Corvinul și CFR Cluj, bune de plată după meciul de la Hunedoara din sfertul de finală al Cupei României. Ambele cluburi au fost amendate de FRF

Marius ANGHEL 02 May. 2024, 10:39 Cupa României
Corvinul și CFR Cluj, bune de plată după meciul de la Hunedoara din sfertul de finală al Cupei României. Ambele cluburi au fost amendate de FRF

Nu doar Steaua a fost amendată de Comisia de Disciplină și Etică a Federației Române de Fotbal în această săptămână, în ședința din 29 aprilie 2024. Corvinul Hunedora și CFR Cluj au primit și ele sancțiuni financiare în urma jocului pe care l-au avut în sferturile de finală ale Cupei României, tocmai la data de 2 aprilie.

Echipa hunedoreană a organizat meciul de la începutul lunii aprilie, în contul căruia a primit două amenzi, dar o va plăti doar pe cea mai mare, în timp ce CFR Cluj a fost sancționată cu o sumă puțin mai mare față de echipa din partea căreia a luat bătaie.

Corvinul, bună de dat 10.000 lei amendă către FRF după sfertul Cupei cu CFR. Clujenii, sancționați cu 11.250 lei

În raportul delegatului de joc Mihai Andrieş (Bucureşti), membru al Departamentului competiții al FRF, au fost notate mai multe nereguli petrecute la meciul din Cupa României dintre Corvinul și CFR Cluj, scor 4-0, în sferturile competiției, iar Comisia de Disciplină și Etică a judecat și a dat un verdict abia la începutul acestei săptămâni.

Corvinul a fost sancțională cu 10.000 lei și 5.000 lei, dar va plăti amenda mai mare, de 10.000 lei, iar CFR Cluj a fost sancționată financiar cu 11.250 lei.

”În temeiul art. 83.7 din RD, clubul CS Corvinul 1921 Hunedoara se sancționează cu penalitate sportivă de 10.000 lei
În temeiul art. 82.1 și 83.2.b din RD, clubul CS Corvinul 1921 Hunedoara se sancționează cu penalitate sportivă de 5000 lei
În temeiul art. 45.1 din RD al FRF, clubul CS Corvinul 1921 Hunedoara va executa sancțiunea cea mai gravă, respectiv penalitate de 10.000 lei
În temeiul art. 82.2 și 83.2.b din RD, clubul FC CFR 1907 Cluj se sancționează cu penalitate sportivă de 11.250 lei”, sună verdictul CDE din 29 aprilie.

Ce spun articolele din Regulamentul Disciplinar al FRF pe baza cărora au fost sancționate Corvinul și CFR Cluj:

Articolul 82 | Responsabilitatea pentru comportarea spectatorilor
1. Clubul gazdă răspunde pentru comportarea neregulamentară a spectatorilor şi, în funcţie de situaţie, poate fi sancţionat gradual cu penalitate sportivă și interzicerea organizării de jocuri pe propriul stadion sau măsura programării jocurilor fara spectatori de la 1 la 10 jocuri.
În funcție de circumstanțe măsura programării jocurilor fără spectatori se poate aplica parțial prin interzicerea ocupării unui anumit sector de tribună de la 1 la 10 jocuri.
2. Clubul vizitator răspunde pentru comportarea neregulamentară a propriilor grupuri de suporteri şi, în funcţie de gravitatea faptelor, poate fi sancţionat în mod similar cu clubul gazdă si/sau cu masura interzicerii propriei galerii sau propriului grup de suporteri la jocurile disputate in deplasare sau pe teren neutru de la 1 la 10 jocuri. Suporterii care ocupă în stadion sectorul destinat oaspeţilor sunt consideraţi a fi suporterii echipei oaspete, cu excepţia cazului în care se probează contrariul.

Articolul 83 | Nerespectarea obligaţiilor de organizare a jocurilor
2. Neîndeplinirea sau îndeplinirea necorespunzătoare a obligaţiilor privind asigurarea măsurilor de ordine şi siguranţă în stadion care au avut drept rezultat:
b. introducerea și aprinderea în stadion a obiectelor și materialelor prevăzute în art. 82, alin. 3, lit. a), se sancţionează cu penalitate sportivă de la 5.000 la 30.000 de lei. În cazul săvârșirii unei noi abateri de același tip, clubul se sancționează cu o penalitate majorată cu ½ față de sancțiunea aplicată anterior, până la atingerea pragului de 60.000 lei.
Ulterior, la fiecare nouă abatere de acest tip, clubul va fi sanționat gradual cu măsura programării jocurilor fără spectatori, cumulat cu penalitatea maximă de 60.000 lei.
7. Încălcarea altor dispoziţii ale ROAF privind organizarea în condiţii regulamentare a jocului (permiterea accesului publicului în stadion peste 90% din capacitate, vânzarea băuturilor alcoolice în stadion, accesul unor persoane neautorizate în incinta terenului, pe culoarele de acces şi la vestiare, neafişarea în stadion a regulilor ce trebuie respectate de spectatori, existenţa în stadion a unor obiecte sau materiale interzise, neasigurarea condiţiilor pentru activitatea presei, interzicerea nejustificată a înregistrării audio-video a jocului de către orice alt club, neprezentarea antrenorilor principali la conferinţa de presă de după joc, omisiunea imprimării pe documentele de acces a sectorului, rândului şi locului ce urmează să fie ocupateprecum şi orice alte încălcări de la prevederile ROAF privind organizarea jocului), se sancţionează gradual, cu penalitate sportivă de la 10.000 la 100.000 lei, la fiecare nouă abatere penalitatea urmând a fi majorată cu ½ față de cea aplicată anterior. La atingerea pragului maxim clubul în cazuă va fi sancționat cu interzicerea organizării jocurilor pe stadionul propriu de la 1 la 4 jocuri cumulat cu penalitatea de 100.000 lei.

Tot în aceeași ședință a CDE, Corvinul a primit încă o amendă, de 570 de lei, în continul semifinalei Cupei României cu FC Voluntari (scor 3-1). De această dată, clubul hunedorean nu a mai avut probleme de organizare sau cu suporterii, așa cum s-a întâmplat la sfertul cu CFR Cluj, cel puțin asta a reieșit din raportul delegatului de joc Victor Radu (Bucureşti). Amenda a fost primită fiindcă cel puțin cinci jucători ai lui Florin Maxim au primit cartonaș galben.

Foto: Foto: Călin Corpaciu / Corvinul Hunedoara 

Marius ANGHEL 02 May. 2024, 10:39 Cupa României
Pe aceeași temă