Tudoreanu, reconfirmat pe banca Rapidului după umilința de la Pitești: „Eu personal sunt mulțumit”. Sucevenii se simt capabili să încurce liderul

Marius ANGHEL 24 Apr. 2015, 14:48 Liga 2
Tudoreanu, reconfirmat pe banca Rapidului după umilința de la Pitești:

Antrenorul echipei Rapid CFR Suceava, Bogdan Tudoreanu, a fost reconfirmat pe banca tehnică a formației din Liga 2, după cum a declarat chiar el, joi, în cadrul conferinței săptămânale de presă.

Bogdan Tudoreanu a început conferința de presă vorbind despre eșecul usturător din runda precedentă, de la Pitești, scor 0-6. „Am pierdut fără drept de apel în fața unei echipe bune, însă a contat mult în economia partidei și lipsa noastră de prospețime. Îmi asum în totalitate responsabilitatea acestui eșec. Am jucat amicalul cu Botoșaniul la mijlocul săptămânii și am greșit că nu am cerut conducerii clubului să facem deplasarea la Pitești încă de joi, pentru a evita oboseala care până la urmă și-a spus cuvântul”, a declarat Tudoreanu.

Tehnicianul Rapidului a menționat că avut o întâlnire în cursul acestei săptămâni cu conducerea clubului, în urma căreia a fost reconfirmat în funcția de antrenor principal al grupării sucevene. „S-a decis să continuăm în aceeași formulă, urmând ca la finalul sezonului să tragem linie și să cântărim atât lucrurile bune, cât și cele mai puțin bune care s-au întâmplat la echipă pe parcursul acestei ediții de campionat. Eu personal sunt mulțumit de ceea ce am reușit până acum. Am lăsat o impresie bună în Cupa României și nu ne-am făcut de râs evoluând împotriva unor formații de Liga I precum Gaz Metan Mediaș sau Petrolul Ploiești. Am readus lumea în tribunele de pe Areni, am izbutit să promovăm în iarnă un jucător pe prima scenă a fotbalului românesc, este vorba de Cerlincă, iar în campionat ne-am clasat tot timpul între primele trei echipe din Seria I, ceea ce n-a mai reușit vreo echipă suceveană de foarte mult timp”, a precizat Tudoreanu.

Mircea Negru trage un semnal de alarmă referitor la problemele de la club

Golgheterul Mircea Negru a ținut să facă și el niște precizări pe marginea acestui subiect. „Nu trebuie neglijat faptul că am evoluat la Pitești fără cinci jucători de bază și cu Sumanariu incomplet refăcut, situația complicându-se și mai mult după eliminarea lui Apostol. Ne-a terminat și drumul de 11 ore până la Pitești într-un mijloc de transport în care am stat cu genunchii la piept, ca să nu mai vorbim de calitatea lotului celor două echipe. Ei și-au permis să-l țină pe Vezan rezervă, iar noi nu știu dacă aveam două sau trei soluții pe bancă”, a mărturisit Mircea Negru.

În continuarea discursului său, atacantul Rapidului a vorbit pe șleau despre problemele financiare cu care se confruntă gruparea suceveană. „Poate lumea nu știe, dar n-am mai încasat vreo primă din luna decembrie, în condițiile în care avem cele mai mici salarii din serie. Trebuie găsită o soluție ca banii să vină mai repede de la primărie, am înțeles că următoarea tranșă va fi virată în contul clubului în a doua jumătate a lunii mai, iar campionatul se încheie la începutul lunii iunie. Sunt jucători buni, precum Soare sau Sfrijan, care au venit din alte orașe ca să facă foamea la Suceava. În plus, ne deranjează enorm lipsa condițiilor de pregătire. Din cauza timpului nefavorabil noi am făcut primul antrenament cu mingea abia în luna martie, iar Voluntariul și Academica s-au pregătit prin Antalya”, a dezvăluit Mircea Negru.

Sucevenii se simt capabili să pună piedică liderului, sâmbătă, pe Areni

În ciuda acestor probleme, „alb-vișiniii” dau asigurări că vor face tot ce le stă în putință pentru a câștiga meciul de sâmbătă, de pe Areni, împotriva liderului FC Voluntari. „E clar că traversăm o perioadă mai proastă și parcă totul s-a rupt pentru noi după meciul cu FC Voluntari din urmă cu o lună, din sezonul regulat. Am jucat bine atunci și meritam să câștigăm, însă am pierdut până la urmă din cauza unei mari greșeli de arbitraj. Nu ne putem baza pe accidentații Semeghin, Velescu și Bâgu. Rohețki a renunțat la fotbal și a plecat în Anglia, Apostol este suspendat, însă sper să facem un meci bun și să învingem. Nu va fi însă deloc ușor, pentru că întâlnim o echipă cu un obiectiv clar, deosebit de motivată”, a declarat Bogdan Tudoreanu.

Mircea Negru nu a uitat modul în care au decurs ostilitățile la partida din 21 martie și spune că este dornic de revanșă. „Sper să repetăm prestația bună de atunci, când am fost la un pas să-i batem pe ilfoveni. Am avut pe finalul primei reprize un penalty clar ca lumina zilei, neacordat însă, la o fază la care Maxim trebuia să primească în mod normal al doilea cartonaș galben. Doresc neapărat să câștigăm și să demonstrăm că merităm cu prisosință locul al treilea. Nu cred că trebuie să fim subestimați de adversarii noștri, pentru că suntem o echipă care și-a depășit de multe ori condiția în acest sezon. Sunt formații care beneficiază de condiții mult mai bune și sunt sub noi în clasament”, a afirmat fotbalistul în vârstă de 30 de ani.

Dragoș Sfrijan a fost unul dintre cei mai buni fotbaliști ai grupării sucevene în turul campionatului, dar a jucat prea puțin în sezonul de primăvară din cauza unor accidentări. Mijlocașul venit astă-vară la Suceava de la Dunărea Galați este în sfârșit complet restabilit și va fi apt de joc pentru confruntarea de sâmbătă, de pe Areni, cu FC Voluntari. „Alcătuim la Rapid un grup destul de bun și știm să ne motivăm reciproc în momentele grele. Dorim să trecem peste eșecul din etapa precedentă și să ne ridicăm la nivelul evoluțiilor de care am fost capabili în turul campionatului. Atunci a existat însă și o oarecare stabilitate financiară, ceea ce ne-a ajutat să facem o grămadă de puncte”, a precizat Sfrijan.

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU

Marius ANGHEL 24 Apr. 2015, 14:48 Liga 2
Pe aceeași temă