”U” Cluj a reacționat după ce a pierdut la ”masa verde” meciul nedisputat cu Farul. Ardelenii dau vina pe FRF că influențează lupta pentru play-off-ul de promovare, cât și pentru eliminarea din Cupa României

Marius ANGHEL 11 Mar. 2021, 18:09 Liga 2
”U” Cluj a reacționat după ce a pierdut la ”masa verde” meciul nedisputat cu Farul. Ardelenii dau vina pe FRF că influențează lupta pentru play-off-ul de promovare, cât și pentru eliminarea din Cupa României

Universitatea Cluj a reacționat cu un comunicat după ce Comisia de Disciplină și Etică a Federației Române de Fotbal a luat decizia, după multe amânări, în cazul meciului nedisputat nici la reprogramare cu Farul Constanța, joc contând pentru etapa a 11-a a Ligii 2.

Decizia a fost una conform regulamentului din timp de pandemie, adică înfrângere la ”masa verde” pentru echipa din cauza căreia s-a amânat prima dată partida, în speță ”U” Cluj, asta deși ardelenii au tot încercat să demonstreze că ”marinarii” au trișat și nu au venit intenționat la reprogramare.

FRF, de vină pentru că ”U” Cluj a ajuns pe locul 10 în Liga 2, cred ardelenii

Clubul manageriat de Daniel Stanciu susține că decizia comisiei federației este una ”seacă, în spatele căreia se ascunde o totală lipsă de respect pentru spiritul competiţiei, faţă de suporteri şi de fotbalul jucat pe teren”.

”U” Cluj pune în cârca federației conduse de Răzvan Burleanu această hotărâre, cât și faptul că echipa a ajuns pe locul 10 în Liga 2, cu șanse reduse de a mai prinde play-off-ul de promovare. Ardelenii dau vina pe federație fiindcă s-a retras Turris Oltul din campionat și s-a pus în aplicare regulamentul, care anulează rezultatele, cât și pentru arbitrajele din partidele cu Viitorul Pandurii (Cupa României) și ”U” Cluj (Liga 2).

Comunicatul clubului ”U” Cluj după decizia în privința meciului cu Farul:

”FC Universitatea Cluj a luat notă cu dezamăgire de decizia Federaţiei Române de Fotbal de a acorda clubului Farul Constanţa toate cele trei puncte în partida care trebuia să se dispute în data de 2 decembrie pe Cluj Arena, dar la care adversarii noştri nu s-au prezentat, invocând un focar de COVID-19 care nu s-a mai confirmat ulterior.

Comisia de Etică și Disciplină a FRF a respins, miercuri, plângerea clubului nostru în acest caz, în ciuda dovezilor și argumentelor aduse de FC Universitatea Cluj privind modul în care Farul Constanța s-a folosit, într-o totală lipsă de fair play, de contextul pandemic pe care îl traversăm pentru a obține trei puncte la masa verde, fără a se prezenta la Cluj-Napoca.

„Respinge plângerea AS FC Universitatea Cluj, ca neîntemeiată. Admite sesizarea Departamentului de Competiții a FRF În baza art. 79/9 coroborat cu Principiul 4 din Principiile de desfășurare a competițiilor în sezonul 2021/2021 cu aplicarea art. 34 din RD, clubul AS FC Universitatea Cluj se sancționează cu Forfait (3-0 în favoarea AFC Farul Constanța)”, este decizia seacă a Federaţiei, în spatele căreia se ascunde o totală lipsă de respect pentru spiritul competiţiei, faţă de suporteri şi de fotbalul jucat pe teren.

În urma acestei decizii, ”U” ajunge pe poziția a 10-a în clasamentul Ligii a II-a.

