Ipoteză incredibilă înainte de ”U” Cluj – Dinamo! Cornel Dinu surprinde: ”La Cluj nu se doreşte revenirea în Liga 1. Cu excepţia lui Boc, nimeni nu vrea”

Andrei PASCU 17 May. 2022, 18:35 Liga 2
Ipoteză incredibilă înainte de ”U” Cluj – Dinamo! Cornel Dinu surprinde: ”La Cluj nu se doreşte revenirea în Liga 1. Cu excepţia lui Boc, nimeni nu vrea”

Cornel Dinu, fost mare internațional, aruncă în aer barajul dintre ”U” Cluj și Dinamo! A declarat public că are informații conform cărora la Cluj sunt multe persoane care nu vor ca ardelenii să promoveze, pentru ca în Liga 1 să fie doar o echipă din zonă, CFR Cluj.

Cornel Dinu, reacție incredibilă înainte de ”U” Cluj – Dinamo: ”Cu excepţia primarului Boc, nimeni nu-şi doreşte promovarea Clujului” 

Cornel Dinu a declarat că are informații și își asumă cele spuse, dar nu a vrut să dea detalii precise cu privire la persoanele care nu doresc ca ”U” Cluj să promoveze. A spus, însă, că sunt mulți foști angajați ai Universității Cluj care au ”trădat” și au făcut trecerea la CFR Cluj în timp, iar acum se dorește menținerea ”studenților” în Liga 2.

În afara primarului Emil Boc, nimeni de la Cluj nu ar vrea ca Universitatea să ajungă și ea în prima divizie, conform lui Cornel Dinu. Declarația surprinzătoare a fostului internațional, conform Orange Sport:

Sunt două aspecte de luat în calcul. Primul e legat de faptul că din punct de vedere al jocului şi al capacităţii de organizare al jocului, Dinamo e superioară Universităţii Cluj, dar lucrul care mă face aşa… Sigur, îmi doresc ca Dinamo să nu retrogradeze sub nicio formă.

La Cluj nu se doreşte sub nicio formă revenirea lui U Cluj, în prima divizie. E o crimă! Cu excepţia primarului Boc, nimeni nu-şi doreşte. Ştiu precis ce spun şi îmi asum.

(N.r. – De ce?) Pentru că aşa e românul, să moară capra vecinului. Să fie doar CFR-ul (n.r. – în Liga 1). Dacă punem în balanţă, istoric, CFR cu U Cluj, oameni care s-au identificat cu U Cluj au sărit în barca cealaltă. Nepermis, din punctul meu de vedere. Nu sunt de acord cu trădarea, dar, din păcate, ne caracterizează”.

Emil Boc a făcut și face totul pentru ca ”U” Cluj să revină în Liga 1

E clar că declarațiile lui Cornel Dinu nu pot fi probate, dar e drept că primarul Emil Boc face de ani buni eforturi pentru a ajuta, legal, la promovarea Universității Cluj în Liga 1. A susținut că e echipa reprezentativă a orașului în mai multe rânduri, dar și financiar a depus eforturi pentru ca ”studenții” să ia câți mai mulți bani de la autoritățile locale.

La finalul lunii martie, Universitatea Cluj a ajuns pe lista propunerilor Comisiei de Analiză și Selecție a Proiectelor pentru Cofinanțarea Proiectelor depuse la Registratura Municipiului Cluj-Napoca, pentru aproximativ 800.000 de euro. Propunerile au primit vot favorabil din partea autorităților locale, astfel că formația din Liga 2 va avea un plus consistent pentru anul în curs.

De partea cealaltă, CFR Cluj, campioana României, va primi de la autoritățile locale 82.000 de lei (aproximativ 16.000 de euro).

Cea mai mare sumă, după cum vedeți, este alocată Clubului Sportiv U Cluj. Orașul își face datoria și respectă acest blazon al Universității, ca de altfel și celelalte cluburi și asociații din municipiu, pornind cu clubul emblemă, care este Universitatea Cluj.

Nu vom înceta să spunem că sportul reprezintă cel mai important medicament pentru sănătatea noastră din toate punctele de vedere. Un stil de viață sănătos începe cu mișcare și sport”, spunea Emil Boc.

Foto: Flaviu Buboi / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/u-cluj-reactie-dupa-atacul-dur-al-lui-adrian-mihalcea-gabriel-giurgiu-raspuns-pe-masura-pentru-antrenorul-unirii-slobozia-daca-intram-in-jocuri-de-culise-poate-eram-pro-19231855

https://liga2.prosport.ro/seria-1/petrolul-steaua-si-u-cluj-bune-de-plata-dupa-show-ul-facut-in-tribune-de-galeriilor-lor-cu-cat-a-fost-sanctionata-echipa-ploiesteana-in-urma-bucuriei-alaturi-de-suporteri-dupa-pro-19231841

https://liga2.prosport.ro/seria-1/va-fi-spectacol-in-tribune-la-u-cluj-dinamo-fanii-mentin-fratia-si-la-barajul-pentru-liga-1-si-vor-merge-impreuna-pe-cluj-arena-cate-bilete-au-primit-19231838

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ioan-ovidiu-sabau-tine-cu-u-cluj-in-dubla-mansa-a-barajului-cu-dinamo-este-echipa-mea-de-suflet-mesajul-fostului-international-pentru-jucatorii-lui-erik-lincar-si-19231835

 

 

 

 

Andrei PASCU 17 May. 2022, 18:35 Liga 2
Pe aceeași temă