Tulpan vrea gazon nou pe stadionul „Gloria”

18 Oct. 2011, 16:30 Liga 2
Tulpan vrea gazon nou** pe stadionul

Dan Tulpan, președintele divizionarei secunde Gloria Buzău, a anunțat în cadrul unei conferințe de presă că suprafață de joc a stadionului din Crâng va fi schimbată la începutul anului 2012, dacă autoritățile locale vor fi de acord cu proiectul propus de asociația europeană de fotbal. UEFA a lansat un program prin care cluburile din eșalonul secunde pot primi până la 100.000 de euro pentru reabilitarea suprafeței de joc. Singura condiție a forului european este ca echipele de fotbal sau autoritățile locale să contribuie cu jumătate din suma totală a renovării.

„Vreau să vă anunț că, printr-un program de la UEFA, vom fi sprijiniți cu maximum 100.000 de EURO pentru reabilitarea suprafeței de joc. Acest proiect va fi implementat cu ajutorul cluburilor sau al autorităților locale. E o treabă extraordinară. Va fi refăcută suprafața de joc, cu sistem de irigare ultra-modern, cu rigole, cu absolut tot ce trebuie. Ultima tehnologie este însămânțarea pe nisip, nu cea cu rulouri. Asta înseamnă că noi, comunitatea, trebuie să contribuim cu jumătate și 50 % forul european. Personal, zic că este în beneficiul clubului și al fotbalului românesc”, a precizat oficialul buzoian.

În momentul de față, terenul de joc al stadionului „Gloria” nu este dintre cele mai bune. „Noi avem o diferență de 42 de centrimetri la nivelul dintre băncile tehnice, până la centrul terenului. Nu se poate așa ceva. Am măsurat cu laser-ul absolut tot. Urmează să primim un mail cu toate indicațiile, iar în 2012 să dăm drumul la construcție, pentru că în stagiunea următoare să avem o bijuterie de teren. Fără încălzire însă, pentru că sistemul mai costă 100.000 de euro”, a declarat Dan Tulpan, președintele Gloriei Buzău.

Sursa: Opinia Buzău

18 Oct. 2011, 16:30 Liga 2
Pe aceeași temă