Acesta este cea mai recentă dintr-o mai lungă serie de decizii luate împotriva FC Universitatea Cluj – trei doar în ultimele opt zile! – care au influenţat, în defavoarea clubului nostru, lupta pentru locurile de play-off şi ne-au împiedicat să ajungem în semifinalele Cupei României:

16.02.2021 – FRF anulează rezultatele echipei Turris Turnu Măgurele, în urma retragerii acesteia din campionat. FC Universitatea Cluj pierde trei puncte în clasament.

03.03.2021 – FC Universitatea Cluj vs. Viitorul Pandurii Târgu Jiu (Cupa României): Arbitrul dictează un penalty inexistent pentru oaspeţi, apoi ignoră un fault grosolan asupra lui Acka în careul echipei din Târgu Jiu, la care se impunea penalty, pentru ca imediat să îi arate cartonaşul roşu fundaşului nostru Srghian Luchin, influenţând decisiv rezultatul partidei.

08.03.2011 – Comuna Recea vs. FC Universitatea Cluj (Liga 2): Arbitrul fluieră eronat un penalty împotriva echipei noastre şi viciază rezultatul final al partidei.

10.03.2011 – Comisia de Etică și Disciplină a FRF decide ca FC Universitatea Cluj să piardă partida cu Farul Constanţa, la care adversarul nu s-a prezentat”, scrie ”U” Cluj în comunicat.

Despre această decizie a vorbit și antrenorul echipei clujene, Costel Enache, cel care la finalul jocului de la Recea își anunța conducerea să-i caute înlocuitor. Cu alte cuvinte, și-a dat demisia.

Farul: ”Universitatea Cluj, sancționată cu forfait”

Farul a avut, la rândul ei, un comunicat după decizia luată de Comisia de Disciplină și Etică a FRF. Echipa constănțeană a anunțat rezultatul meciului nedisputat pe teren și cum s-a modificat clasamentul Ligii 2.

”În cadrul ședinței desfășurate astăzi, Comisia de Disciplină a Federației Române de Fotbal a admis sesizarea Departamentului de Competiții al FRF și, conform regulamentului, a sancționat Universitatea Cluj cu forfait la meciul cu FC Farul Constanța, din cadrul etapei a 11 a Ligii a 2-a. În acest condiții, rezultatul omologat al partidei este 3-0 în favoarea echipei noatre. Drept urmare, după 18 etape disputate din acest sezon, alb-albaștrii ocupă locul 5 în clasament, cu 28 de puncte”, a transmis Farul.

Farul și ”U” Cluj mai au de jucat doar două meciuri fiecare în ultimele trei etape

În aceste condiții, cu trei puncte în plus acumulate de Farul, clasamentul Ligii 2 suferă modificări importante înainte de ultimele trei etape din sezonul regular. Constănțenii au urcat de pe locul 11 pe 5, acum fiind pe poziție de play-off. În schimb, ”U” Cluj a căzut încă o poziție, de pe 9 pe 10.

În ultimele trei etape rămase de disputat în sezonul regular al Ligii 2, Farul și ”U” Cluj mai au doar câte două partide de disputat.

Farul va mai juca cu Fotbal Comuna Recea (acasă, 13 martie, ora 11:00) și U Craiova 1948 SA (deplasare), în ultima rundă urmând să stea.

”U” Cluj mai are meciuri cu U Craiova 1948 SA (acasă, 12 martie, ora 18:00) și Petrolul (acasă), în penultima rundă urmând să stea.

Foto: Flaviu Buboi / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficial-farul-castiga-la-masa-verde-meciul-nedisputat-nici-la-reprogramare-cu-u-cluj-clasamentul-ligii-2-sufera-modificari-importante-cu-trei-etape-inainte-de-fi-19173809

https://liga2.prosport.ro/seria-1/reactia-lui-costel-enache-dupa-ce-u-cluj-a-pierdut-la-masa-verde-cu-farul-antrenorul-e-dezamagit-19173853

 

 

Marius ANGHEL 11 Mar. 2021, 18:09 Liga 2
Pe aceeași temă