„U” Cluj, sprijin financiar important primit din partea Consiliului Local. Clubul din Liga 2 încasează suma cea mai mare și își poate contura un buget important pentru sezonul următor

Universitatea Cluj are șanse mari să primească, în curând, 3 milioane de lei (aproximativ 620.000 de euro) din partea Consiliului Local Cluj-Napoca, după ce solicitase 4,5 milioane. Comisia de analiză și selecție a proiectelor din cadrul Primăriei Cluj-Napoca a anunțat în cursul zilei de miercuri, 18 martie, că va acorda, în valoare de 11 milioane de lei, fonduri nerambursabile, pentru evenimentele și competițiile din 2020.

Clubul clujean care are echipă de seniori în Liga 2 se regăsește în rândul celor 43 de asociații și cluburi sportive din Cluj-Napoca, dar și cinci federații naționale, și va primi cea mai mare sumă de bani, la fel ca CS Universitatea Cluj, anunță news.ro, club cu care FC Universitatea Cluj a semnat, de curând, un protocol de colaborare după 28 de ani.

În total, cererile depuse de cluburi și federații au însumat circa 25 milioane de lei, dar suma alocată va fi de doar 11,2 milioane.

„Este, de fapt, un protocol-manifest prin care încercăm să atragem atenția oficialităților locale și guvernamentale că sportul românesc are nevoie de mult mai mult. Are nevoie de mai mult sprijin nu numai financiar, ci și în ceea ce privește bazele sportive. Pentru că și noi, la fotbal, ne confruntăm cu foarte multe probleme. Nu avem baza noastră, există un proiect pe care încercăm să-l punem acum la punct, de a crea o bază de pregătire a FC Universitatea Cluj. Avem nevoie de sprijinul oficialităților locale deoarece sportul clujean a dat întotdeauna sportivi de performanță nu numai în fotbal, ci și la celelalte discipline”, spunea Daniel Stanciu, directorul general al FC Universitatea Cluj, după ce semna actul de colaborare alături de Ovidiu Vasu, directorul Clubului Sportiv Universitatea Cluj.

Sumele acordate către sport în 2020 de către Consiliul Local Cluj-Napoca:

CS Universitatea Cluj – 3 milioane lei
FC Universitatea Cluj – 3 milioane lei
U BT Cluj-Napoca       – 1,7 milioane lei
CSM Cluj                       – 430.000 lei
CS „Motorhome Napoca Rally Team”  – 410.000 lei
FR Gimnastică Ritmică – 350.000 lei (organizare etapă Cupă Mondială)
FR Baschet – 350.000 lei (organizare CM under 17 baschet feminin)
FR Karate WUKF – 100.000 lei
FR Culturism și Fitness – 100.000 lei
Clubul Sportiv Sănătatea-Servicii Publice – 90.000 lei
FR Darts – 5.000 lei

CS CFR Cluj, club privat care, conform legii, nu este eligil pentru sume de la bugetul local, va primi doar 100.000 lei pentru promovarea sportului de performanță. Acesta nu are nicio legătură cu FC CFR 1907 Cluj SA, campioana României la fotbal.

Sumele ar putea să sufere modificări, dacă după votul din ședința Consiliului Local vor fi depuse contestații.

Lista completă cu finanțările de la primărie poate fi văzută AICI.

„U” Cluj, în pericol să retrogradeze în Liga 3

Universitatea Cluj își propusese la începutul acestui nou sezon de Liga 2 să promoveze, însă, acum, după 24 de etape desfășurate, riscă retrogradarea.

Echipa condusă de Adrian Falub are emoții în privința menținerii în Liga 2. Ocupă locul 14, cu 27 de puncte, la doar trei puncte de poziția a 16-a, ultima care duce în Liga 3. Concordia Chiajna se află pe ultimul loc retrogradabil, dar are un meci în minus.

„U” Cluj nu a mai câștigat în campionat de șapte meciuri consecutive, perioadă în care a înregistrat șase egaluri. Echipa ardeleană este, de altfel, campioana egalurilor în acest sezon de Liga 2, având nu mai puțin de 12 remize în 23 de meciuri jucate.

Articol scris de Răzvan STÎNGĂ‚
Foto: Flaviu BUBOI (Sport Pictures)

Pe aceeași temă