începe sezonul cu antrenorul în tribună! Daniel Florea, reproșuri la adresa presei și a suporterilor, într-o conferință de presă la care clubul a cerut acreditări!

Echipa din Târgoviște debutează sâmbătă, 3 august 2024, în sezonul 2024-2025 al Ligii 2, la Clinceni, cu Metaloglobus București, practic trupa care i-a stricat planurile de play-off ale fostului președinte Gabriel Boriga în februarie (0-0 pe ”Eugen Popescu”).

Jocul a fost prefațat printr-o conferință de presă la care au participat vicepreședintele – director tehnic Nicolae Croitoru, antrenorul principal Marian Vătavu și jucători Cornel Dinu și Daniel Florea, primul ”reușind” contraperformanța de a vorbi doar câteva secunde într-o jumătate de oră cât a durat acțiunea!

Cele mai multe dintre întrebările celor trei jurnaliști independenți prezenți nu și-au găsit răspunsurile, ba chiar, spre final, conferința a avut accente penibile, cu rolurile inversate! La intrare, gardienii au solicitat jurnaliștilor acreditări de presă (!!!), cel mai probabil la presiunile administratorului stadionului, Adrian Baicu, și el văr al primarului Târgoviștei, prezent la conferință, fără nicio calitate de jurnalist.

Daniel Florea, pus pe urecheat presa și suporterii!

Revenit la Chindia după două sezoane la FC Voluntari, cu care a retrogradat în vară și nu a fost păstrat în lot, Daniel Florea a declanșat un adevărat tir la adresa suporterilor și mai ales la adresa mass-media! Aceeași media care l-a trimis pe prima pagină după titlul cu Astra, din 2016, după promovarea cu Chindia, din 2019, sau după sezonul excelent 2020-2021, când Chindia, pe drumuri la Ploiești, Buftea, Giurgiu și Buzău, a ocupat cel mai bun loc din istorie, locul 7 în Liga 1.

”E a doua revenire a mea la echipă, am plecat de aici când eram copil. E o situație atipică, data trecută, cu domnul Croitoru antrenor, era o echipă bună, cu jucători doriți de oricine. Acum e un moment greu, cu mulți copii. Meciul de mâine este un punct de plecare, să vedem unde suntem. Lumea trebuie să conștientizeze asta. Văd niște comentarii în online, am citit tot, suporterii trebuie să fie lângă echipă. Oamenii au dreptul să facă ce vor ei. Am spus ce am văzut. Eu consider că avem nevoie de susținerea tuturor, a oamenilor de acasă și a celor din presă. Am urmărit echipa, chiar dacă am fost plecat doi ani. Jurnaliștii trebuie să iubească echipa, nu mai contează ce a fost, acum contează doar prezentul”, am redat declarațiile atacantului tare dichisit pentru acest eveniment. În opinia lui Florea, reprezentanții presei trebuie să scrie doar lucruri pozitive și să iubească echipa!

În vara lui 2019, după meciul cu Metaloglobus, Florea a avut un conflict dur cu suporterii, care îl apostrofaseră jocuri la rând. Anterior, când a semnat cu Chindia, în februarie 2018, pe un contract uriaș pentru respectiva vreme, s-a certat cu liderul echipei de atunci, Cristian Cherchez, golgheter care încasa doar jumătate din salariul primit de Florea la instalare.

Antrenorul Marian Vătavu este suspendat în primele două etape!

Marian Vătavu, noul antrenor al Chindiei, vărul primarului care l-a invitat deunăzi pe Daniel Popovici la Târgoviște, este suspendat pentru două jocuri oficiale, după ce a fost eliminat la semifinala play-off-ului U17 Chindia – Bacău 1-2, din mai.

Nicolae Croitoru va da indicații la meciurile cu Metaloglobus și FCU Craiova, ambele desfășutate de echipă în deplasare.

În situația ipotetică în care s-ar repeta scenariul din sezonul trecut, cu antrenorul demis după două jocuri de campionat (Dragoș Militaru), Vătavu ar intra în istorie ca primul tehnician dat afară de la o echipă fără să stea pe bancă la un joc oficial. ”Nu comentez aceste lucruri”, a vorbit, sec, Vătavu despre relația de rudenie cu primarul Daniel Cristian Stan.

Ulterior, nu a vrut să vorbească nici despre modul cum își va împărți timpul între activitatea de la Chindia și norma întreagă de profesor de educație fizică și sport pe care o are la Școala Gimnazială Perșinari, unde este titular pe post!

  • 17 minute a tăcut antrenorul Chindiei la conferință, apoi a evitat să răspundă la întrebări

”Am vrut să îmi închei cariera la Târgoviște. Este echipa unde am trăit cele mai mari dezamăgiri, dar și cele mai mari împliniri, ca fotbalist”
Daniel Florea, în vârstă de 36 de ani și cu un aspect facial complet schimbat față de precedenta experiență avută la Chindia

”Un loc onorabil este un loc cât mai sus”
Marian Vătavu, antrenor Chindia Târgoviște, despre obiectivul din sezonul 2024-2025. Va fi la debut în Liga 2

Conferința de presă a Chindiei la care au participat Nicolae Croitoru, Marian Vătavu, Cornel Dinu și Daniel Florea:

 

Ionuț MARIN 02 Aug. 2024, 15:48 Liga 2
Pe aceeași temă