Președintele Consiliului Județean Cluj i-a pus gând rău Universității Cluj după ce CFR a câștigat al optulea titlu de campioană. ”Fără ipocrizie, a sosit momentul să ne întrebăm dacă putem susține două echipe care să facă performanță sau comunitatea să investească într-o singură forță fotbalistică”

Marius ANGHEL 16 May. 2022, 20:22 Liga 2
Președintele Consiliului Județean Cluj i-a pus gând rău Universității Cluj după ce CFR a câștigat al optulea titlu de campioană. ”Fără ipocrizie, a sosit momentul să ne întrebăm dacă putem susține două echipe care să facă performanță sau comunitatea să investească într-o singură forță fotbalistică”

Câștigarea de către CFR Cluj a celui de-al cincilea titlu național consecutiv la fotbal, al optulea în total în decurs de 14 ani, a atras reacții din partea liderilor politici din Cluj. Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, și primarul municipiului Cluj Napoca, Emil Boc, s-au numărat printre persoanele publice care au felicitat campioana României.

În ciuda acestei noi performanțe a clubului CFR, la Cluj-Napoca bucuria câștigării unui al cincilea campionat la rând a fost sărbătorită doar la stadion, pentru câteva ore, de o parte dintre cei prezenți la jocul cu U Craiova. În oraș a fost liniște, fiindcă multipla campioană continuă să fie mult în spatele Universității Cluj atunci când vine vorba de susține din partea suporterilor, cei care contează până la urmă.

”U” Cluj și-a dezamăgit din nou fanii și în acest sezon, cel puțin până în acest moment, ratând promovarea directă și fiind nevoită să joace baraj cu Dinamo pentru a reveni în Liga 1. Chiar și așa, echipa ”studenților”, cu doar un trofeu câștigat în 100 de ani, este mult mai iubită decât multipla campioană a României din Cluj.

Alin Tișe, delirant după un nou campionat câștigat de CFR Cluj: ”Așa putem câștiga Champions League.” Președintele îndeamnă la renunțarea la ”U” Cluj!

Probabil emoționat de noul titlu câștigat de CFR Cluj, președintele CJ Cluj a început să viseze nici mai mult nici mai puțin decât la câștigarea Champions League de către fosta și noua campioană a României și propune o unire a factorilor locali pentru a sprijini financiar clubul, să ajungă și mai în vârf în fotbalul european. Tișe spune că are regretul că legislația din România nu permite finanțarea unei echipe de fotbal private, demonstrând că habar nu are ce vorbește. Doar în competiția în care joacă CFR, în play-off, sunt două exemple de echipe care trăiesc aproape exclusiv din bani publici oferiți prin diverse căi aprobate de legislație: FC Voluntari și Campionii FC Argeș.

Mai mult decât atât, Alin Tișe răsucește cuțitul în rana suporterilor Universității Cluj lansând o provocare clujenilor: să aibă două echipe de fotbal sau doar una? Adică pe CFR Cluj și ”U” Cluj sau doar pe CFR Cluj, despre aceasta din urmă susținând că face conste orașului și locuitorilor județului. ”Să ne întrebăm dacă acest județ poate susține două echipe care sa facă performanță sau se impune o abordare pragmatică, fără ipocrizie în care comunitatea clujeană să investească intr-o singură forța fotbalistică care sa poată câștiga Champions League”, spune președintele Consiliului Județean Cluj, instituție care are în subordine Cluj Arena, stadionul unde echipa ”U” își desfășoară meciurile de acasă.

