Tudose și Cătană aduc victoria pentru nemțeni!

21 Feb. 2009, 14:36 Liga 2
Tudose și Cătană aduc victoria pentru nemțeni!

Ceahlăul a învins cu 2-0 (1-0) pe Ceatea Suceava în ultimul amical înaintea începerii returului. Golurile au fost marcate de Tudosă (min. 38) și Catană (min. 88).

Fără portarul Savu, care s-a accidentat vineri după-amiaza la genunchiul piciorului drept și va rata startul campionatului, și mijlocașul Cebotaru, care acuză o răceală (și este suspendat în prima etapă din cauza cumulului de cartonașe galbene) managerul Florin Marin a început jocul cu: Haraguța – Burlacu, Forminte, Vițelaru, Barna – Achim, Bădescu, Macovei, Miron – Gafița și Tudosă. După pauză au mai jucat: Ichim, Cătană, Pirlea si Țepeș. Antrenorul Ovidiu Murariu a opus formula: Luca – Șuleru, Șevaciuc, Bernard, Pantea – Azaharioaiei, Onciu, Duman, Tomescu – Guriță și Romaniuc.

Pe un frig de -5 grade Celsius, jocul a fost alert, dominat de pietreni, care au concretizat pe finalul primei reprize prin Tudosă. Acesta a scăpat frontal spre poartă și a lobat balonul peste portarul Luca de la marginea careului, profitând de ieșirea tardivă dintre buturi a acestuia. Cu toate că pietrenii au mai ratat din situații clare prin Bădescu, Barna și Gafița, 1-0  a fost scorul pauzei. Partea  a doua a fost dominată tot de pietreni, care și-au mai creat ocazii prin Gafița, însă cel care a marcat a fost Catană, printr-un șut plasat de la marginea careului. Sucevenii nu și-au creat nicio ocazie clară de poartă, Guriță, marcat atent de cuplul Forminte – Vițelaru, fiind doar umbra palidă a atacantului care odată făcea furori in Liga lui Mitică.

"Obiectivul nostru este salvarea de la retrogradare. Am dat o replică bună Ceahlăului, dar, adversarul se vede că este lider în seria noastră. Nici în tur nu puteam emite pretenții, pentru că nu ne-am creat nicio ocazie și regretăm și acum incidentele de la Suceava. Acesta a fost ultimul nostru test, în caz că startul returului nu se va amâna. Nu cred că mai putem face transferuri, deoarece trecem printr-o situație delicată", a declarat Alexandru Moldovan, președintele Cetății Suceava.

"Am rezistat unui adversar mult mai puternic și care se vede că s-a pregătit serios pentru promovare. Noi am dat afară mai mulți jucători și am dat șansă mai multor juniori să joace. Sperăm să facem meciuri bune și să ne salvăm de la retrogradare", a spus antrenorul sucevenilor Ovidiu Murariu, fost component al Ceahlăului în anii ’80.

"Miroase a campionat. Am avut o pregătire de iarnă bună și niște meciuri de verificare care ne-au edificat în ceea ce privește potențialul echipei. Acest joc a a fost unul bun pentru noi, cu toate că s-a văzut absența mijlocașului Cebotaru, dar să nu uităm că el nu va juca în prima etapă fiind suspendat. Accidentarea portarului Savu este o pierdere pentru noi și sperăm ca să-și revină în cel mai scurt timp, deoarece și Covrig este accidentat și nu putem conta pe el, iar Harăguță și Zaharie sunt încă neexperimentași și nu se ridică la valoarea celor doi", a spus la rândul lui Viorel Mestecăneanu președintele Consiliului de Administrație al Ceahlăului.

"A fost un test reușit. Un joc bun în care ne-am impus ritmul de joc. Referitor la portarul Savu ne vom pronunța când vom avea rezultatele RMN-ului", a specificat antrenorul Ceahlăului, Mihai Ionescu.

Pe lângă Savu și Cebotaru, Ceahlăul îi are în continuare indisponibili pe portarul Covrig și pe jucătorii Doicaru, Fabbron și Staicu, care urmează un program separat de pregătire și se speră în recuperarea lor în cel mult trei săptămâni.

 

articol scris de Cristi Socoreanu

 

21 Feb. 2009, 14:36 Liga 2
Pe aceeași temă