Tudoreanu își încheie aventura pe banca Rapidului. Sucevenii și-au găsit un nou principal

Marius ANGHEL 20 Dec. 2015, 15:06 Liga 2
Tudoreanu își încheie aventura pe banca Rapidului.** Sucevenii și-au găsit un nou principal

După un început promițător de campionat, în care rezultatele au dus-o în primele zece etape pe primele locuri ale Seriei I, Rapid CFR Suceava a căzut într-un con de umbră și de opt meciuri nu a mai reușit să câștige un meci. Învinsă de cinci ori în acest interval, gruparea de pe Areni a căzut pe locul 8 și acum are emoții în privința obținerii unui loc în play-off. Pentru ultima poziție care asigură calificarea în acest turneu se vor lupta în restul de șapte etape rămase de disputat cu alte trei echipe, SC Bacău, Gloria Buzău și ACS Berceni.

Seria negativă l-a determinat astfel pe antrenorul Bogdan Tudoreanu să-și anunțe disponibilitatea de a pleca pentru a produce un șoc pozitiv, iar conducerea a anunțat încă de la ultimul meci din acest an că este în căutarea unui nou principal. Sâmbătă, în emisiunea „Fotbal la matineu”, de la Sport Total FM, președintele Dumitru Moldovan a spus că a găsit un înlocuitor pentru Tudoreanu, însă deocamdată nu i-a spus numele. Viitorul tehnician al Rapidului este sub contract cu un alt club, iar oficializarea mutării se va face după ce acesta va ajunge la un acord pentru reziliere.

„Deja ne-am înțeles cu un antrenor și luni trebuie să rezilieze contractul la vechea echipă. Luni, la ora 11:30, rămâne să dăm publicității numele noului antrenor. Nu spunem acum cine e, pentru că încă e sub contract cu o altă grupare fotbalistică”, a anunțat Moldovan, care a mai spus că nu se împotrivi plecării jucătorilor care vor dori acest lucru: „Orice jucător poate să plece. Sorin Ciobanu a venit liber de contract și, dacă a găsit un angajament mai bun, nu ne împotrivim”.

„Ținând cont de ultimele jocuri, nu se justifică nici premierea jucătorilor”

Cu toate că jucătorii s-au plâns în ultimele etape de restanțele cu lunile, pe care clubul le are de achitat, de aici și prestațiile modeste și lipsite de motivație, Dumitru Moldovan a anunțat, surprinzător, la radio, că salariile sunt achitate la zi. Ar mai fi de plătit niște prime, însă președintele Rapidului spune că acestea sunt nemeritate, având în vedere locul ocupat la finalul anului. „Peste tot este greu, dar noi ne bucurăm că suntem la zi cu salariile. Mai avem câteva prime restante, dar, ținând cont de ultimele jocuri, nu se justifică nici premierea jucătorilor”, a mai spus Moldovan la SPTFM.

„Cu cât vom termina mai sus, cu atât bugetul va fi mai bun. Nu am terminat atât de sus, bugetul va fi ceva mai mic. Sperăm să ne calificăm în play-off cu noul antrenor și să spălăm rușinea din ultimele etape”, a mai declarat președintele clubului sucevean.

Marius ANGHEL 20 Dec. 2015, 15:06 Liga 2
Pe aceeași temă