”Clujul are campionii României la fotbal – CFR 1907 Cluj
Felicitări echipei, antrenorului, întregului staff, dar și patronilor și finanțatorilor acestui club care, în ultimii 5 ani au făcut cinste Clujului și clujenilor.
Este doar meritul vostru, în totalitate.
Regret că legislația din România nu permite finanțarea unei echipe de fotbal, chiar private, dacă acest lucru este dorit de către comunitate.
Dincolo de simpatiile fiecărui clujean, dincolo de vorbele spuse de unii sau de alții, rămân peste toate performanța și valoarea voastră demonstrată.
Cred că a sosit momentul ca la nivelul Clujului să abordăm matur și responsabil susținerea sportului în general, și a fotbalului în special.
Cred că a sosit momentul să ne întrebăm dacă județul Cluj nu ar putea avea o echipa de Champions League și care, în câțiva ani, să poată câștiga acestă competiție.
Să ne întrebăm dacă acest județ poate susține două echipe care sa facă performanță sau se impune o abordare pragmatică, fără ipocrizie în care comunitatea clujeană să investească intr-o singură forța fotbalistică care sa poată câștiga Champions League.
Să ne întrebăm dacă nu putem pune împreună, în comun, întreaga infrastructură sportivă și cu resursele acestei comunități – private/publice să ajungem în vârf.
Cred că vom putea ajunge la această performanță deplină când vom aborda responsabil, fără patimă și fără ipocrizie, acest subiect și ne vom stabili ținte mărețe pe care această comunitate să le susțină.
Nu știu dacă suntem pregătiți cu toții să facem acest lucru și dacă, raționamentele de diverse forme nu ne împiedică.
Cred însă, că dincolo de toate astea, Clujul poate avea performanță europeană la nivelul cel mai înalt doar dacă întreaga comunitate devine parte la un proiect matur, responsabil și în interesul nostru local. Ar fi un proiect unic pentru România.
Știu că voi avea nenumărate opinii, critici poate chiar susțineri ale acestui mesaj.
Chiar și asta ar fi un câștig foarte mare întrucât ne asumăm public fără ipocrizie o discuție aplicată despre cum putem noi ca și comunitate clujeana sa câștigam Champions League”, scrie Alin Tișe pe pagina sa de Facebook.

Așteptările lui Alin Tișe ca CFR Cluj, chiar susținută de întregul județ Cluj, poate chiar de tot Ardealul, să ajungă să câștige Champions League sunt delirante. Cluburile care se bat an de an în fruntea acestui turneu au bugete copleșitoare și jucători de sute de milioane de euro, în timp ce CFR Cluj, căruia îi este greu să intre măcar în grupele UCL, are zeci de milioane datorie și un buget sub 10 milioane de euro.

Emil Boc a felicitat CFR Cluj: ”Ați reușit să dovediți încă o dată că spiritul de echipă, voința și consecvența se transpun în performanță”

Laude față de CFR Cluj a avut și primarul Emil Boc, conducătorul instituției care este membru fondator al actualului proiect Universitatea Cluj, alături de Universitatea Babeș-Bolyai. Fostul premier, suporter declarat al echipei de pe Cluj Arena a avut cuvinte mari pentru echipa antrenată de Dan Petrescu.

”Respect campionilor și întregii echipe care a depus eforturi considerabile pentru obținerea acestui rezultat remarcabil! Clujul este din nou pe harta europeană a fotbalului datorită vouă! Vă felicit pentru performanța excepțională obținută în acest sezon al Ligii I – adjudecarea celui de-al 5-lea titlu consecutiv de campioană și al 8-lea din istoria clubului! Ați reușit să dovediți încă o dată că spiritul de echipă, voința și consecvența se transpun în performanță. Este de admirat exemplul de profesionalism oferit tinerilor clujeni care visează ca într-o zi să vă calce pe urme. Mult succes în competițiile europene și în noul sezon competițional!! Să ne bucurăm împreună de meciuri de fotbal de cea mai înaltă calitate, aici, la Cluj-Napoca!”, a transmis Emil Boc.

”U” Cluj, gazdă în manșa tur a barajului de promovare cu Dinamo

În ceea ce o privește pe ”U” Cluj, echipa antrenată de Erik Lincar mai are o șansă în acest final de sezon să obțină promovarea în Liga 1.

După ce a pierdut lupta cu Petrolul și FC Hermannstadt pentru primele două poziții promovabile direct în prima ligă, ”U” Cluj va întâlni în dublă manșă Dinamo la barajul de promovare/menținere în Liga 1. Trupa bucureșteană a încheiat play-out-ul Ligii 1 pe locul 8.

Astăzi, FRF a stabilit prin tragere la sorți cine va fi gazda meciului tur a barajului. ”U” Cluj va organiza jocul tur, iar Dinamo va fi gazdă în retur, meciul considerat decisiv.

Partida tur are loc sâmbătă, 21 mai, de la ora 20:30, pe Cluj Arena.

În celălalt baraj se întâlnesc Concordia Chiajna și Chindia Târgoviște, jocul tur urmând a avea loc la Chiajna, sâmbătă, de la ora 15:30.

 

 

Marius ANGHEL 16 May. 2022, 20:22 Liga 2
Pe aceeași temă